Välkomna sommaren med en weekendresa

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2023-05-08

Våren är äntligen här och sommaren väntar runt hörnet, och vad passar då bättre än att smygstarta sommaren med en weekendresa till sydligare breddgrader? Här kommer några av mina bästa tips på destinationer i Europa som passar perfekt att besöka i början av sommaren!

Åk iväg på en cityweekend med vännerna

Europa erbjuder en massa härliga storstäder som du enkelt och snabbt kan ta dig till med flyg eller tåg, perfekt för en långhelg med andra ord! Genom att åka i början av sommaren och innan högsäsongen kan du pricka in en helg med behaglig temperatur innan högsommarvärmen och turistmassorna gör entré.

Så varför inte samla ihop vännerna och upptäcka en ny storstad? Gör helgen till en långhelg för ett par extra dagar på ert resmål så hinner ni njuta ordentligt och upptäcka allt ni vill.

Design och kulinariska upplevelser i Köpenhamn

Mysiga Köpenhamn är en perfekt stad för en weekend. Hit tar du dig enkelt med tåg från de flesta svenska städerna och staden erbjuder massor av spännande upplevelser. Upptäck trendiga Vesterbro med alla dess restauranger, caféer och butiker eller ta en promenad genom staden till klassiska Nyhavn. Är du intresserad av design är Köpenhamn staden för dig, här kan du bland annat besöka Designmuseum Denmark där du kan grotta ner dig i allt från möbler till telefonapparater och lampor.

Vy över de färgglada husen vid Nyhavn i Köpenhamn

Upptäck färgglada Lissabon

Portugals huvudstad blir mer och mer populär och det är inte svårt att förstå varför. Med sina pittoreska och färgglada hus, smala gator och gula små spårvagnar vågar jag påstå att Lissabon är en av Europas mysigaste huvudstäder. Staden är dessutom en av världens äldsta städer - äldre än både Rom, London och Paris. Tack vare dess ålder finns här massor av hostoriska sevärdheter och en rejäl dos charm. Staden är belägen på sju kullar, vilket gör att utsikten är magnifik nästan var du än befinner dig. Här kan det bli väldigt varmt under högsommaren men om du lägger din resa i början av säsongen kan du få uppleva behagliga svenska sommartemperaturer. 

Två gula spårvagnar möts på en smal gata kantad av hus i Lissabon

Konst och arkitektur i Florens

Om det är konst, arkitektur och vackra byggnader som är din grej är det mot Florens du ska styra kosan. Här, i hjärtat av Toscana, finner du allt det bästa som Italien har att erbjuda. Här finns massor av konstmuseer som ställer ut verk av storheter som Rafael och Michelangelo. Staden erbjuder också fantastisk arkitektur, som den världsberömda katedralen Santa Maria del Fiore som faktiskt är världens tredje största kyrka. Florens är dessutom Italiens gelatohuvudstad och här finner du glass i världsklass. Bara det är ju värt ett besök!

Vy över Florens i Italien

Upplev Mallorca

Om du är sugen på sol och värme är Mallorca ett utmärkt resmål för dig. Här är sommarsäsongen lång och medeltemperaturen i maj och juni brukar ligga mellan 22 och 26 grader, som en fin sommardag i Sverige med andra ord! Huvudstaden Palma erbjuder en gammal och pittoresk stadskärna med många mysiga restauranger och caféer och hamnen och havet ligger bara ett stenkast från centrum. Tycker du om att spela golf är Mallorca definitivt resmålet för dig. På ön finns många golfbanor som är öppna för allmänheten och som inte kräver något medlemskap. Många av banorna här erbjuder vyer och miljöer utöver det vanliga, så är du en golfare är det ett måste att spela på Mallorca någon gång i livet!

Vy från gamla stan i Palma de Mallorca

Tjäna poäng på dina resor med Traveller-kortet från Marginalen Bank

Här kommer ett tips till dig som vill få ut mer av dina resor! Om du betalar din resa med Traveller-kortet från Marginalen Bank tjänar du poäng som du senare kan omvandla till nya resor och upplevelser som du drömmer om. Med Traveller-kortet ingår dessutom nio reseförsäkringar som gäller för dig och ditt sällskap (upp till 3 personer) om minst 75 % av resan betalas med kortet. Traveller-kortet är ett kreditkort med upp till 50 dagars räntefri kredit som låter dig betala i lugn och ro när du kommit hem från din resa. Via Marginalen Banks mobilapp har du alltid full koll på ditt kort. Där kan du se alla transaktioner och fakturor och om du vill kan du koppla ditt kort till mobilen med Apple Pay.

Traveller-kortet är för dig som vill uppleva mer och få marginal att uppfylla dina resedrömmar. Läs mer och ansök om Traveller-kortet här.

marginalen-logga-412x195.jpg

Jag hoppas att det här inlägget har gett dig lite inspiration till en weekendresa och att du kanske kan upptäcka en ny favoritdestination!

Bild och namnteckning på Malin

Tillbaka till bloggen


Arkiv