Vårens trender 2021

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2021-03-21

Humörlyftande, framtidsoptimistiskt och färgglatt? Ja – det är några av de ord som får beskriva vårens största modetrender 2021. Efter ett tufft år bakom oss är det många som gärna kickstartar våren med att plocka fram våra favoriter ur garderoben och att äntligen igen få visa oss från vår bästa sida.

Efter året 2020 känner vi nog alla att vi längtar ut ur outfits kantade av hemmajobb och bekvämlighet och istället kickstartar våren 2021 med något lite härligare, modigare och färggladare. Och för att göra det enkelt för dig har jag listat vårens viktigaste trender!

Vårtrend: Oversize trenchcoat

När solen sakta börjar kika fram mer och mer är vi nog många som vill plocka ner vinterkappan i förrådet och äntligen få plocka fram våra tunnare jackor igen. Snacka om vårtecken!

Och i vår slår vi ett slag för trenchcoaten, som gärna får vara lite lätt oversize och vara ett riktigt statement piece för din garderob. Trenchcoaten är en tunn, längre jacka som verkligen andas lyx - och den kommer verkligen lyfta de andra trenderna i vår till toppen!

Vårens trender 2021 BingoLotto

Vårtrend: Väst

Vi har redan skymtat den lite under hösten och vintern, men i vår är det verkligen västen som kommer att ta för sig och bli ett av vårens absoluta "måste ha-plagg".

Västen funkar perfekt över klänning, till shorts, jeans eller varför inte ett par snygga kostymbyxor. Egentligen är fantasin det enda som begränsar hur du använder plagget, och jag kommer personligen definitivt att hälsa våren välkommen iförd väst!

Vårtrend: Pasteller

Till våren är ju pastellfärgerna en otroligt älskvärd och samtidigt ganska given trend. Efter en lång vinter, med både mörkt väder och mörka kläder finns det ju inget man längtar efter mer än att få förgylla sina outfits med mer färg! Givetvis kommer pastellerna tillbaka med dunder och brak även i vårtrenderna 2021.

Plocka fram dina bästa pastelliga favoriter från föregående säsonger och njut av dem även i år!

Vårens trender 2021 BingoLotto

Vårtrend: Ljust läder

Läder är ju onekligen ett otroligt tidlöst material och något som man verkligen kan våga unna sig eftersom det ofta ligger i linje med säsongernas trender. Inte helt oväntat är läder alltså något som kommer att stå i centrum även våren/sommaren 2021. Allra helst bär vi då läder från topp till tå, och gärna i form av en blus med puffärm. Den här trenden såg vi redan under 2020, och den håller alltså i sig - men nu fokar vi mer på det beige och ljusa snarare än den svarta läderlooken.

Vill du vara extra vågad kan jag tipsa om att toppa looken med ett läderhårband för att verkligen vara on trend i vår!

Vårtrend: Lyxigt loungewear

Vi skulle ju antagligen ljuga om vi påstod att dagarna vi tillbringat i hemmakontoret inte skulle ha gett en ordentlig försmak för kläder av det mer bekväma slaget. Men samtidigt vill man inte få känslan av att man är inne på sista dagen innan tvätt-dag, att allt snyggt är i tvättkorgen och att man tvingades till de mest solkiga trasorna. Så varför inte uppgradera din lounge-look i vår?

Det gör du enklast med lyxiga träningsoveraller, mjuka vida byxor eller härliga set i lyxig kashmir. Samtliga av dessa plagg kommer lyfta din avslappnade look till skyarna i vår!

Vårtrend: Vit långklänning

Den vita långklänningen kommer segla upp i absolut topp över vårens viktigaste trender 2021. Oavsett om den är stickad (för det är ju inte alltid man kommer undan med tunnare klänningar i Sverige), i böljande bomull eller annat material så kommer inte den vita klänningen att pricka fel i vår.

Och det absolut bästa är att du kan välja att matcha den med många av vårens andra trender, varför inte matcha den med en härlig läderjacka eller en knalligt gul handväska?

Vårens trender 2021 BingoLotto

Fem snabba för att lyfta din vårgarderob

1. Vilka färger gäller i vårmodet?

Satsa på jordnära färger som beige, brun och ockra och bryt av med pasteller, knalliga färger och metallic.

2. Vilket är vårens "måste ha-plagg"?

"Måste ha-plagget" i vår är helt klart den vita långklänningen, men även västen och statement-trenchcoaten är superhet i vår.

3. Vilket material är mest på trend i vår?

Läder, läder, läder!

4. Vilka detaljer är inne i vårens mode?

Den hetaste detaljen i år är definitivt axelvadden, men även dragsko, cut-outs och fransar kommer att vara superhett i år.

5. Vilka accessoarer ska man satsa på i vår?

Allt som är knallgult! Var vågad i dina accessoarer i vår och våga bär mer gult!

Vårens trender 2021 BingoLotto

Blev du inspirerad att uppdatera din vårgarderob med nya favoriter att älska många säsonger framöver? Jag vet att jag är det i alla fall!

 

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Ps. Är du mer för höstmode? Missa då inte mina tips gällande höstens trender 2020 och börja ladda inför årets höstsäsong.

Tillbaka till bloggen


Arkiv