Höstens trender & bästa tipsen för din höstgarderob

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2020-09-22

September börjar gå mot sitt slut och hösten har därmed gjort sitt intåg på riktigt. Och det bästa med höstsäsongen tycker jag definitivt är att äntligen få gå in på höstmodet!

Efter att ha slappat och semestrat i sommarkläder brukar i alla fall jag vara sugen på att styra upp både min kalender och mig själv. Och på vilket sätt laddar man bättre upp för en händelserik höst än att tänka igenom sin höstgarderob?

Kvinna i mörkgrå stickad tröja

Höstens mode har efter en coronapandemi med tillhörande hemmajobb nog aldrig varit så välkommet som nu. Men hur ser höstens mode ut? Vilka basplagg ska man satsa på, och vad kan du fylla på i garderoben för att sätta alla trender i höst? BingoBloggen är här för att reda ut och hjälpa till!

Höstens mode och trender 2020

Denna höstsäsong bjuder modet på en minst sagt spännande blandning, där man ser såväl inslag av läder och cut-outs som enkelt klassiskt 40-tal kryddat med dekadent glitterbonanza! Höstmodet 2020 är alltså verkligen en härlig mix, en mix som dessutom är sund och hållbar då vi känner igen en del av trenderna från tidigare säsonger. Därför har du all anledning att plocka fram gamla älskade favoritplagg igen.

Bästa tipsen för din basgarderob i höst

Det bästa tipsen för allas basgarderob är att inte välja trendkänsligt, så att du kan fortsätta använda dina favoriter säsong efter säsong. Här bör du satsa på hållbara material och färger som möjliggör flera år tillsammans med dina basplagg. Men vad bör en bra basgarderob innehålla egentligen?

Här kommer de plagg jag tycker är viktigast att satsa på för att skapa en komplett basgarderob!

Lyxiga, stickade tröjor

Stickade tröjor fungerar perfekt varje höst, men är även bra under somrarna då det kan vara lite kyligare. Välj en klassisk modell, gärna i ull eller kashmir som är hållbara och värmande material.

Stickade tröjor i höstens trender

En svart kavaj att matcha till allt

Den svarta kavajen är verkligen ett måste i precis allas basgarderob. Du klär enkelt upp den men också enkelt ner den. Tillsammans med jeans och sneakers blir du avslappnat trendig, och med kostymbyxor kommer du imponera på kontoret. Kavajen är också perfekt att slänga på över blusen eller klänningen när du ska på allt från konferens till kalas. Tänk på att välja en modell som kommer ge dig glädje i många år!

Oversizead kavaj är en av hösttrenderna 2020

T-shirts i neutrala färger

T-shirts fungerar verkligen till allt. Se till att ha ett par i neutrala färger såsom vitt, svart, beige och grått. Våga lägg lite extra pengar på riktigt bra t-shirts! Välj gärna en t-shirt i ull. Ett tips för att få dina fina, lyxiga t-shirts att hålla längre är att inte torktumla dem.

Trendiga t-shirts i neutrala färger

En krispigt vit skjorta

Det här är egentligen väldigt enkelt att motivera - du kan inte göra fel med en vit skjorta. De kan styleas i all oändlighet! Här är mitt bästa tips att faktiskt kika på skjortor på herravdelningen för den där supertrendiga oversizeade känslan.

En klassisk kappa

En kappa fungerar lika fint till höst som till vår, och de ger verkligen det där lilla extra till din outfit. Välj en stilren kappa och en neutral färg – gärna svart, och fundera kring vilken passform som passar dig allra bäst. Jag älskar oversize och tycker att det gärna får speglas i valet av kappa också. Dessutom väljer jag allra helst en värmande i ull.

Svart lång höstkappa

Höstens 10 största trender 2020

När det kommer till trender kan man tillåta sig själv att gå lite utanför de riktlinjer som jag nämnt för basgarderoben. När vi investerar i kläder efter trend går vi gärna mer åt mer excentriska färger och skärningar. Här listar jag de trender som är allra hetast i höst!

  1. Matchande set - allra helst i form av kavaj och kjol.
  2. Klassiskt 40-tal - vi välkomnar alla 40-talets strama linjer och klassiska looks i höst!
  3. Värmande ponchos & capes - det mysigt och väldigt elegant på samma gång
  4. Stora kuvertväskor - välj en handväska som verkligen är ett statement! (Vad är en kuvertväska? Läs gärna mer om olika handväskor och modeller här!)
  5. Dressade dunjackor - i linje med det klassiska modet och de passar ju perfekt i det ruskiga höstvädret.
  6. Lårhöga stövlar - en investering som i mina ögon faktiskt fungerar varje höstsäsong!
  7. Rutigt - mönstret vi älskar i höst.
  8. Androgynt - i linje med topptrenden kavajer har vi gärna en androgyn, avskalad känsla i höstens outfits.
  9. Cut-outs - skapa spännande siluett i annars stramt mode med väl valda cut-outs. (Vad är en cut-out? En cut-out är helt enkelt en öppning, eller hål, i plagget som syftar till att vara dekorativt och som snabbt ger mer edge!)
  10. Bluskrage - stor och kaxig ska den vara!

Trendiga ankelboots i läder

Visst blir man sugen på att uppdatera sin garderob inför hösten? Det är i alla fall jag! Till dig som läser vill jag tipsa om BingoLottos specialvinst denna veckan, i potten ligger nämligen en helt ny höstgarderob till ett värde av 15 000!

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen


Arkiv