Britt-Marie vann två bilar på Extrachansen!

Föreställ dig att du arbetat ideellt för en förening i över 40 år utan att någonsin ha krävt något i gengäld. men plötsligt så ler Fru Fortuna mot dig och du vinner inte bara en, utan två bilar i BingoLottos Extrachansen. Det var precis det som hände Britt-Marie Risberg i Skinnskatteberg en dag i september.

Glad vinnare i Extrachansen
Rickard Olsson överraskar Britt-Marie Risberg

Eldsjäl vann BingoLottos Extrachansen

Hedströmmens IP står öde denna dag, frånsett den hantverkare som för närvarande håller på att renovera klubbstugans omklädningsrum. Här möter vi Kenneth Ernebrink, ordförande i Skinnskattebergs SK, som har känt vinnaren av Extrachansen, Britt-Marie Risberg, både länge och väl. Främst genom hennes engagemang i sportklubben.
– Ja hon har varit aktiv i klubben i över 40 år. Under större delen av sin aktiva tid i föreningen var hon ledare för damlaget, men hon har även gjort väldigt mycket annat för föreningen. Som att hon än idag säljer bingolotter. Hon brukar även sälja entrébiljetter till matcherna, eller åka med och sälja korv och hamburgare på marknader vi åker på. Sedan är hon med i styrelsen också, berättar Kenneth.

Vinnare extrachansen BingoLotto
Kenneth Ernebrink, ordförande i Skinskattebergs SK

Guld värda för föreningen

Hedströmmens IP är en precis sådär klassisk och pittoresk arena som man tänker att en fotbollsarena i en liten ort som Skinnskatteberg ska se ut. Sportklubben som fyller 100 år 2022, men interiören runtomkring får en att minnas svunna tider, med den klassiska vita träläktaren placerad på långsidan längs sidlinjen, samt de klassiska avbytarbåsen byggda i trä. Britt-Marie och hennes make Bertil har en stor del i att den är så pass välbevarad som den är. Kenneth berättar:
– Hon är verkligen en eldsjäl. Och det är samma sak med Bertil. Det är han som har hand om gräsplanen, och det har han haft under flera år. De är här nästan varje dag under stora delar av året, annars hade vi inte haft en lika fin gräsplan som vi har idag.

Här ser man hur Kenneth tänker tillbaka och blicken blir lite mer glansig.
– De är fantastiska när man tänker på det. De är guld värda för föreningen, och sådana människor som dem finns det inte gott om längre.

När vi lämnat Kenneth och sitter i bilen på väg mot ICA i Skinnskatteberg där vi ska överraska Britt-Marie inser man hur god Fru Fortuna ibland kan vara, och hur rättvist det känns att just Britt-Marie som är vinnaren av Extrachansen. Att detta dessutom kryddats av att det var hennes dubbellott som drogs och att hon vinner två bilar är den perfekta grädden på moset.

Dags att överraska vinnaren av Extrachansen

Nu låg allt fokus på att kunna överraska Britt-Mritt på ett så bra sätt som möjligt och vårt lilla team på plats var redo. Chocken i Britt-Maries ögon när Rickard Olsson plötsligt dök upp runt hörnet och överraskade henne där hon stod och sålde bingolotter var fantastisk! Men större skulle den bli då hon efter att hon fått provsitta den första bilen, plötsligt får syn på den andra.
– Detta var helt perfekt. Vi sa just det, jag och Bertil när vi åkte ner till affären idag att det hade varit roligt att så småningom kunna skaffa sig en ny bil, och så går jag och vinner två! Det är helt otroligt, berättar Britt-Marie.

Glad bilvinnare i Extrachansen!
Hela familjen Risberg var på plats när Britt-Marie firades tillsammans med Rickard Olsson

Snabbt bildades det en folksamling kring Britt-Marie och hennes två nyvunna klenoder. En i skaran som gladde sig lite extra åt Britt-Maries vinst var Jaana Rubensson, som arbetar på den ICA-butik i Skinnskatteberg som Britt-Marie brukar stå utanför och sälja bingolotter.
– Jag har varit här i 12 år så hon har minst stått här så länge. Men jag tror att hon alltid stått där, säger Jaana, och fortsätter berätta om Britt-Marie.

– Vid jul brukar hon sitta i tomtedräkt här utanför och sälja uppesittarlotter. Hon är verkligen en del av byn. Att hon nu fått vinna är helt fantastiskt. Hon är helt rätt person som får vinna detta.

Just vinsten i form av nya bilar var även det helt perfekt menar Jaana.
– Du ska se den bilen hon har idag. Den är lite gammal, och till och med regestreringsskylten sitter snett. Vilket är väldigt roligt för hennes Reg-skylt börjar med bokstäverna SNE.

En vinnare i extrachansen
Jaana Rubensson, tycker att Britt-Marie var den bästa vinnaren hon kunde tänka sig

BingoLotto gör skillnad för föreningen

Man förstår snabbt att Britt-Marie inte är en person som sitter still, utan som har många järn i elden. Men vad är det som driver henne? För hennes del är svaret enkelt.
– Jag har varit aktiv i sportklubben ända sedan jag flyttade till ”Skinnsberg”. Det är fotbollen här som gör mig så intresserad. Jag har ju varit ledare i föreningen och håller på med saker än idag. Fotbollen för mig går bara inte att släppa helt enkelt. Att få se att föreningen och alla spelare i den mår bra, berättar Britt-Marie.

Och att hon även förstått vikten av vad försäljningen av bingolotter innebär för föreningen råder det inget tvivel om.
– Det betyder väldigt mycket för sportklubben, man får ju pengar som man inte behöver beskatta eller något. Och det behövs ju jämt för material och annat, så tusen tack för att ni finns!

Utöver möjligheten att vara med och bidra, så vilar det en särskild romantik för Britt-Marie när det kommer till Skinskattebergs SK och Hedströmmens IP. Romantik i ordets sanna bemärkelse
– Jag och min make Bertil är ju där nästan varje dag. Han sköter om gräset. Han spelade ju fotboll där när vi träffades. Eller egentligen träffades vi via dansen, men det var när han spelade fotboll som jag blev kär, haha!

Dubbel vinst – ett angenämnt problem

Dagen börjar gå mot kväll och folkmassan utanför matbutiken i Skinskatteberg börjar tunnas ut. Britt-Marie skrattar och dansar tillsammans med Rickard Olsson mellan sina två nya Volkswagen Polos, och några åskadare knäpper några sista bilder med sina mobilkameror. En av dem är Britt-Maries dotter, Åsa-Britt som varit med och organiserat detta tillsammans med teamet från BingoLotto. Nu står hon leendes och tittar på sin lyckliga mamma. Jag går bort till henne och frågar hur hon känner sig.
– Jag tänker bara ”wow!” Detta är helt underbart att se, för hon har arbetat ideellt för sportklubben i så många år och gjort så många saker. Sålt bingolotter, varit tränare, städat lokaler efter matcherna. Hon brukade också alltid köra mig och mina syskon till träningar och matcher. Så hon är så otroligt väl värd det här, säger Åsa-Britt och fortsätter.

– Som pensionär är det kanske inte alltid så lätt att kunna köpa sig en ny bil heller. Och helt plötsligt har hon två. Det kommer bli trångt på uppfarten, men det är nog ett angenämt problem för henne, haha.

Vinnare extrachansen
BingoBloggen var givetvis på plats för att gratulera Britt-Marie

En överraskning att minnas

Teamet packar ihop sina saker och förbereder sig för hemfärd till Göteborg igen. Solen börjar röra sig neråt, men ännu värmer den upp alla under denna sensommarkväll. Och precis innan vi hinner åka kommer Britt-Marie bort till oss för att tacka en sista gång.
– Att ni kom och överraskade mig på det är viset alltså, det var jätteroligt. Tack så fruktansvärt mycket. Det här kommer jag kunna leva på länge.

Tack själv Britt-Marie för den krutgumma du är och för det arbete du lägger ner för svenskt föreningsliv!

 

BingoFredrik signatur för BingoBloggen.

Publicerad 2019-09-23