Eiler vann dubbelmiljonen

– Kan sånt här verkligen inträffa? Eiler Blank, 79, kliar sig fortfarande i huvudet när han tänker på den 20 april 2014. Det var då både han och yngsta dottern vann två miljoner på Miljonhjulet. En del av pengarna ska gå till specialistvård för att bli av med värken efter Eilers dramatiska älgolycka för två år sedan.

Det var på vägen hem efter en fisketur på Västkusten som en älg sprang upp på motorvägen. Eiler hade inte en chans attväja och smällen blev våldsam.

– Bilen blev skrot, men jag klarade mig och kunde ta mig ur själv, berättar Eiler, som var på väg hem till sin lilla gård i Nossebro i Västergötland när olyckan inträffade.

Han har alltid levt ett aktivt liv. Förutom 30 år på Elverket i Trollhättan har han tagit hand om gården, varit ute och dansat, fiskat och jagat. Eiler trivs med att vara igång, helt enkelt.

Problem efter olyckan

– Men efter olyckan har jag haft problem med nacken. Värken är jobbig och jag har fått svårare med balansen. Jag vet att det finns specialister som förhoppningsvis kan ge mig rätt behandling, säger Eiler.

Trots de senaste årens bekymmer ser han livet från den ljusa sidan.

– Man får försöka göra det bästa i alla lägen. Att ha det gott ställt är inte detsamma som att ha lycka. Men nu ska försöka unna mig att göra saker som jag tycker om och inte kunnat göra tidigare.

Eiler blev ensamstående 1980, då hans sambo gick bort i cancer. Tillsammans fick paret dottern Thérése. Dessutom har Eiler även en äldre dotter från ett tidigare äktenskap. BingoLotto har han spelat sedan Leif ”Loket” Olssons tid och som prenumerant stödjer han scouterna i Nossebro.

Inför Påskbingo med Miljonhjulet på Påskdagen i år köpte Eiler och Thérése en extra dubbellott tillsammans. Det blev bingo, Eiler ringde in – och plötsligt satt han med Marie Serneholt i andra änden av luren. Nu gällde det bara att få henne att stoppa Miljonhjulet i exakt rätt ögonblick.

– Först trodde jag att det skulle stanna på 50 000 kronor, men så hoppade det ett snäpp till och landade på miljonen. Och så hade jag ju dubbellott så det blev två miljoner, berättar Eiler, som fortfarande har svårt att riktigt tro att det är sant. En miljon till honom själv. Och en miljon till Thérése.

Hurtigrut och Skottland

– Det är ju helt osannolikt, konstaterar den 79-årige miljonären, som nu i sommar ska ta med en kompis på Hurtigruten och njuta av de norska fjordarna.

– Vi har lovat varandra att göra det om någon av oss vinner mycket pengar. Och jag håller alltid vad jag lovar.

Några längre utlandsresor har det aldrig blivit genom åren, men nu ska även det bli av.
– En bussresa till Skottland vill jag åka på. Där ska ju vara väldigt vackert.

Tillbaka till vinnarna

Eiler vann dubbelt