Fågelskiten som gav en kvarts miljon i finalspelet

Ja, du läste rätt. Ibland inträffar saker som man aldrig hade kunnat förutspå. Sällan, men ibland. Under en söndag i september bjöds onsalabon Monica på två, båda minst sagt oväntade, gåvor från ovan. Kanske har hon en änglabevingad liten krabat att tacka för det?

finalspelaren-fagelskit-blogg-bingolotto-content-450x300.jpg

Det var under en promenad med en väninna i Slottsskogen, i Göteborg, som eländet slog ned, som en blixt från klar himmel!
– Vi promenerade och fikade på Björngårdsvillan. Rätt som det var hände det osannolika. Jag fick en fågelskit i huvudet, berättar Monica. 

Turligt nog var väninnan klart påläst i gammal visdom.
– Ja, då säger min vän, du måste köpa en lott! Och sen när jag kom hem så blev det att vi åkte och köpte två bingolotter, och så drar vi hem finalspelet, utbrister Monica glatt.

Goda råd behöver alltså inte alltid vara dyra, och kan minst sagt vara värda en hel del. En kvarts miljon för att vara lite mer exakt. 

Det sägs att en människa, statistiskt sett, kan vänta sig att bli träffad av en fågelskit en gång på 63 år, ungefär. Ser man till statistisk sannolikhet så kan Monica, 60 år, med knappa marginaler skatta sig något otursam. Att ”dråpligheten”, som hon själv benämner incidenten, senare skulle visa sig resultera i en kvarts miljon kronor i BingoLottos Finalspel, innebär förmodligen att hon skattar sig förhållandevis lycklig, ändå.

Vinstsumman på 250 000 kronor kommer att delas med barnen, men också användas till att sätta lite guldkant på tillvaron som pensionerad, har Monica uttryckt. Kanske unnar hon även boven, alternativt hjälten, i detta underbara drama en brödbit eller två, som tack för en lyckoträff fin som få!
– Det är en sagolik, fantastisk historia! Man får gåshud faktiskt, menar vår programledare Rickard Olsson.

Jag kan inget annat göra än att instämma. Detta är och förblir allt annat än en uteslutande skitig historia! Och vem vet, nästa gång är det kanske du som gjort dig förtjänt av lite välbehövligt "flax"? 

Hör Monicas egna ord om "dråpligheten" i videon nedan!

BingoJoels signatur för BingoBloggen!


Tillbaka till vinnarna