Folkspel betalar för bilen till Aziz

Lotteriinspektionen stoppade vinsten till Aziz Mohammadi – en bil. BingoLottos programledare Ingvar Oldsberg erbjöd sig då själv att betala bilen.

Turerna har varit många efter söndagskvällens Bingolotto där tittaren och lottinnehavaren Aziz Mohammed från Jordbro ändrade numret på den valda luckan i spelet Färgfemman, från 13 till 15.

Programledare Oldsberg hade redan hunnit öppna lucka 13 till hälften och tittarna kunde skymta grön färg som betyder matvinst, innan han vände tillbaka nummer 13 och istället öppnade lucka 15 vilket betydde röd färg och bilvinst.

Lotteriinspektionen meddelade under måndagen att bilen inte skulle ha betalats ut och att lotteriet därmed inte kan stå för vinsten. Oldsberg meddelade då att han personligen betalar så att Aziz får sin bil.

Det är föreningsägda Folkspel som arrangerar BingoLotto och vd Hans Sahlin säger
– Vi kommer se till att Aziz får ut sin bil trots att Lotteriinspektionen sagt stopp. Det värmer själen att Ingvar vill stå för det här – men det är inte kutym att programledaren står kostnaden för lotteriets vinster. Det här är Folkspels fråga när Lotteriinspektionen sagt sitt.

15 oktober firar BingoLotto 25 år i TV4 med en marathonsändning.
– Nu räknar jag med att den här frågan är över så ser vi fram emot jubileet som blir något utöver det vanliga, säger Hans Sahlin. 

Tillbaka till vinnarna