Chris Kläfford

2017 tog han våra hjärtan med storm i ”Idol” och vann hela tävlingen. Två år senare tog han sig ända till semifinal i ”America’s Got Talent”. Idag är Chris Kläfford, med flertalet storsäljande singlar och ett samlingsalbum i ryggen, en av Sveriges mest omtyckta artister och våren 2023 släppte han äntligen sitt debutalbum. Den 13 augusti 2023, klockan 19:30 i TV4, välkomnar vi Chris Kläfford till BingoLottos Sommarkväll!

Ända sedan den gitarrspelande 27-åringen från Lindesberg klev in till juryn under sin audition till ”Idol” 2017 har hela Sverige öppnat upp sina hjärtan för honom. Och faktum är att det inte tar stopp där – Chris version av John Lennons världshit ”Imagine”, som han briljerade med på såväl Idols slutaudition som sin audition till ”Americas Got Talent” 2019 har tillsammans visats över 100 miljoner gånger på YouTube. Låten har dessutom nått över 30 miljoner lyssningar på Spotify!

IDOL 2017

Efter att ha bjudit på succéframträdanden med låtar som ”Utan dina andetag”, ”Wicked Game” och ”Take Me To Church” stod det den 8 december 2017 klart att Chris vunnit årets upplaga av ”Idol”. Vinnarlåten och debutsingeln ”Trading Water” blev genast en radiohit tillika etta på Spotifys topplista och har idag spelats över 20 miljoner gånger.

Följande år kom onekligen att bli allt annat än lugnt för Idol-vinnaren. Som en av landets mest populära och efterfrågade artister reste han sommaren 2018 land och rike runt för att framträda på olika spelningar. Efter sommaren var det dags för ”The Imagine Tour”, som Chris tillsammans med ett fullt band och en stor produktion genomförde under hösten. Under årets gång blev det sammanlagt över 160 spelningar för vår stjärna.  

AMERICA’S GOT TALENT 2019

Det var med stående ovationer som Chris fick fyra ja på audition till en av världens största underhållningsshower – ”America’s Got Talent” 2019. Under sin resa i tävlingen uppträdde han med flera egenskrivna låtar, som resulterade i såväl jublande publikhav som hyllningar från Simon Cowell och övriga jurymedlemmar.

THIS KIND OF LOVE

De senaste åren har gått i skrivandets tecken för Chris och mellan 2020 och 2022 släppte han hela sju singlar och jobbade på ett kommande album. I mars 2022 släppte han singeln ”This Kind Of Love”, som handlar om varför man stannar på en plats där man inte är lycklig.

- Låten handlar om när man har försökt att rädda något alldeles för länge, man ifrågasätter sig själv varför man stannar på en plats där man inte är lycklig. ”Why do we love this kind of love?”, säger Chris.

Inför julen 2022 släppte Chris en julsingel med sin egen version av klassikern "Santa Claus is coming to town".

MAYBE IT’S JUST ME

Våren 2023 släppte Chris äntligen sitt efterlängtade debutalbum, ”Maybe it’s just me”. Ett innerligt och uppriktigt album som kretsar runt ett förhållande som prövats av mänskliga svårigheter och misstag. Albumet är personligt och naket och handlar om det mest centrala i vår mänsklighet – längtan efter att beröra, bli berörda och att få dela det.

I sommar får vi äntligen höra Chris ljuva stämma i BingoLotto igen! Den 13 augusti 2023, klockan 19:30 i TV4, gästar Chris Kläfford BingoLottos Sommarkväll!

Relaterade artister i BingoLotto

Gavin JamesTommy Körberg | Björn SkifsBo Kaspers Orkester | Jan Johansen | David Lindgren | Tommy Nilsson | Robin Stjernberg | Måns Zelmerlöw | Peter Jöback | Uno Svenningsson | Martin Almgren | Eric Saade | Martin Stenmarck | Andreas Johnson | Robin Bengtsson | Andreas Weise

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 21 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Chris Kläfford

Maybe it's just me