Björn Skifs

Med en karriär som sträcker sig över 5 hela decennier har Björn Skifs etablerat sig som en våra absolut största landsikoner. Den 23 december, kl. 19.30 i TV4, ser vi honom i BingoLottos!

Björn Skifs

Med många strängar på sin lyra har Björn Skifs gjort sig omåttligt folkkär. Inte bara som artist, utan även som programledare och skådespelare. Dessutom förfogar han tveklöst över en av vårt lands mest beundrade sångröster. Till Björn otroliga låtskatt hör titlar som ”Härligt härligt, men farligt farligt”, ”Håll mitt hjärta” och "Hooked on a feeling", där den sistnämnda har spelats sanslösa 354 (!) miljoner gånger på Spotify.

Blickar vi bakåt tiden uppenbaras snabbt en makalös karriär. Från barndomen i Vansbro till tiden som popstjärna i Slam Creepers på 1960 Uppesittarkväll -talet, bildandet av rockbandet Blåblus och det internationella genombrottet med USA-ettan "Hooked on a feeling" 1974. Från SVT:s julkalender ”Julius Julskötare” 1978 till de dubbla vinsterna i Melodifestivalen. Från succéshowerna på Hamburger Börs och musikalen ”SPÖK!” på Maximteatern i början av 1980-talet till filmsuccéerna med ”Strul” och ”Drömkåken”. Från "Nöjesmassakern" till "Kryzz". Från ”BadRock” till 2000-talets utsålda arenaturnéer.

Björn Skifs är även högaktuell med sin självbiografi, ”Mitt liv som scengångare”.

”(Christmas Eve) After Midnight”

Så lyder namnet på Björn Skifs nya julsingel. En klassisk croonerballad med skön retrokänsla.

Björn har många gånger tidigare erbjudits att göra en julskiva, men har alltid varit tveksam.
– Jag tycker att det har börjat gå inflation i dem. Men så kom den här låten och det var kärlek vid första öronkastet. Jag trillade dit direkt, berättar Björn.

Musiken till ”(Christmas Eve) After Midnight” är skriven av Peter Kvint, som också har producerat.
– Intentionen var att göra en tidlös låt med doft av amerikanskt 50-tal, i gränslandet mellan pop, rock, R&B och jazz, berättar Kvint.

Redan i somras kände Kvint att Björn Skifs skulle vara den perfekta artisten för låten. Det visade sig vara välgrundat. Det räckte med att Björn hörde låten en gång för att han skulle glömma sin skepsis mot genren. Låten spelades in tillsammans med huvuddelen av Björns ordinarie band, kompletterade av Backa Hans Eriksson på bas och Kvint på akustisk gitarr. Erik Arvinder gjorde det fina stråkarrangemanget och Magnus Bengtsson och Kvint lade körerna.

Onsdagen den 23 december 2020, kl. 19.30, välkomnar vi Björn Skifs till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 3 oktober seglar bingoskutan vidare, med Stefan bakom rodret. I lasten har han en rejäl skatt, i form av bilar, resor och kontanter till ett värde av 7,1 miljoner kronor! Vad lägger du beslag på?