Martin Almgren

Martin Almgren är bergslagensonen med den gudabenådade rösten som gjorde succé i Idol 2015. Nu är han återigen aktuell, denna gång med singeln "Days With You". Den 21 januari 2024, klockan 18.30 i Sjuan och på TV4 Play, välkomnar vi honom upp på BingoLottos scen!

Framgångssagan Martin Almgren tog fart då han 2015 medverkade i och vann TV4:s musiktävling Idol. Med en sällsynt varm ton sjöng snabbt till sig en definitiv plats i den svenska publikens hjärtan. Samma år utgav han även sitt debutalbum ”Can't Hold Me Down”. Titelspåret skördade stor framgång och har idag över sex miljoner lyssningar på Spotify.

Därefter följde albumet ”Changing Street” från 2017, som även det mottogs med varma hyllningar från såväl kritiker som publik.

2018 tog Martin plats på Melodifestivalens scen, med låten ”A Bitter Lullaby”, och tog sig där till final. Låten blev snabbt en hit och har idag spelats fler än fem miljoner gånger på Spotify. 

2019 teamade Martin ihop sig med en av landets främsta sångerskor – Johanna Beijboim. Tillsammans släppte Almgren och Beijbom låten "En julsaga" – en ny version av Josefin Nilssons och Håkan Hemlins tjugo år gamla översättning av klassikern "Fairytale of New York". Låten togs emot mycket varmt ute i stugorna. 

"Signs"

Med nytt skivbolag i ryggen blev det dags för Martin Almgren att göra en nystart som sångare efter att ha spelat Broder Tuck i uppsättningen av Robin Hood som tagit honom land och rike runt under 2019. 2020 släppte Martin singeln "Signs", en medryckande country-poplåt som han skrivit tillsammans med Herman Gardarfve, som även var med och skrev Melodifestivalsvinnaren "Move" med The Mamas.

Senare under 2020 släppte han även singlarna "Day by day" och "Safe again". 

"Change" och "Reach My Goal"

Våren 2023 var Martin Almgren återigen aktuell med en ny singel – "Change". Denna låt handlar om hur det är att vara i ett dåligt förhållande där man gör allt i sin makt för att tillfresställa den andra personen, men hur mycket du än försöker så räcker det inte till. 

Kort efter släppet av "Change" var det premiär för ännu en låt – nämligen "Reach My Goal". Låten, som visar en lite rockigare sida av Martin, handlar om att sätta upp mål och insikten i att det också kan vara resan dit som är själva målet. "Reach My Goal" gjorde dessutom inte sin TV-premiär i vilket program som helst, då den för första gången framfördes i BingoLotto i somras! 

"Days With You"

Den 27 oktober 2023 var det än en gång dags för ett låtsläpp. "Days With You" har som låt funnits i Martin Almgrens tankar under en längre tid. Trots detta har den inte riktigt låtit sig slutföras och har gång på gång hamnat tillbaka i byrålådan. En vecka efter att hans pappa plötsligt gick bort till följd av en kort tids sjukdom insåg Martin att hans undermedvetna tankar om sin pappa hade påverkat låttexten hela tiden. "Days With You" är en kraftfull och känslofylld ballad där sorg, tacksamhet och saknad genomsyrar varje ton. Musikens kraft att uttrycka och bearbeta känslor kommer fram tydligt i denna låt, och den blir en personlig hyllning till minnet av en älskad familjemedlem.

Söndagen den 21 januari 2024, klockan 18.30 i Sjuan och på TV4 Play, välkomnar vi Martin Almgren till BingoLotto, missa inte det!

 

Och du, du vet väl om att du kan se artistuppträdanden från programmet när du vill på BingoLottos YouTube-kanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt, så du kan återuppleva dina favoritframträdanden när du vill!

Relaterade artister i BingoLotto

Adolphson och FalkTommy Körberg | Björn SkifsBo Kaspers Orkester | Jan Johansen | David Lindgren | Tommy Nilsson | Robin Stjernberg | Måns Zelmerlöw | Peter Jöback | Uno Svenningsson | Chris Kläfford | Eric Saade | Martin Stenmarck | Andreas Johnson | Robin Bengtsson | Andreas Weise

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?

Martin Almgren

Day by Day