Martin Almgren

Martin Almgren är bergslagensonen med den gudabenådade rösten. Den 4 oktober, kl. 18.00 i TV4, tar han ton på scenen i BingoLotto!

MARTIN ALMGREN

Framgångssagan Martin Almgren tog vid då han 2015 medverkade i och vann TV4:s musiktävling Idol. Med en sällsynt varm ton sjöng snabbt till sig en definitiv plats i den svenska publikens hjärtan. Samma år utgav han även sitt debutalbum ”Can't Hold Me Down”. Titelspåret skördade stor framgång och har idag uppemot 6 miljoner lyssningar på Spotify.

Därefter följde albumet ”Changing Street” från 2017, som även det mottog varma hyllningar från såväl kritiker som publik.

2018 tog Martin plats på melodifestivalens scen, med låten ”A Bitter Lullaby”, och tog sig där till final. Låten blev snabbt en hit och har idag spelats fler än 4 miljoner gånger på Spotify. 

Förra året ingick Martin i konstellation med en av landets främsta sångerskor – Johanna Beijboim. Tillsammans släppte Almgren och Beijbom låten "en julsaga"; en ny version av Josefin Nilssons och Håkan Hemlins tjugo år gamla översättning av klassikern "Fairytale of New York". Låten togs emot mycket varmt ute i stugorna. 

"Signs"

Med nytt skivbolag i ryggen är det dags för Martin Almgren att göra en nystart som sångare efter att ha spelat Broder Tuck i uppsättningen av Robin Hood som tagit honom land och rike runt under 2019. Första smakprovet av Martin Almgren 2020 heter "Signs" och är en medryckande country-poplåt som han skrivit tillsammans med Herman Gardarfve, som även var med och skrev Melodifestivalsvinnaren "Move" med The Mamas.

Söndagen den 4 oktober 2020, kl. 18.00, välkomnar vi Martin Almgren till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 22 maj bjuder vi in till ännu en miljontät afton i BingoLotto! Duttar du till dig en bil, en drömresa eller kontanter i massor? Klättrar du hela vägen på stegen eller får du en färgrik upplevelse i FärgFemman?

Martin Almgren

Day by Day