Eric Bibb

Med ett av den internationella jazz- och bluesvärldens största namn och en uppsjö av utmärkelser tycks det inte finnas några begränsningar för vad stjärnan från det stora äpplet kan åstadkomma. Den 31 december, kl. 20.00 i TV4, gör vi plats på scen åt Eric Bibb i BingoLottos Nyårsbingo!

Eric Bibb

Som ständig globetrotter har han i flera decennier berikat världens alla hörn med sin ljuva bluesstämma. Sedan många år har han sin utgångspunkt i Stockholm, där han bosatte sig under 70-talet efter att ha lämnat New York. Hans senaste album, Dear America, släpptes i september och beskrivs som ett öppet men komplicerat kärleksbrev till sitt gamla hemland. Bibbs första album, ”Ain’t It Grand” släpptes så långt tillbaka i tiden som 1972. Mellan dessa två har han släppt en mängd album och singlar, som genererat såväl nomineringar som utmärkelser i ett stort antal ärofyllda kategorier. Han har bland annat blivit nominerad till amerikanska Grammy Awards två gånger, tagit emot pris för ”Blues Act of the Year” vid Jazz FM Awards i London och ”Årets akustiska album” under The Blues Foundation Awards i Memphis.

Tales From A Blues Brother

Bibbs senaste turné i Sverige pågick under 2017. Det var en hyllad scenföreställning vid namn ”Tales From A Blues Brother” med ett pärlband av ikoniska blueslåtar, som sedan dessutom visades i SVT. Att rådande omständigheter har satt stopp för konserter och liveframträdanden är ingen nyhet, men sedan i juni 2020 har det varje söndag varit möjligt att streama en digital minikonsert med Bibb från hans hem i Stockholm.

Eric Bibb får dock äntligen stå på scen snart igen – den 31 december 2021, kl. 20.00 i TV4, kommer han till BingoLottos Nyårsbingo och sjunger en duett tillsammans med Sarah Dawn Finer!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 21 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Sarah Dawn Finer

Auld Lang Syne