Jessica Bohlin

Med en fängslande utstrålning, en tveklös talang och en självklar självsäkerhet är singelaktuella Jessica Bohlin i skrivande stund på god väg att etablera sig som en landets absolut främste inom sin genre. Den 31 maj, kl. 18.00 i TV4, gästar stjärnskottet BingoLotto!

Jessica Bohlin

Hamrånge-dottern Jessica Bohlin har idag hunnit bli 23 år ung, men resan mot den svenska musikscenens innersta krets inleddes redan då hon som 8-åring tog sina första sånglektioner. Musiken spelade tidigt en essentiell roll i Jessicas liv, och redan i tidiga tonår började hon skriva egna låtar. Det skulle inte heller dröja länge innan hon sedermera valde att bilda eget band och bege sig ut på vägarna för att dela med sig av sin skaparglädje, passion och självlysande talang.
De senaste åren har inneburit flertalet framträdanden, i flera olika sammanhang. Uppträder gör hon både ensam och med fullt band bakom sig. Inte sällan bjuder hon på en välavvägd och finstämd kombination av såväl storslagna covers som egna låtar. Till repertoaren hör låtar från legendarer som Johnny Cash, Dolly Parton och Hank Williams.

Till cv:t hör även stora framgångar med låten ”Galen i dig”, som producerades i konstellation med Rasmus Gozzi. Låten har sedan släppet 2016 spelats uppemot 9 miljoner gånger på Spotify.

”Gråt inga tårar”

Jessicas riktigt stora genombrott kom 2017, då hon blåste nytt liv i den svenska folksjälen med låten ”Nu drar vi på”. Två år senare, 2019, signades hon av Ninetone Records och i maj tidigare i år utgav Jessica en modern version av den tidlösa klassikern ”Gråt inga tårar”.

-Att få göra min egen version på denna låt som jag hört så många gånger och som jag älskat från första stund, det är en dröm som nu slår in, berättar Jessica.
-Jag menar varje ord jag sjunger, och det känns fantastiskt att nu få dela med mig av detta till er, förklarar hon ödmjukt.

Låten har hittills spelats 10 000 gånger på Spotify och dessutom rosats flitigt av kritiker, inte minst för dess mjuka och moderna kostym.

Söndagen den 31 maj 2020, kl. 18.00, välkomnar vi Jessica Bohlin till BingoLotto!

Relaterade artister

Erika Jonsson | Jill Johnson| Frida Öhrn | Från Orsa till Nashville | Martin Riverfield | Christina Lindberg

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 28 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Jessica Bohlin

Gråt inga tårar