Kalle Moraeus, Doug Seegers & Alexzandra Wickman

Kalle Moraeus plats i såväl TV-rutan som på den svenska musikscenen är lika självklar som hans musikaliska begåvning. I år ger han sig dessutom ut på en omfattande turné tillsammans med countrystjärnorna Doug Seegers & Alexzandra Wickman. Den 13 februari 2022, kl. 18.00 i TV4, gästar trion BingoLotto!

KALLE MORAEUS

1984 blev Kalle Moraeus svensk mästare i luftgitarr, men hans förmågor sträcker sig långt bortom denna merit. Idag är han först och främst känd som medlem i Orsa spelmän och Benny Anderssons Orkester – och rockbandet "Hej Kalle", förstås. 2006 belönades Moraeus med Povel Ramels Karamelodiktstipendium. Han vann Körslaget 2010 och sedan 2011 har han lett det egna TV-programmet "Moraeus med mera".

Som att det inte vore nog agerade Moraeus julvärd på SVT 2011 och under åren 2013-2017 var han programledare för TV-programmet "Så ska det låta".

"THANK YOU FOR THE MUSIC"

2020 var det åter dags för spelemannen från Orsa att bege sig ut på vägarna. Den här gången handlade det om showen "Thank You For The Music”, som han gjorde tillsammans med Gunilla Backman och Johan Boding. Showen och turnén tog form som en mycket hjärtlig och hedersam hyllning till Björn Ulvaeus och Benny Andersson och deras tidlösa låtskatt. 

"FRÅN ORSA TILL NASHVILLE"

I år byter Kalle spår från ABBA till country, då han tillsammans med countrystjärnorna Doug Seegers och Alexzandra Wickman ger sig ut på en omfattande Sverigeturné. Med sig på scen har de några av Sveriges främsta musiker och med tolkningar av världshits från superstjärnor som Dolly Parton, Taylor Swift, Johnny Cash och Alison Krauss är en magisk kväll i form av en musikalisk resa från de dalsländska skogarna till den amerikanska södern att vänta. Den 13 februari, kl. 18.00 i TV4, kommer Kalle Moraeus, Doug Seegers och Alexzandra Wickman till BingoLotto!

Relaterade artister

Erika Jonsson | Jill Johnson| Frida Öhrn | Jessica Bohlin | Martin Riverfield | Christina Lindberg

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt.

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Söndagen den 30 juni klockan 19.30 i TV4 är det äntligen premiär för BingoLottos Sommarkväll! Visst hänger du med?

Från Orsa till Nashville

Going Down To The River