Kalle Moraeus

1984 blev Kalle Moraeus svensk mästare i luftgitarr, men hans förmågor sträcker sig långt bortom denna merit. Kalles plats i såväl TV-rutan som på den svenska musikscenen är lika självklar som hans musikaliska begåvning. Den 31 december 2019, kl. 20.00 i TV4, gästar han BingoLottos Nyårsbingo!

KALLE MORAEUS

Idag är han först och främst känd som medlem i Orsa spelmän och Benny Anderssons Orkester – och rockbandet Hej Kalle, förstås. 2006 belönades Moraeus med Povel Ramels Karamelodiktstipendium. Han vann Körslaget 2010 och sedan 2011 har han lett det egna TV-programmet "Moraeus med mera".

Som att det inte vore nog agerade Moraeus julvärd på SVT 2011 och under åren 2013-2017 var han programledare för TV-programmet "Så ska det låta".

"THANK YOU FOR THE MUSIC"

I år var det åter dags för spelemannen från Orsa att bege sig ut på vägarna. Den här gången handlar det om showen "Thank You For The Music”, som Kalle gör tillsammans med Gunilla Backman och Johan Boding. Showen och turnén tar form som en mycket hjärtlig och hedersam hyllning till Björn Ulvaeus och Benny Andersson och deras tidlösa låtskatt. Totalt blir det hela 26 spelningar under hösten, vintern och våren.

Tisdagen den 31 december 2019, kl. 20.00 i TV4, kröner han meritlistan då han gästar BingoLottos Nyårsbingo!

Vill du se Kalle Moraeus live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här.  

Tillbaka till artistsidan

Dela inlägget med en vän