5 tips för en bättre bingoupplevelse

BingoLottos BingoBloggare Johanna BingoJohanna 2020-08-11

Husmorstips, livshack eller life hacks är finurliga knep som gör din vardag enklare. Men hur är det med bingo hacks? Finns det? Absolut! Här kan du läsa mina bästa knep som gör din bingoupplevelse bättre!

UPPLADDNING INFÖR PROGRAMMET

1. GÖR DITT EGET BINGOSPEL

 Då kan jag tipsa om att göra ett eget vardagsbingo! Det är ett bra sätt att göra vardagliga sysslor till något kul, och samtidigt ett roligt sätt att umgås! Dessutom kan man göra individuella brickor så att alla kan vara med och spela!

Gör så här:
1. Rita upp bingorutor 
2. Gör en lista med uppdrag (blanda gärna uppdragen så att de innehåller något nyttigt, lärorikt, kul och något som ger lite vardagsmotion. Exempelvis baka bullar, rensa i strumplådan, göra läxor eller promenera tre varv runt huset.)
3. Dra ett bingonummer och låt alla bingospelare utföra sitt uppdrag innan ni går vidare till nästa utrop
4. För varje bingo delas ett pris ut (exempelvis en glass, en utflykt eller gofika)

Bingochatt BingoLotto

2. UMGÅS I BINGOLOTTOS CHATT

Brukar du träffa dina vänner och spela bingo tillsammans, men har svårt att göra det nu i corona-tider? Stäm träff i något av BingoLottos bingospel där ni kan spela bingo och chatta tillsammans! I alla våra multispel finns ett chattrum där ni kan spela, umgås och kanske vara med i en chattävling.

Gör så här:
1. Logga in på ditt Folkspelskonto
2. Bestäm träff i ett multispel, exempelvis VariantBingo, 90-bollars Jackpot eller Två-kronan
3. Chatta med både nya och gamla bingovänner och spela bingo om du vill

 

TIPS TILL BINGOKVÄLLEN MED BINGOLOTTO

Istället för att dutta din bingolott med duttpenna kan du använda ett läppstift

3. DUTTPENNAN

Även om det går alldeles utmärkt att spela BingoLotto med vilken slags penna som helst är det ju något speciellt med att dutta sina nummer på papperslotten. Skulle du sitta utan duttpenna innan programstart, men vill få till den härliga duttkänslan är mitt bästa duttpenne-hack ett helt vanligt läppstift. Perfekt att dutta med, och du kan dessutom få till en helt unik duttpennefärg (beroende på vad du hittar i badrumsskåpet). Kanske rött, kanske lila, kanske något med glitter eller kanske en blandning? Bara fantasin sätter gränserna!

 

 Lättsaltade chips passar perfekt till BingoLotto

4. BINGOSNACKS

Vad är egentligen det bästa bingosnackset? Något som inte smular? Något som inte kladdar? Eller, är det helt enkelt något som du verkligen gillar? Personligen förespråkar jag det sistnämnda. Mitt favoritsnacks är chips och gillar du, precis som jag, snacks som köps i påse, kommer här mitt bästa tips – nämligen pås-skålen! Ett life hack som fungerar lika bra i tv-soffan som på stranden.

Gör så här:
1. För att få en så snygg skål som möjligt, vik in kanten längst upp på påsen
2. Tryck in påsens nedre hörn mot påsens mitt tills innehållet når den övre kanten
3. Voilà! Du har en skål, som sparar på disk och som dessutom kan återgå till påsform igen om det mot förmodan skulle bli något snacks kvar!  

 

Så här spelar du på en digital lott i bingolotto.

5. DUTTSÄKRA DIN BINGOLOTT

Spelar du tillsammans med familj eller vänner och vill kunna umgås utan att behöva oroa dig för att missa ett bingoutrop? Testa då att spela på en digital bingolott i din mobil eller surfplatta ­– då kan du nämligen ställa in så att appen duttar bingoutropen automatiskt.

Gör så här:
1. Logga in på ditt Folkspelkonto
2. Tryck på "mina bingolotter” och välj lotten du vill spela
3. Tryck på kugghjulet
4. Bocka i ”dutta åt mig”
5. Klart! Du har nu duttsäkrat din bingolott!

Jag hoppas att mina bingo hacks är till hjälp, så att du får en så bra bingoupplevelse som möjligt! Har du några egna bingoknep som inte nämnts ovan? Ta en bild på ditt bästa bingo hack och lägg upp på Instagram, glöm inte att märka ditt inlägg med #bingolotto. Vill du läsa mer om olika former av bingo? Klicka här!

BIngoJohannas signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen


Arkiv