Olika typer av bingo

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2020-06-22

Får du inte heller nog av bingo? Som bekant älskar vi bingo i alla dess former. Bingo är väldigt brett och kan göras på många olika sätt. Här listar vi ett gäng olika roliga varianter på bingo som du som delar vårt bingointresse kan testa när andan faller på!

Vad är Bingo?

Bingo är ett anrikt spel med rötter i 1500-talets Italien där spelaren har en spelbricka med förtryckta siffror i rutmönster. Spelet går ut på att slumpvisa siffror dras och spelaren markerar de nummer som ropats ut på sin bricka. Den första spelaren som fått ett visst mönster på sin bricka ropar "Bingo" för att signalera sin vinst. Oftast handlar det om att få en full rad, men olika bingospel kan kräva olika mönster för att få bingo.

Men bingotänket kan appliceras på fler platser i livet än bara i bingohallen. Faktum är att när det kommer till bingo är det egentligen bara fantasin som sätter stopp, och det finns oändligt antal varianter att hitta på! Här kommer några av våra roligaste tips på olika typer av bingo.

Mingelbingo

Det perfekta bingot till sommarfesten där man vill att gästerna på ett roligt och avslappnat sätt ska få lära känna varandra. Det är dessutom väldigt enkelt! Du delar ut en bingobricka fylld av spännande, personliga frågor till gästerna när de kommer. De får sedan ställa frågorna till andra och fylla i svaren.

Försten att samla till en hel rad vinner det sociala spelet!

Mingelbingo är en rolig typ av bingo

Bilbingo

Under sommarhalvåret är bilbingo en otroligt rolig och populär bingovariant som går ut på att samtliga deltagare parkerar sin bil på exempelvis en stor parkeringsplats, idrottsplats eller annat ställe där alla får plats.

Det fungerar egentligen i stort sett som vanlig bingo där alla spelare har bingobricka och duttpenna, men med den stora skillnaden att istället för att utbrista "Bingo!" vid vinst så använder man sig utav bilens tuta. Därför kan det vara bra att ha test-tutat innan du ger dig iväg!

Båtbingo

Har du flyt? Testa på båtbingo! Det utgår från samma princip som bilbingo, fast med båt istället. Perfekt under varma sommardagar och ett toppenalternativ för den som längtar ut till kusten!

Variantbingo

VariantBingo är en typ av bingo där det roliga inte tar slut bara för att någon får bingo, utan här spelar man i fem deldragningar. Vid varje dragning går en del av vinstpotten ut till den som får bingo först. Hur stor vinstpotten är beror på hur många spelare och brickor som deltar i spelet.

Blev du nyfiken på VariantBingo? Spana in BingoLottos VariantBingo!

Ölbingo

Gillar du öl? Då har vi det perfekta bingot för just dig – nämligen ölbingo! Lättast är det att samla sina vänner på en pub med stort ölsortiment för att spela, men det går att anordna hemma också om man är lite av en fixare. Det som behövs för att spela ölbingo är ett stort antal olika ölsorter, vilket också är anledningen till att det är lättast att besöka en välsorterad ölpub.

Du fixar ditt ölbingo genom att kika på ölpubens ölsortiment (alternativt fixa det själv) och gör en bingobricka av ölsorterna du valt ut. Väl framme berättar du för barpersonalen att ni ska spela ölbingo och vill bli överraskade med vilken öl som serveras. Den som först får en hel rad på sin ölbingobricka vinner – och vi utlovar en supertrevlig kväll med vänner där du kanske också hittar en ny favoritöl.

Ölbingo spelas med öl i fyra glas

Kobingo

Bor du på landet? Då kanske du kan spela kobingo på en närliggande gård! Kobingo är en anrik sommartradition som fick spridning på 60-talet och det är en minst sagt annorlunda variant av bingo – men dock med samma inslag av spänning som det bingo man är van vid.

Kobingo går ut på att bonden i en inhägnad markerar upp rutor likt en bingobricka, där spelarna kan satsa en slant på den ruta de tror mest på. Därefter släpps en ko in och det är då spelet börjar, det är nämligen i den rutan kon bestämmer sig för att lägga första mockan som utser vem som blir vinnaren. Ett minst sagt annorlunda sätt att spela bingo på!

Närbild på en ko

Träningsbingo

Träningsbingo utgår från samma princip som ett vanligt bingospel. Ledaren tar fram bingobrickor enligt konstens alla regler och riggar sedan platsen där gymnastikbingon ska utföras. Här är övningar som balansgång, benböj, burpees, armhävningar eller andra roliga och utmanande träningsövningar perfekta. Och ju fler övningar desto bättre!

Markera ut övningarna med exempelvis en kon, under konen lägger du sedan en beskrivning för övningen och tilldelar den ett bingonummer. Därefter delas bingobrickor ut till deltagarna som ställer sig vid en startövning och väntar på startsignalen. När signalen lyder lyfter man på konen och påbörjar den aktuella övningen. När det är gjort kryssar man numret på sin bingobricka och ger sig av mot nästa. Försten till bingo vinner. Kondis & styrka får du på köpet!

Blond tjej med hantel tränar triceps

Sightseeing-bingo

I sommar kanske du ska iväg och semestra och vad gör man hellre på semestern än upplever nya smultronställen? För att hotta upp ditt besök på en ny plats kan det vara en bra idé att inkorporera bingotänket även här. Gör därför en bingobricka där du tar med de saker du helst vill uppleva och sedan är det bara att börja bocka av. I just det här bingot finns det inga vinnare – bara upptäckare!

Vill du ha tips på vad du kan ta med på ditt sightseeing-bingo? Missa inte våra tips från runt om i landet.

Sightseeingbingo

Vilken bingosort tyckte du lät roligast och kommer du att testa någon av dessa bingovarianter i sommar?
För att få bäst bingo-upplevelse tycker vi du ska läsa BingoJohannas bästa tips här!

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen


Arkiv