7 enkla tips för ett skinande rent hem

BingoLottos BingoBloggare Johanna BingoJohanna 2021-01-19

Vill du lägga mindre tid på städning, men ändå ha ett rent och prydligt hem? Det kanske låter omöjligt, men det är det inte! Följ mina tips och få ett skinande rent hem du också!

Jag är den första att erkänna att städning inte är min favoritsyssla. Men däremot älskar jag känslan av att ha ett fint och välstädat hem, och för att få det, så krävs det att även jag gör en insats. Jag har därför samlat mina, och kanske framförallt min mammas, bästa tips för att få ett skinande rent hem – utan en massa krångel.

Och apropå "skinande rent"; kanske går du tankar om en ny tvättmaskin? Missa då inte våra tips i din jakt och vår utredning av energimärkningar!

1. Gör det bara

Det är ingen slump att detta tips är nummer ett, för det är också det viktigaste. Det handlar helt enkelt om att inte skjuta upp saker. Gör det till en vana att ställa tillbaka saker på sin rätta plats med en gång. Och när du har du lagat mat – torka av spisen/torka ur ugnen och ta hand om disken med en gång, istället för att låta det vara till en annan gång, när du har mer tid och ork. För det har du sällan. Dessutom så blir det inte lika jobbigt när du väl ska storstäda, eftersom du hela tiden håller efter.

2. Torka av duschväggarna

Ja, detta tips är på samma tema som nummer ett. Gör det till en vana att torka ur duschen med en gummiskrapa eller trasa efter att du duschat. På så sätt slipper du kalkfläckar och ingrodda tvålrester som dröjer sig kvar, och du har alltid en skinande fräsch dusch. Dessutom blir den stora duschrengöringen inte lika jobbig.

3. Dammsug kökslådor

För mig är det lite av en gåta hur det kan hamna både smulor och damm i stängda lådor, men det gör det. Men det är enkelt avhjälpt med dammsugaren. Ta av munstycket och dammsug i dina lådor, så känns köket genast fräschare!

4. Vädra och häng in kläder i garderoben

Jag är lite utav en expert på att samla använda kläder på hög. På min herrbetjänt, på en stol, ja lite var stans där det kan läggas kläder som inte behöver tvättas riktigt än. Mitt bästa tips för att avhjälpa detta är att vädra dessa plagg och sedan hänga in dem i garderoben igen. Då slipper du både klädhögar och en massa onödig tvätt.

bakpulver-diskho-bingolotto-550x350.jpg

5. Bakpulver i diskhon

Hemma hos mina föräldrar blänker alltid diskhon och den rostfria diskbänken som en spegel. Detta trots att den suttit där sedan 1988. Och det lyfter känslan i hela köket. Knepet? Helt vanligt bakpulver. Strö ut lite bakpulver i diskhon, låt verka en stund och skrubba sedan med en fuktig disksvamp och skölj sedan bort både bakpulver och smuts med vatten.

6. Olika disktrasor

Jag ska vara ärlig. Jag älskar inte konceptet disktrasor, för de känns lätt ofräscha. Men de fyller ju sin tydliga funktion – att kunna torka av allt från skåpsluckor till golv. Och eftersom användningsområdet är så brett, kan det vara skönt att ha koll på vad disktrasan har använts till när man är i städartagen. Därför är mitt tips att ha flera olika disktrasor. En till köksytor, en för att torka bort fläckar från golv, en till toaletten – ja ni fattar. Sen tvättar du dina disktrasor i 60 grader, eller kokar dem en kastrull i några minuter. Voilá – alltid fräscha disktrasor! 

7. Sköljmedel på elementen

Sköljmedel är en omdebatterad produkt eftersom det anses vara en riktig miljöbov när det används till tvätt. Men ett annat användningsområde för sköljmedlet är dina element. Sköljmedlet är antistatiskt och förhindrar därför att damm samlas, dessutom luktar ditt hem ljuvligt när elementen är på.

kvinna-dammsuger-bingolotto-550x350.jpg

Bonus – Utnyttja tiden

Även om själva städningen kanske inte är så kul, så kan du med enkla medel göra den roligare. Utnyttja tiden du städar till att lyssna på din favoritmusik, en intressant podcast eller en spännande ljudbok, så går städningen lekande lätt!

Jag hoppas att du gillat mina tips och att du, precis som jag, i fortsättningen kommer att kunna njuta av ett välstädat hem med dessa 7 enkla knep.

BIngoJohannas signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen


Arkiv