BingoJohanna: En dröm som blev sann!

BingoLottos BingoBloggare Johanna BingoJohanna 2019-02-14

Föreningsliv. Så mycket mer än bara sport. Scouter, hemslöjdare och hjärtebarn – alla ryms i föreningslivet. Och även om min föreningshistoria tog avstamp i fotboll så handlar den idag mest om den livsviktiga gemenskapen.

Formad av föreningslivet

Jag har en bakgrund som fotbollsspelare och spelade många år i Ytterby IS. En ganska stor förening i den lilla staden Kungälv som ligger strax utanför Göteborg. Många timmar har jag spenderat på de där grus- och gräsplanerna. Som spelare, som tränare, som domare. Det var på de där planerna som jag lärde mig att spela fotboll. Men också en hel del annat. Jag lärde mig att arbeta mot uppsatta mål, jag lärde mig att ta ansvar, kanske en hel del hyss också, men viktigast av allt. Jag fick vänner för livet. Vänner som jag än idag betraktar som mina allra närmaste. Det är föreningsliv det.

Folkspelsfamiljen

Därför klappar mitt hjärta lite extra för just föreningar. För jag har varit där, sett nyttan med allt som det innebär. Därför blev jag extra glad när det här blev min arbetsplats. För som några av er kanske vet, så ägs BingoLotto av Folkspel. Och det är i Folkspelsfamiljen som jag hör hemma, tillsammans med BingoLotto, Sverigelotten, Årets Eldsjäl, Rickard Olsson, BingoFredrik, BingoJoel Support-Karl och alla andra härliga kollegor. 

Den livsviktiga gemenskapen

Det fina med BingoLotto, eller egentligen allt som tillhör Folkspelsfamiljen, är gemenskapen som den för med sig. Barn och ungdomar från föreningar och riksorganisationer säljer bingolotter för att få mer pengar till lagkassan så de kan åka på träningsläger, cuper, kurser och så vidare. Familjer samlas hemma runt tv:n för att umgås och dutta fram vinster på sina bingolotter. Barn ger bort skraplotter till sina mor- och farföräldrar i födelsedagspresent och skrapar tillsammans. Och sist men inte minst. Man spelar Bingo Online för att bli underhållen av spelet, och träffar nya vänner i chatten på samma gång. 

En dröm som blev sann

Jag har alltid haft en dröm om att jobba på ett företag eller organisation som gör skillnad. Som Rädda Barnen, Röda Korset eller Demensförbundet. Och lite utan att tänka på det så hamnade jag på Folkspel. Som så här i efterhand är allt jag drömt om. En ideell organisation vars uppdrag är att generera pengar till föreningar och riksorganisationer. Vars syfte och tro är att alla människor har rätt att vara en del av ett sammanhang där man får känna gemenskap, bli uppskattad och respekterad för den man är.

Som en del av Folkspelsfamiljen får jag vara med och bidra med de otroliga summor som vi ger tillbaka till föreningslivet, år efter år. Hittills har Folkspel genererat över 16 miljarder till föreningslivet. Så att fler små Johannor kan springa på de där grus- och gräsplanerna, lära sig överstegsfinter, att ta ansvar, några hyss och få vänner för livet.

På BingoLotto vinner du ofta, men även om du inte alltid vinner på våra lotter och spel, så vinner föreningslivet och hela samhället varje gång! 

Ps. Vill du läsa mer om det viktigaste föreningslivet? Läs min bloggkollega Joel kärleksbrev till föeninglivet här. Ds.


 Bingo-Johanna

 TILLBAKA TILL BLOGGEN


Arkiv