Folkspels kundtjänsthjältar - Vi möter Helena

BingoLottos BingoBloggare Johanna BingoJohanna 2019-07-16

Kontakten med olika människor. Det är viktigt för Helena som arbetar på Folkspels kundcenter. Hon är en av hjältarna som du kan få hjälp av om du har en fråga till oss.

Då var det dags för den andra delen i serien om de ovärderliga personerna som arbetar på Folkspel. I del 1 träffade vi Malin som jobbar som operativ coach på vårt kundcenter och personen vi träffar i del två jobbar även hon på Folkspels kundcenter. Det vetgiriga och hjälpsamma gänget som vi kan kalla för Folkspels hjältar.

Startade upp Folkspels kundcenter

Helena bor i Onsala och har arbetat på Folkspel sedan 2013 och var därmed en av de personer som startade upp Folkspels kundcenter. En del som tidigare skötts av ett externt företag.  
– Kundcentret var helt nystartat när jag började och det har varit väldigt kul att få vara med och utveckla det. Det har ju hänt väldigt mycket sedan dess. Framför allt upplever jag att kunderna får bättre och snabbare service. Men även jag har utvecklats väldigt mycket och det är väldigt kul att ha fått vara med på den här resan, säger Helena. 

Hjälper butiker och föreningar

När Helena började på Folkspel arbetade hon mest med att hjälpa privatpersoner med frågor om både BingoLotto och Sverigelotten. Idag har hon gått vidare till att jobba med återförsäljarna av våra produkter.
– De senaste två åren har jag varit återförsäljaransvarig i teamet. Det innebär att det är jag som har hand om alla ärenden. Så jag lägger bland annat upp alla nya kunder, allt från butiker till föreningar som ska sälja våra lotter och så hjälper dem att komma igång. Jag jobbar också ganska mycket med support kring lotthantering, berättar Helena.

Gillar variationen

Helena har jobbat med det mesta på vårt kundcenter men trivs väldigt bra med att jobba med butiker och föreningar, mycket tack vare att ingen dag är den andra lik.– Det är så varierat! Jag har kontakt med så många olika typer av människor. Allt från butikschefer till personer som arbetar ideellt på en idrottsförening. Sen så har jag en hel del kontakt med våra egna säljare också. Det händer grejer hela tiden och blir aldrig långtråkigt, säger Helena.

Folkspels hjältar

Vuxit upp med Loket och BingoLotto

När Helena började på Folkspel 2013 var det inget främmande företag för henne, hon kände till både Folkspel och BingoLotto.
– Jag har ju varit med och spelat BingoLotto sedan Lokets tid. Jag vet att min mamma spelade redan innan det var ett tv-program, när det bara fanns lokalt i Göteborg, där någon gång på 90-talet. Så man kan säga att jag vuxit upp med Loket, berättar Helena.

Viktigt med programledare

Under Helenas år på Folkspsels kundcenter har hon märkt skillnad på samtalen, beroende på vem som är programledare för BingoLotto. 
– Jag tror det är jätteviktigt att programledaren är rätt för programmet. Det märktes tydligt att Ingvar var populär bland våra kunder. Jag tycker även att Rickard verkar vara populär, vi får mycket positiv respons när det gäller honom och det känns bra, berättar Helena.

Aktiv familj

Helenas två barn spelar volleyboll och håller på med gymnastik och hon har på så sätt en naturlig koppling till föreningslivet. Och även om hon inte själv är med, så tränar hon en hel del, både gym och löpning.
– Jag gillar att springa och träna på gym. Jag sprang Göteborgsvarvet för tredje gången i våras. Det var väldigt kul. Alla som är där och hejar och det är en härlig känsla, även om det är jobbigt på slutet, säger Helena.

Drömresan

När Helena får frågan om var hon skulle resa om hon vann en resa på BingoLotto funderar hon en lång stund.
– Oj, vad svårt. Det finns så många ställen man vill åka till. Men jag kanske skulle åka så långt bort man kan komma. Australien hade varit häftigt. Eller Nya Zeeland. Det skulle vara häftigt att få uppleva det någon gång. Kanske blir det min tur att vinna på BingoLotto i höst, skrattar Helena.

Helena och Malin från BingoLottos kundtjänst.

Så har du en fråga, eller behöver hjälp med något, hör av dig till våra hjältar på kundcentret. Kanske är det just Helena som du får prata med!

Har du missat inlägget med Malin kan du läsa det här.

BIngoJohannas signatur för BingoBloggen.

Publicerad 2019-07-16

TILLBAKA TILL BLOGGEN


Arkiv