Folkspels kundtjänsthjältar - Vi möter Malin

BingoLottos BingoBloggare Johanna BingoJohanna 2019-07-09

Glada kunder. Det är vad Malin älskar allra mest med sitt jobb. Malin arbetar på Folkspels kundcenter och är en av hjältarna som du kan få prata med om du ringer in till oss.

Folkspel kanske ni känner till vid det här laget. Organisationen som står bakom både BingoLotto och Sverigelotten. Vi brukar säga att vi är föreningslivets eget spelbolag, eftersom allt vårt överskott går tillbaka till Sveriges föreningar och organisationer.

Alla som arbetar på Folkspel är ovärderliga för att få det viktiga arbetet med BingoLotto och Sverigelotten att gå ihop. Men det finns ett gäng som står ut lite extra. Nämligen vårt kundcenter. Eller Folkspels hjältar om ni så vill. Ett gäng problemlösare som kan allt om Folkspels produkter, som dagligen hjälper privatpersoner, återförsäljare, föreningar, organisationer och kollegor med allt mellan himmel och jord. I den här serien får vi träffa två utav dessa hjältar, och först ut är Malin. 

Folkspels hjältar

Lär upp nya hjältar

Malin som just nu bor i Kungsbacka tillsammans med sin sambo har arbetat på Folkspels kundcenter sedan våren 2018 och fick för ett litet tag sedan en ny tjänst.

– Jag arbetar som operativ coach, så mina huvudsakliga arbetsuppgifter är att lägga scheman, lära upp nyanställda och även att hålla koll så att alla ärenden ligger rätt i vårt system. Sen stöttar jag även upp och svarar i telefon och på mail när vi har mycket att göra, berättar Malin. 

Kan allt om Folkspel

Folkspels kundcenter har hand om i stort sätt all kundkontakt, via mail, brev och telefon och hjälper till med allt ifrån beställningar från återförsäljare till uppsägningar av prenumerationer från privatpersoner.
– Vi gör jättemycket! Och det märks ju inte minst när man ska lära upp ny personal. Det är mycket information som man behöver lägga på minnet och det kan vara svårt i början. Det finns fortfarande saker som jag inte vet, men jag vet vem jag kan fråga. Så tillsammans vet vi det mesta, säger Malin. 

Älskar glada kunder

Vårt kundcenter är i kontakt med hundratals personer per dag, och det är precis det som Malin gillar, och då allra mest kontakten med alla glada kunder.
– När någon är väldigt glad och snäll, märker jag direkt att jag ler tillbaka och blir glad, och det smittar ofta av sig, så att alla i teamet också blir glada. Så även om jag aldrig tar åt mig av negativa samtal, så är det de positiva samtalen som verkligen slår igenom, berättar Malin.

Tog upp kontakten med barndomsvän

Den ena dagen är inte den andra lik för medarbetarna på kundcentret, ibland händer det till och med att de får de ta del av våra spelares BingoLotto-historier. Malin minns speciellt en sådan historia.
– Det var en man som ringde in för att berätta att han hade sett sin barndomsväns namn bland premiumvinnarna, vilket han tyckte var väldigt kul. Han hade blivit så glad att han hade ringt upp sin barndomsvän och tagit upp kontakten igen. Och det var väldigt gulligt, för han ringde till oss bara för att säga det, berättar Malin. 

Bakgrund i föreningslivet

Förutom att arbeta på Folkspel så har Malin har en bakgrund i föreningslivet. Hon har suttit i styrelsen för Confusion, en förening för de som gillar japansk populärkultur. Som liten testade hon också en mängd olika sporter, men fastnade speciellt för badminton och dans. 
– Jag har dansat allt från jazz till bugg. När jag var yngre hade jag Calle Sterner, som ju vann Let’s Dance tillsammans med Kristin Kaspersen, som danslärare, säger Malin.

Drömresan

När Malin får frågan om var hon skulle åka om hon vann 50 000 kr i resor på BingoLotto kommer svaret snabbt.
– Jag hade rest till Japan! Jag har varit där innan och tycker att det är jättefint! Jag gillar speciellt kulturen, men även maten! Så jag håller tummarna för att jag blir en av vinnarna i höst, skrattar Malin. 

Så behöver du hjälp med något, eller har en fråga, tveka inte att kontakta våra hjältar på kundcentret. Kanske är det just Malin som du får prata med! 

Helena och Malin från BingoLottos kundtjänst.

Näst på tur i vår serie är Helena. Du kan läsa om henne här!  

BIngoJohannas signatur för BingoBloggen.

Publicerad 2019-07-09

TILLBAKA TILL BLOGGEN


Arkiv