Publikbokare – ett jobb med stjärnglans

BingoLottos BingoBloggare Johanna BingoJohanna 2019-03-18

Robbie Williams, David Bowie och Elton John. Det är några av de fantastiska artister som hon har träffat i sitt arbete, men själv värdesätter hon de som ser programmet framför artisterna som uppträder. Vi har träffat Katrin Jörstam som bland annat tar hand publiken i programmet.

Varje söndag spelas BingoLotto in i Warner Bros Studios som ligger i Gamlestaden i Göteborg. Förberedelserna inför varje inspelning är stora och det är många pusselbitar som ska på plats för att få ett riktigt lyckat program. En av de där pusselbitarna är Katrin Jörstam som arbetar som publikbokare, men som har ett finger med i många olika delar av programmet.
– Jag jobbar främst med publiken och gästerna. Men jag är även BingoLottos kontaktperson för artisterna, så det är jag som bokar deras resor, har kontakt med skivbolagen och management. Sen är jag även på plats i studion varje söndag och jobbar under sändningarna. Så man kan säga att jag fungerar lite som spindeln i nätet, säger Katrin.

Världsstjärnorna i BingoLotto

Katrin har jobbat med BingoLotto sedan 1994 och är lite av en veteran när det kommer till programmet och har varit med när både lokala band och världsartister stått på scen. Men Katrin gör inte så stor skillnad på artister och artister utan berättar lite blygsamt om sina möten med världsstjärnorna.
– Under Kronérs tid bokade vi riktigt stora artister till programmet som exempelvis Robbie Williams, Enrique Iglesias, Shania Twain och Elton John. Ja, listan kan göras hur lång som helst. På den tiden fick vi förbereda allt minst en vecka i förväg, med loger, kockar och allt man kan tänka sig. Det var så stort. Helt gigantiskt stort. Men jag är inte så intresserad av artisterna i sig, så jag blir inte så starstruck. För mig är det lika kul när Arvingarna kommer. 

Värdesätter publiken i BingoLotto

”Har hon berättat att hon har fastnat i en hiss tillsammans med David Bowie!” utbrister en kollega som är lite mer imponerad över Katrins stjärnmöten, men Katrin byter snabbt ämne och fortsätter. 
– Publiken är det viktigaste i programmet. Vi är så beroende av vår publik och folk tycker verkligen att det är kul att sitta med i programmet. Unga som gamla. Så därför är BingoLotto något som jag verkligen kan stå för. För när jag väl är på plats i studion så vet jag att publiken kommer att tycka att det är kul! 

Gratis att sitta med som publik i BingoLotto

Det är kanske inte så många som vet, men det kostar ingenting att sitta med som publik i studion. Enda kravet som finns är att du måste anmäla dig via hemsidan innan du kommer.
– När du väl är anmäld kommer du till studion i Gamlestaden vid 16:45, då bjuder vi på en lättare fika och du har möjlighet att köpa bingolotter på plats om du vill. Ungefär en halvtimme senare släpper vi in alla i studion och vår publikuppvärmare peppar igång alla så det blir riktigt bra stämning, sen rullar allt på. Eftersom det är ett direktsänt program så är det egentligen ingen väntan. Klockan slår 18.00 och då är det pang, nu kör vi. Det är jätteroligt. Jag brukar få flera mail efter programmet av folk som suttit i publiken som tyckte att det var jättekul, och vill komma tillbaka, berättar Katrin.

I BingoLottos studio ryms ungefär 170 gäster, så under de 44 program som är under en säsong är över 7 000 personer på plats i studion för att se programmet. Och alla bokas av Katrin. Vill du också sitta med i studion? Här kan du läsa mer om hur du bokar plats i BingoLotto-studion.

BIngoJohannas signatur för BingoBloggen. 

Text: Johanna Unger
Foto: John Sarafian

Publicerat: 2019-03-18

TILLBAKA TILL BLOGGEN


Arkiv