Arvingarna

Arvingarna kan efter många års trogen tjänst närmast ses som en institution i BingoLotto-sammanhang. Den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, gästar dessa dansbandsgiganter BingoLottos Uppesittarkväll!

ARVINGARNA

Bandet har uppträtt i programmet ett otal tillfällen genom åren, till vår stora förtjusning. Första gången var redan den 8 februari 1992 – i BingoLottos blott femtonde sändning sedan starten! Sedan dess har Arvingarna släppt 18 skivor och 2019 firade de hela 30 år tillsammans som ett av Sveriges absolut främsta dansband.

MELODIFESTIVALEN

Under 2018 firade Arvingarna också att det var 25 år sedan megahiten "Eloise" för första gången ljöd på den svenska musikscenen. Det var under Melodifestivalen 1993 som den svenska publiken fick avnjuta denna odödliga klassiker för första gången, och detta var även första gången bandet äntrade Melodifestivalens scen. Föga förvånande resulterade deras medverkan i en vinst och därmed möjligheten att representera Sverige i Eurovision Song Contest. Väl där slutade bidraget på en hedersam sjundeplats.

Sedan dess har bandet medverkat i Melodifestivalen fyra ytterligare gånger. 1995 med låten "Bo Diddley", 1999 med låten "Det svär jag på", 2002 med låten "Ingenting är större än vi" och slutligen 2019 med den samtida klassikern "I Do", som snabbt fann sin väg in publikens hjärtan och som idag har uppemot 10 miljoner lyssningar på Spotify.

SVENSKTOPPEN

Totalt har bandet haft hela 21 melodier på Svensktoppen, mellan 1992 och 2019. Första gången med låten ”Coola killar” och nu senast med låten ”I Do”.

ARVINGARNA I BINGOLOTTO

Bandets sångare och vår goda vän Casper Janebrink, som flertalet gånger har vikarierat som programledare i BingoLotto, kammade dessutom hem tävlingen Stjärnornas stjärna i TV4 under 2018.

Måndagen den 23 december 2019, kl. 19.30 i TV4, gästar Arvingarna BingoLottos Uppesittarkväll! 

Vill du se Arvingarna live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här.  

Tillbaka till artistsidan

Dela inlägget med en vän

Arvingarna

Låt oss skänka hopp