Så vinner alla på bingolotto!

BingoLottos BingoBloggare Johanna BingoJohanna 2019-08-06

Alla vinner på BingoLotto. Du har säkert hört oss säga det förut, men vad menas med det egentligen? Alla kan väl inte vinna? Jo, hos BingoLotto är det faktiskt precis så det fungerar!

Vinn med BingoLotto

När du spelar bingo med oss, oavsett om du tittar på programmet eller om du spelar något av våra bingo online-spel, så kan du vinna. Kontantvinster, bilar, resor, möbler, kläder, smycken, upplevelser, jackpottar. Ja, du förstår. När du spelar BingoLotto kan du vinna en hel del! 

Hur alla vinner på BingoLotto

Dessutom så vinner även de som inte spelar bingo med oss. För pengarna som kommer in till oss via våra bingospel, ger vi tillbaka till föreningar och organisationer. Allt från fotbollsklubbar och scouter till stödorganisationer och pensionärsförbund. Föreningar som främjar gemenskap och hälsa. Och vi tror att samhället, alltså du och jag, vinner på ett starkt föreningsliv. 

Fotbollsskott i mål

Varför ska pengarna gå till föreningslivet?

Att vara medlem i en förening är en möjlighet vi vill att alla ska ha. Totalt har Folkspel genererat över 16 miljarder kronor till Sveriges föreningsliv. Bara de senaste 12 månaderna har lottförsäljningen genererat ett överskott på 170 miljoner. Pengar som alltså gått rakt in i föreningarnas klubbkassor.

Vad händer med ”överskottet”?

Hela överskottet från försäljningen av bingolotter går tillbaka till Sveriges klubbar och föreningar. Det innebär att en del av kostnaden av lotten går direkt tillbaka till klubbkassan när föreningen säljer lotten. Ett tillskott som ger föreningen eller klubben växtkraft och resurser att underhålla och utöka sin verksamhet.

En vinnande förening

En av de föreningar som vinner på BingoLotto är Önnereds HK. En handbollsklubb som valt att sälja bingolotter, och som dessutom är väldigt framgångsrika försäljare. Under 2018 sålde de lotter för hela 1,25 miljoner kronor.
– Vi säljer i princip bara bingolotter och i stort sett bara till uppesittarkvällen den 23 december. Då är det obligatoriskt för alla medlemmar att sälja 15 lotter. Vi säljer sjukt många. Vi har vissa spelare som tycker att detta är det roligaste som finns och säljer 200 lotter till jul, berättar Fredrik Blomberg, som är ordförande för Önnereds HK.

Vinstmaskinen

Varje år är vi med och skapar ett tjugotal nya miljonärer och nära 200 nya bilägare. Och så klart tusentals vinnare av kontanter, resor och annat skoj. Och varje år får Sveriges föreningar och organisationer omkring 170 miljoner kronor från oss. Pengar som dessa föreningar kan använda för att fortsätta utvecklas och växa. Och det är så alla vinner på BingoLotto.
Vill du läsa mer om min erfarenhet av föreningslivet och varför vinsten inte är det viktiga? Klicka här!

BIngoJohannas signatur för BingoBloggen.

Publicerad 2019-08-06

TILLBAKA TILL BLOGGEN


Arkiv