När att vinna matchen inte är det viktigaste

BingoLottos BingoBloggare Johanna BingoJohanna 2021-08-09

Tre matcher. Det var allt som blev under vårsäsongen 2021. Men vilka viktiga matcher det var. Kanske inte för gemene man, och kanske inte heller för oss som fotbollslag, men för oss som individer. För att få samlas i grupp, kämpa och glädjas tillsammans gör något med en.

Jag har varit aktiv inom föreningslivet i stort sett hela mitt liv. Mycket tack vare min eldsjäl till pappa som både varit min tränare och min främsta supporter sedan jag tog mina första steg ut på fotbollsplanen. Och det är han fortfarande. I ur och skur står han där, tittar och hejar, trots att jag nu bara spelar korpfotboll på skoj. Jag har honom att tacka för mycket, så för mig vinner han Årets eldsjäl, varje år.

Föreningslivet viktigare än någonsin

Och fastän jag alltid känt starkt för både föreningsliv och idrott, så är det först nu, när jag varit utan det, som jag verkligen känner av hur viktigt det är. Att där 40 minuterna som vi spelar match en gång i veckan är helt ovärderliga för mig. Allra helst i rådande situation, när det inte går att träffa nära och kära i den utsträckning, och på det sätt som man så gärna vill.

Fotbollsspelare som anfaller mot målvakt

Det livsviktiga föreningslivet

Att få high-fivea vår forward som nyss gjort mål, att få fira vår inhoppande målvakt som nyss räddat en straff, att själv få en ryggdunk när man gjort något bra. Att i knappt en timme få omges av personer som gör allt för varandra, oavsett om vi känner varandra väl eller ej. När vinsten i sig inte är det viktigaste, utan känslan av att vara ett lag. Det är en ganska mäktig sak att få uppleva. Och det är också det som är själva kärnan i det oumbärliga föreningslivet. Att alla människor har rätt att få vara en del av ett positivt sammanhang och bli uppskattad och respekterad för precis den man är. Den livsviktiga gemenskapen. Det är därför alla vinner på BingoLotto!

Folkspel – Vi ger allt

Därför är jag extra stolt över att få jobba på Folkspel, med BingoLotto och alla andra varumärken som tillhör Folkspelsfamiljen, som vars enda syfte är att stärka och generera pengar till föreningar, klubbar och organisationer i Sverige. Folkspel ger faktiskt allt överskott tillbaka till dessa föreningar – hela 17 miljarder sedan 1991. På så sätt kan fler få känna den där mäktiga känslan som jag haft den stora ynnesten att få känna vid tre, men ack så viktiga tillfällen i år. Dessa tillfällen har jag levt på i sommar, men får fortsätta längta lite till, tills dess att höstsäsongen drar igång igen. För föreningslivet stannar inte, Covid-19 eller ej. Den glöden och passionen som finns där ute är svår att släcka, och tur är väl det.

Dessutom har jag ju kunnat njuta av det där härliga och positiva sammanhanget hela sommaren, och kan fortsätta med det i några veckor till, för visst spelar vi väl bingo ihop i BingoLottos Sommarkväll

BIngoJohannas signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen


Arkiv