5 tips för ett sommarbesök i Göteborg

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2020-04-08

Sommarvärmen står runt hörnet och kanske har du funderat på vart i vårt avlånga land du vill spendera dina ovärderliga och, antagligen, efterlängtade sommardagar. Vi har svaret på din fråga. I Göteborg såklart!

I vilken annan stad blomstrar det som i Göteborg under den varmare delen av året? Det finns nog ingen annan plats som lever upp så mycket när temperaturen stiger och kvällarna blir längre. I Göteborg är det enkelt att förgylla lediga sommardagar och BingoBloggen kommer här med sina fem bästa tips för sommarstaden Göteborg.

1. Gör en dagsutflykt till den västkustska skärgården

Vad andas mer sommar än Göteborgs skärgård? Här upptäcker du med enkelhet ett tjugotal fantastiska öar med tillhörande smultronställen – perfekta för salta klippbad, promenader på pittoreska promenadstigar med fantastisk natur eller en mysig fika tillsammans med nära och kära. Allt är dessutom tillgängligt via en kort resa med kollektivtrafiken från centrala Göteborg, där färjeturen ingår i biljetten. Packa badväskan och förbered dig på en fantastisk dag i skärgården som du sent kommer glömma!

2. Åk på Paddantur för att upptäcka Göteborgs innersta

Att se Göteborg från den gamla vallgraven och alla dess kanaler, byggda så tidigt som på 1600-talet, är egentligen det enda rätta sättet att uppleva stadens innersta kärna.

På Paddanbåten hinner du snabbt med viktiga sevärdheter som GöteborgsOperan, Feskekôrka, Läppstiftet och de gamla varvsområdena - allt samtidigt som du från första parkett upplever vallgraven och kanalerna som la grunden för forntida Göteborgs uppbyggnad och försvar.

3. Ta en picknick eller promenad i någon av de gröna parkerna

Oavsett om du är en växtlighetskonnässör, har sådär lite lagomt gröna fingrar eller om du bara vill koppla bort stadens brus i en fridfull lummig park har Göteborg ett parkutbud för just dig och det du eftersöker. Här finns naturen nära genom parker såsom:

Slottskogen

Parken som kan anses vara en göteborgsk stadsklenod där du som besöker kan träffa på såväl djur i Barnens Zoo eller sälarna i Säldammen som att njuta av prunkande grönska i form av naturskog.

Botaniska trädgården

Med sina blomster och planteringar i absolut världsklass och i en otrolig bredd är Botaniska trädgården absolut en sevärdhet. Här hittar du över 16 000 arter; alla på samma ställe. Vad sägs som exempelvis köttätande växter, imponerande vattenfall eller spegeldammen med sina japanska koifiskar?

Keilers park

Med placeringen 87 meter över havet har Keilers park en hänförande utsikt och på en fin, klar sommardag kan du med lätthet se hela vägen över till Vinga fyr. Definitivt en vy du inte får missa under din Göteborgsvisit!

4. En riktig Göteborgsklassiker - nöjesparken Liseberg

Det är inte utan anledning den legendariska nöjesparken Liseberg attraherar hela tre miljoner besökare årligen och därför också förtjänar en solklar plats på vår topplista över saker att hitta på i sommar i Göteborg. En närmare beskrivning av Sveriges kanske bästa nöjespark är antagligen överflödig; men på Liseberg upplever du allt från häftiga, kittlande och häpnadsväckande åkattraktioner till dansbanor, restauranger, spel och lyckohjul.

5. Vraka i konst, kultur och naturvetenskapliga ämnen

Vill du ladda på kunskapsbatterierna under sommardagarna eller ha ett inomhusalternativ om det kanske regnar under din visit? Då erbjuder Göteborg ett gediget utbud av intressanta museer! Varför inte gynna allmänbildningen lite genom att dyka ner i Göteborgs saltstänkta historia på Sjöfartsmuseet, uppleva ett 10 000 kvadratmeter stort science center på Universeum eller möta vår breda biologiska mångfald mellan himmel och jord på Naturhistoriska museet?

Museum i Göteborg

Sist men inte minst så skickar vi med ett litet extratips – väl på plats i Göteborg kan du passa på att uppleva Göteborgsklenoden BingoLotto live genom att sitta med i publiken. Det kostar ingenting och vi vågar lova att det blir ett minne för livet! Läs vidare om hur du går tillväga för att delta i publiken här.

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Ps. Ska du spendera sommaren inom landets gränser? Kanske vill du då ha fler tips om vad du kan att göra på din hemester i sommar? Läs gärna våra inlägg om saker att göra i Stockholm, vad man kan göra i Umeå i sommar eller vad Malmö har att erbjuda dig i sommar. Ds.

Tillbaka till bloggen


Arkiv