5 tips till lyckad skidsemester för familjen

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2020-11-10

Mer än någonsin har man under 2020 minst sagt funderat på hur man maximerar sin semester i Sverige. Och det bästa med skidsemester är att du faktiskt inte behöver lämna vårt avlånga land, för på hemmaplan kan du uppleva förstklassig skidåkning och storslagna vyer över snötäckta fjäll.

Och bekvämt nog, i dubbla avseenden i år, är faktiskt många riktigt, riktigt bra skidorter belägna i Sverige. Läs mer om vinterns bästa skidresemål här!

Skidåkning kan ge otroligt mycket glädje till hela familjen och med rätt förberedelser kommer familjesemestern till fjällen att gå som en dans. I detta blogginlägg tänkte jag dela med mig av mina bästa tips för att göra din familjs skidsemester 2020 till en riktigt lyckad och smidig get away och ett minne för livet!

skidakning-familjen-450x300.jpg

Planera & boka din skidresa i god tid

Planering tycker jag ofta är A och O för att få till en riktigt avslappnad semester. Ofta blir dessutom populära högtider som jul, nyår och påsk snabbt uppbokade på populära skidorter vilket kräver lite extra planering och framförhållning.

Samtidigt har en del anläggningar bra erbjudanden under vissa mindre populära veckor under hösten som inkluderar skidhyra, skidskola och liftkort till barnen. Vad ligger er varmast om hjärtat? Att få åka under en populär period eller att få en bra deal? Oavsett vad som kittlar er mest, se till att hålla utkik i god tid och planera in när det bäst passar er!

skidresa-familjen-skidlift-450x300.jpg

Slipp kånka – hyr er utrustning

I de allra flesta fallen har man begränsat utrymme att packa på, därför är det ofta en god idé att hyra skidor och annan utrustning på plats. Det frigör en hel del plats i bil och packbox, mer än vad man kanske kan tro! Dessutom växer barn som bekant mycket snabbt och behöver ofta byta utrustning såsom pjäxor från år till år. Ett annat plus med att hyra sin skidutrustning är att man ofta erbjuds fri service på skiduthyrningarna, vilket innebär att den som inte är nöjd lätt kan byta till annat som faktiskt passar bättre.

Åker man bara skidor lite då och då är det absolut fördelaktigt även ur även ekonomisk synvinkel att hyra istället, då slipper du ständigt att behöva uppdatera sin egen utrustning. Men framförallt är det smidigast när det kommer till växande barn!

hyra-skidor-skitsemester-familjen-450x300.jpg

Värmetips till skidbacken

  • Håll koll på barnens kinder! Är det väldigt kallt ute är det bra att hålla extra koll på barnens kinder. Börjar de få vita fläckar är det dags att värma sig inomhus en stund. Sök upp en värmestuga eller restaurang snarast!
  • Klä er smart. Lager på lager är verkligen melodin att anamma i skidbacken. Snö är underbar, men att vistas i den hela dagarna innebär också en hel del kyla vilket snabbt kan leda till kalla och ledsna barn. Då gäller det att vara rätt klädd! Och när ni tar lunchpaus inomhus blir man lätt för varm istället och då är det himla smart att kunna skala av ett lager eller två.
  • Ett par strumpor i pjäxorna! Pjäxor ska som bekant sitta tight, och helst inte runt en massa lager sockor. Propsa därför inte på att sätta på ditt barn flera lager strumpor utan ta istället en extra paus eller två i värmestuga. Lovar – det är värt det!

pjaxor-skidresa-450x300.jpg

Mutor är tillåtna på semester

I början kan barn vara skeptiska till skidåkning och framförallt är det kanske jobbigt att det inte går som på räls direkt från början. Då behövs det kanske en liten muta för att hålla humöret på rätt sida av spåret. Varför inte fylla fickorna med små kexchoklad-bitar eller andra trevliga överraskningar till situationer där motivationen tryter? När barnen väl insett tjusningen med skidåkning kommer inga mutor längre att behövas, och vet du vad - då fungerar de godsaker och mutor som inte gått åt fungerar lika bra till mammas och pappas humör!

Njut och ta vara på tiden

För att sammanfatta mina tips kommer jag avsluta med det absolut bästa - njut av tiden tillsammans. Jag tror att alla mår bra av att umgås på det underbara sätt som en skidsemester innebär. Frisk fjälluft, massor av härlig snö, underbar motion och fantastiska endorfinkickar och en magisk frihetskänsla. Ett framgångsrecept helt enkelt!

Bonustips: Vinn skidutrustning i veckans Specialvinst!

Blev du sugen på att dra iväg på skidresa? Kanske är du en utav de som föredrar att använda sin egen skidutrustning (trots mina goda tips om att hyra) och drömmer om att förnya uppsättningen? Då får du inte missa denna veckans Specialvinst i BingoLotto - nu på söndag har du nämligen chans att vinna skidutrustning värde hela 15 000 kronor. Hur passande är inte det? Allt du behöver för din chans att vinna är att köpa en Bingolott till programmet den 15 november. Lycka till!

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen


Arkiv