5 sätt att umgås med vänner på distans!

BingoLottos BingoBloggare Joel BingoJoel 2020-04-17

Behöver du tips på hur du bäst tar vara på tiden hemmavid? Vi tycker att det är viktigt att hålla sig aktiv, inte minst socialt. I dessa tider behöver vi varandra. Förmodligen mer än någonsin. Kanske saknar du dina vänner? Misströsta inte! Vi har listat våra fem bästa tips på hur ni kan umgås och ha kul – på distans!

1. Google Hangouts

I praktiken är Google Hangouts en applikation för meddelanden, röst- och videosamtal. Teoretiskt sett, å andra sidan, erbjuder det mycket mer än så. Här kan du bjuda in till privata, enskilda konversationer med dina närmsta vänner, eller med din familj.

Google Hangouts - umgås med familj

Därutöver finns också en mycket uppskattad gruppchattsfunktion, där du kan välja att inkludera ALLA dina vänner. Och ja, jag vågar nästan gå i god för att även den mest utåtriktade av personer faktiskt slipper exkludera någon. Applikationen tillåter nämligen gruppsamtal med upp till 100 personer. Här kan du, rent tekniskt, dela med dig av foton, kartor, roliga emojisar och GIF-bilder. Med ett kreativt sinne är möjligheterna, däremot, oändliga. Kanske startar du en bokklubb med dina litteraturintresserade vänner? Kanske styr du upp ett gemensamt styrketräningspass, på distans, med dina träningskompisar? Eller varför inte anordna en digital middags- eller tebjudning, med vänner, familj eller kollegor? Bara fantasin sätter gränserna för vad ni tillsammans kan ta er för. Närhet, på avstånd, när det är som bäst, helt enkelt!

2. Bunch

Ruvar det kanske en liten tävlingsdjävul inom dig? Älskar du lättsamma spel och känslan av att kröna dig själv som en vinnare? I så fall är applikation Bunch definitivt något för dig! Då applikationen ännu är relativt nyfödd, gör man bäst i att vänta sig en eller ett par barnsjukdomar. Detta till trots är dess plats på vår topplista klart välförtjänt! Bunch har tagit Google Hangouts härliga koncept i handen, men samtidigt tagit det hela ett steg längre. Här kombineras möjligheten till umgänge i videochatt med vänner, med en massa barnsligt roliga spel! I applikationen erbjuds du alltså möjligheten att umgås med familjen, samtidigt som du spöar syskonen i en omgång virtuell biljard. Inte dumt, va?

Umgås på distans

Kanske blev den inplanerade spelkvällen med svärmor och svärfar inställd? Bunch står för lösningen! Bland de många fängslande spel som erbjuds hittar du allt från nyttiga och stimulerande kunskapsspel, till fartfyllda och nervkittlande virtuella arkadspel.

3. Netflix Party

Vad brukar du unna dig en ledig dag? Att alltför ofta tillåta sig själv en heldag i soffan, framför en härlig serie eller ett par filmer, är i vanligt fall lika sällsynt som det är härligt. Vad passar väl då bättre, i dessa tider, än att faktiskt ta sig tiden till att avnjuta den där serien eller filmen som du tidigare inte lyckats pressa in i din uppbokade kalender.

 Netflix Party

Men visst avnjuts bäst en serie tillsammans med vänner? Visst adderar det något till upplevelsen att tillsammans kunna diskutera och analysera nyckelscener och sia om eventuella twister? Goda nyheter! Nu kan du, tillsammans med dina vänner, uppleva fullskaliga filmstunder på distans. Lösningen stavas Netflix Party och är kort och koncist en sällskapsfunktion för synkroniserat serie- och filmtittande med vänner. Det är helt gratis om du har webbläsaren Chrome. Väl här kan ni kan dela med er av era tankar och upplevelser, i realtid, under filmens gång. På kort tid har Netflix Party registrerat hela 1 miljon användare. Ser du också tjusningen i detta fina fenomen? Det gör vi! Polera popcornmaskinen, för nu väntar maratonmys med kompisgänget!  

4. Besök virtuella museum – tillsammans!

Isolering och social distansering innebär såklart en massa begränsningar. Tråkigt, men helt nödvändigt, tyvärr. Om du däremot lyckas hålla fast vid ett öppet sinne, och undviker att stirra dig blind på alla restriktioner, så märker du nog ganska snabbt att dessa tider faktiskt också medför en hel del fina och lyxiga möjligheter. Och visst är det bra fint att social distansering, tack vare den uppsjö av digitala funktioner som vi listat ovan, inte heller behöver betyda total social avskildhet? Det gör mig mysigt varm inombords! Den ”virtuella världen”, som den så fint kan kallas, är full av möjligheter – och finns verkligen tillgänglig för alla, alltid! Jättebra, tycker jag.

Virtuellt museibesök

Och du, nu följer ett riktigt hett tips, direkt från den virtuella världen! Kanske har du, precis som jag, ett kulturellt intresse? Kanske har du fantiserat om att känna historiens vingslag i något av världens mest ansedda museum? Nu har Google Maps, tillsammans med Arts & Culture, tagit fram en tjänst som gör det möjligt för dig att besöka över hela 500 museum, från alla världens hörn, hemma på din skärm. Så varför inte samla dina vänner, förslagsvis via Google Hangouts, och utforska världens kulturarv tillsammans?

5. Testa lyckan och värmen i VariantBingo!

Sist, men inte minst, följer vårt absolut bästa tips: VariantBingo på bingolotto.se! Är du på jakt efter bingoglädje, jackpotts och gemenskap? I så fall är du varmt välkommen att uppleva spänningen och gemenskapen i VariantBingo – vår självklara storfavorit! Här erbjuds du möjligheten att chatta med nya och gamla bingovänner, 24 timmar om dygnet, kombinerat med chansen att vinna såväl stort som ofta! Dessutom anordnas här en massa roliga och spännande chattävlingar, med fina vinster. Är du ny på Bingo Online? Ingen fara! Besök vår Bingoskola för att läsa mer om hur man spelar bingo online!

I all förhoppning känner ni er lite bättre tillmods med mina tips i ryggen. Och kom ihåg, det finns såklart sätt att ses under trygga omständigheter även nu. BingoBloggen har kikat närmare på saker man kan göra säkert i coronatider och listat ett helt gäng corona-vänliga aktiviteter för dig att tryggt förgylla din sommar med! 

BingoJoels signatur för BingoBloggen!

 

Tillbaka till bloggen

 


Arkiv