Corona-vänliga aktiviteter i sommar

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2020-06-01

Just nu finns det inga exakta svar på hur länge corona kommer hålla vårt nöjesliv i ett järngrepp och vi verkar få ställa oss in på en sommar som präglas av social distansering.

Så vad mer kan man göra än att anpassa sig till rådande läge, följa myndigheternas instruktioner och samtidigt göra det bästa av situationen? Och hur har man roligt i en tid där det känns som allt det roliga ställts in eller skjutits upp? BingoBloggen har kikat närmare vad man kan göra säkert i coronatider och listat tio roliga och corona-vänliga aktiviteter för dig att tryggt förgylla din i sommar med!

Glamping för två

Hur kan man inte älska något med ett namn som innefattar både glamour och camping? För oss är det helt oklart! Glamping är konceptet där man korsat glamour och camping för att få den perfekta aktiviteten. På Hölick Havsresort kan du avnjuta just detta i form av lyxiga tält med exklusiv inredning mitt ute i den vackra naturen med tillgång till spaanläggning, en fantastisk tapasbar och en bar där du kan avnjuta ett gott glas framför en värmande brasa. Något att testa på i sommar kanske?

Läs mer om glamping för dig och din älskling här

Glamping

Äventyrsbana

Här har vi en aktivitet för den lite mer vågade. På höghöjdsbanor får du tillfälle att verkligen utmana dig själv och dina rädslor. Höghöjdsbanan består av flera stationer på olika nivåer som du svingar dig emellan högt bland trädkronorna. Vi utlovar en riktig äventyrskick och härligt adrenalin- och lyckorus!

Läs mer om äventyrsbanan här

Äventyrsbana

Mountain Cart

Gillar du fart och fläkt? Denna aktivitet ger dig möjlighet att sladda loss nerför ett berg i en liten Mountain Cart! Här upplever du, ständigt under spänning, magiska naturvyer korsandes nerför bergstoppar. Farten bestämmer du enkelt själv genom en vanlig handbroms vilket gör akvititeten lämplig för hela familjen.

Mountain cart

Downhill Cars

I en hög skidbacke i motorlösa strömlinjeformade bilar med störtbåge tar du dig neråt snabbt med enbart hjälp av tyngdlagen, och här sätts din förarförmåga verkligen på prov. Under Downhill Cars premieras god körteknik och det gäller att hitta rätt fart för att kunna hålla jämn linje genom de många kurvorna. Här kan du verkligen ta reda på om du har en ny framtid på racerbanorna!

Läs mer om Downhill Cars här

Downhill cars

Prova på Havskajak

Här ligger fokus på att få en stilla naturupplevelse samtidigt som du förbättrar dina paddelkunskaper med hjälp av erfarna instruktörer. Under två härliga timmar lär du dig allt ifrån hur man sköter säkerheten under paddling till vad man gör om kajaken skulle välta samtidigt som du får en naturupplevelse utan dess like. Ett perfekt tillfälle att njuta av stillheten till havs!

Läs mer om att prova på havskajak här

Havskajak

Forspaddling

Tycker du om att kombinera vacker natur med spänning och pumpande adrenalin? Då är forspaddling aktiviteten som kommer passa dig som handen i handsken! Här paddlar du i stabila kombikajak tillsammans med erfarna instruktörer och du hinner under färden med allt från sjö- eller älvpaddling till snabba forsar, och du avslutar färden med en mysig måltid och eftermiddagsfika ute i det gröna.

Läs mer om forspaddling här

Forspaddling

Flyboard

Det kan se svårt ut, men ganska snabbt kommer man in i det och får kontroll. Du bestämmer själv höjd, snabbhet och vilket håll du vill åka åt. Flyg upp till nio meter upp i luften eller dyk rakt ner i vattnet som en delfin. Inga förkunskaper krävs och en kort teoretisk genomgång sker innan utförandet.

Läs mer om flyboard

Testa på flyboard med Greatdays

Golf för två

Golf är inte bara en sport utan även ett tillfälle att uppskatta och njuta av naturen. Den här upplevelsen passar alla golfälskare, oavsett nivå. Paketeringen är perfekt för golfintresserade som vill upptäcka nya golfbanor och utmana sitt spelande. En passande present för golfaren som behöver en utmaning eller varför inte unna dig själv! Möt våren på banan eller njut av en härlig höstrunda.

Läs mer om golf för två

Man på golfbana

Kajakdag i Stockholms skärgård för två

Lämna citystressen bakom er och upplev den förtrollande skärgården Stockholm erbjuder. En kajaktur här passar bra såväl för den skärgårdsvane som för den som besöker kusten för första gången. Ackompanjerade av en erfaren guide tar ni er fram mellan klippor, kobbar och skär och får med en massa bra kunskap gällande kajakpaddling på köpet. Ett fantastiskt recept på en underbar sommardag med andra ord!

Läs mer om en kajakdag i Stockholm skärgård för två här

Kajakdag

Tandemflyg med paramotor

Triggas du av känslan av absolut frihet? Då ska du absolut testa på tandemflyg! Här får du på några få minuter komma upp flera hundra meter i luften och uppleva fågelperspektiv på riktigt. En obeskrivlig känsla som bara måste upplevas!

Läs mer om tandemflyg med paramotor här

Tandemflyg

 

Med andra ord är det fullt möjligt att fylla din sommar med roliga aktiviteter som är lämpliga även under corona, hemester och rådande social distansering. Greatdays har ett massor av roliga aktiviteter som fungerar bra att köpa såväl till sig själv som till någon man tycker lite extra om. Upplevelser är ju tveklöst den bästa presenten både till sig själv och andra, tycker vi!


BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Ps. Är du ute efter fler tips på vad du kan göra hemma på semestern? Kika in vårt blogginlägg om saker att göra under hemestern, saker att göra i sommar i Göteborg, sommaraktiviteter i Umeå, tips på saker att göra i Stockholm och vad man kan hitta på i Malmö i sommar


Arkiv