Corona-vänliga aktiviteter i sommar

BingoAnne BingoAnne 2020-06-01

Just nu finns det inga exakta svar på hur länge corona kommer hålla vårt nöjesliv i ett järngrepp och vi verkar få ställa oss in på en sommar som präglas av social distansering.

Så vad mer kan man göra än att anpassa sig till rådande läge, följa myndigheternas instruktioner och samtidigt göra det bästa av situationen? Och hur har man roligt i en tid där det känns som allt det roliga ställts in eller skjutits upp? BingoBloggen har kikat närmare vad man kan göra säkert i coronatider och listat tio roliga och corona-vänliga aktiviteter för dig att tryggt förgylla din i sommar med!

Och det allra bästa? I slutet av inlägget kommer en exklusiv rabattkod från vår partner Greatdays, bara för dig som läser som går att applicera på alla aktiviteter i listan. Häng med!

Glamping för två

Hur kan man inte älska något med ett namn som innefattar både glamour och camping? För oss är det helt oklart! Glamping är konceptet där man korsat glamour och camping för att få den perfekta aktiviteten. På Hölick Havsresort kan du avnjuta just detta i form av lyxiga tält med exklusiv inredning mitt ute i den vackra naturen med tillgång till spaanläggning, en fantastisk tapasbar och en bar där du kan avnjuta ett gott glas framför en värmande brasa. Något att testa på i sommar kanske?

Läs mer om glamping för dig och din älskling här

Glamping

Äventyrsbana

Här har vi en aktivitet för den lite mer vågade. På höghöjdsbanor får du tillfälle att verkligen utmana dig själv och dina rädslor. Höghöjdsbanan består av flera stationer på olika nivåer som du svingar dig emellan högt bland trädkronorna. Vi utlovar en riktig äventyrskick och härligt adrenalin- och lyckorus!

Läs mer om äventyrsbanan här

Äventyrsbana

Mountain Cart

Gillar du fart och fläkt? Denna aktivitet ger dig möjlighet att sladda loss nerför ett berg i en liten Mountain Cart! Här upplever du, ständigt under spänning, magiska naturvyer korsandes nerför bergstoppar. Farten bestämmer du enkelt själv genom en vanlig handbroms vilket gör akvititeten lämplig för hela familjen.

Läs mer om Mountain Cart för dig och familjen här

Mountain cart

Downhill Cars

I en hög skidbacke i motorlösa strömlinjeformade bilar med störtbåge tar du dig neråt snabbt med enbart hjälp av tyngdlagen, och här sätts din förarförmåga verkligen på prov. Under Downhill Cars premieras god körteknik och det gäller att hitta rätt fart för att kunna hålla jämn linje genom de många kurvorna. Här kan du verkligen ta reda på om du har en ny framtid på racerbanorna!

Läs mer om Downhill Cars här

Downhill cars

Prova på Havskajak

Här ligger fokus på att få en stilla naturupplevelse samtidigt som du förbättrar dina paddelkunskaper med hjälp av erfarna instruktörer. Under två härliga timmar lär du dig allt ifrån hur man sköter säkerheten under paddling till vad man gör om kajaken skulle välta samtidigt som du får en naturupplevelse utan dess like. Ett perfekt tillfälle att njuta av stillheten till havs!

Läs mer om att prova på havskajak här

Havskajak

Forspaddling

Tycker du om att kombinera vacker natur med spänning och pumpande adrenalin? Då är forspaddling aktiviteten som kommer passa dig som handen i handsken! Här paddlar du i stabila kombikajak tillsammans med erfarna instruktörer och du hinner under färden med allt från sjö- eller älvpaddling till snabba forsar, och du avslutar färden med en mysig måltid och eftermiddagsfika ute i det gröna.

Läs mer om forspaddling här

Forspaddling

Stridsbåt för två i Stockholms skärgård

Vill du ha en riktigt häftig upplevelse i sommar? Åk då med på en stridsbåt i Stockholms skärgård! Här utlovas extrema manövrar i över 40 knop – något ingen annan båt klarar av. Du kommer få uppleva en fartfylld resa när ni accelererar ut i Stockholms skärgård och tar er fram genom ytterskärgårdens kobbar och skär. Här får du från bästa parkett uppleva såväl natur som en stridsbåt med helt unika egenskaper.

Läs mer om att åka stridsbåt i Stockholms skärgård

Stridsbåt

Timmerflottfärd för två

På en historisk och vacker resa på Sveriges sista flottled utlovas du och din vän här en upplevelse utöver det vanliga. Ni startar första dagen mitt ute i naturen med att bygga den 3x3 meter stora timmerflotten, för egen hand och direkt i vattnet då slutprodukten väger över ett ton. Ni har vägledning och stöd av en kunnig instruktör som hjälper er under hela bygget. När bygget är färdigt övernattar ni i en mysig timmerstuga och tillbringar sedan dagen därefter med att flyta på er egenbyggda flotta stilla nerför Klarälven och upptäcker alla små äventyr som den fantastiska naturen bjuder på. En upplevelse för livet!

Läs mer om timmerflottfärden för två här

Timmerflottfärd

Kajakdag i Stockholms skärgård för två

Lämna citystressen bakom er och upplev den förtrollande skärgården Stockholm erbjuder. En kajaktur här passar bra såväl för den skärgårdsvane som för den som besöker kusten för första gången. Ackompanjerade av en erfaren guide tar ni er fram mellan klippor, kobbar och skär och får med en massa bra kunskap gällande kajakpaddling på köpet. Ett fantastiskt recept på en underbar sommardag med andra ord!

Läs mer om en kajakdag i Stockholm skärgård för två här

Kajakdag

Tandemflyg med paramotor

Triggas du av känslan av absolut frihet? Då ska du absolut testa på tandemflyg! Här får du på några få minuter komma upp flera hundra meter i luften och uppleva fågelperspektiv på riktigt. En obeskrivlig känsla som bara måste upplevas!

Läs mer om tandemflyg med paramotor här

Tandemflyg

 

Med andra ord är det fullt möjligt att fylla din sommar med roliga aktiviteter som är lämpliga även under corona, hemester och rådande social distansering. Greatdays har ett massor av roliga aktiviteter som fungerar bra att köpa såväl till sig själv som till någon man tycker lite extra om. Upplevelser är ju tveklöst den bästa presenten både till sig själv och andra, tycker vi!


Ps. Är du ute efter fler tips på vad du kan göra hemma på semestern? Kika in vårt blogginlägg om saker att göra under hemestern, saker att göra i sommar i Göteborg, sommaraktiviteter i Umeå, tips på saker att göra i Stockholm och vad man kan hitta på i Malmö i sommar


Arkiv