Vårens trender 2022 - allt du behöver ha koll på!

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2022-02-15

Jag antar att jag inte är ensam om att se fram emot våren och ljuset. Men även det härliga vårmodet! Varje år är det alltid lika härligt att få klä sig ljusare och lägga det tyngre vintermodet bakom sig.

Överlag kan man säga att vårens trender verkligen genomsyras av att vi är väldigt mätta på mjukisbyxorna som präglat både 2020 och 2021. Vi är äntligen redo att klä upp oss igen, men det innebär också att det tidigare mycket bekväma modet nu byts ut mot lite mer uppklätt. Kul, tycker jag. Häng med så går vi igenom vilka trender som gäller för våren 2022!

Trend 2022: Skira material och spets

I vår blir modet något mer vågat och ett sätt att plocka upp det på är att bära plagg i skira material och spets. Tillsammans med något mer täckande, såsom exempelvis klassikern ett par skinnbyxor, gör sig spetsen otrolig i vår! Jag bär gärna en spetstopp på vårens alla fester och middagar.

Vit klänning i spets

Trend 2022: Färgbomb!

I vår pratar vi inte pastellfärger i samma utsträckning som vanligt, utan nu är vi snarare sugna på ordentliga färgbomber. Ju färgstarkare desto bättre! I vår njuter vi av modiga kombinationer som ceriserosa och iögonfallande orange, som normalt sätt känns som för mycket men under 2022 känns helrätt.

Färgglada kläder på klädstång

Trend 2022: 00-eran är tillbaka!

Antagligen har det inte gått någon förbi att 2000-talet är hetare än någonsin. Det började viskas om det redan förra våren, men nu återkommer verkligen de lågmidjade byxorna med full kraft och tillsammans med kortkorta toppar blir känslan av Paris Hilton x Britney Spears anno 2002 fulländad. Jag själv kanske inte kommer anamma stilen fullt ut, men något enstaka inslag kanske man vågar sig på!

Strechiga jeans med känsla från 00-talet

Trend 2022: Randigt på fler sätt än ett

Ofta kommer ju ränderna tillbaka inför varje sommarsäsong – men då ofta med marina undertoner. I år får det randiga istället ett uppsving i andra riktningar, från bohemiska fransar till festliga kreationer i randigt med paljetter. Du kommer med andra ord att få njuta av randigt på fler sätt än ett i vår och det ser i alla fall jag verkligen fram emot!

Trend 2022: Dressa upp i drapering

Hos många av våra mest älskade designers ser vi draperingen som ett alltmer vanligt inslag i vårkollektionerna, och egentligen började det trenda redan sommaren 2020.

Det absolut bästa med drapering tycker jag personligen är hur det mer än ofta är väldigt smickrande för figuren samtidigt som det skapar både volym och djup på ett ytterst elegant sätt. Tummen upp till draperingstrenden från BingoAnne med andra ord!

Draperade kläder, en av vårens stora trender inom mode

Trendigaste färgerna vår 2022

Sist men inte minst går vi igenom det absolut trendigaste på färgskalan nu i vår. Klär du dig i dessa härliga färger kommer du vara rätt på det!

  1. Mandarin – Uppiggande och fräscht!
  2. Olivgrön – Sofistikerat och härligt jordnära. (Och passar otroligt bra med guldsmycken!)
  3. Ljusbeige – Perfekt för att lugna ner eventuella färgklickar i resterande outfit.
  4. Lila – Utöver att vara en kär färg för oss BingoLotto-fantaster så är lila faktiskt även modevärldens stora älskling just nu och lila kallas till och med årets färg!
  5. Cerise – Modigt, häftigt, dramatiskt – precis som vi gillar det!

Bonus: Glasögon

Komplettera din nya trendiga look med ett par snygga glasögon eller ett par fräscha solbrillor. Här listar BingoMärta de senaste glasögontrenderna.

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen

Ps. Vill du läsa om förra årets vårtrender och kanske jämföra mot dessa? Missa inte inlägget där jag listar hetaste trenderna för våren 2021!


Arkiv