Vinster och vinstchanser

Måste jag se programmet för att ha chans på alla vinster?

De vinster som finns på lotten kan alla med en lott vinna oavsett om man tittar på programmet eller ej. Det går att rätta lotten i efterhand via hemsidan, SMS eller telefon (se insidan av lotten). För att vara med på inringningar och få chansen att vinna det som finns i de hemliga lådorna krävs att man ser programmet då det sker under direktsändning.

Hur får jag ut mina vinster?

Har du vunnit? Grattis! Vinster upp till 1000 kronor på fysiska lotter betalas ut av närmsta återförsäljare. Om du vunnit mer än så ska du skicka in lotten till oss. Uppgifterna finns på bingolotten.

Om du vunnit på digitala lotter sätts vinsten in på ditt spelkonto. Har du vunnit en ny Bingolott sätts det in 50 kr i form av bonus som du kan köpa en ny digital bingolott för. Vid kontantvinster väljer du själv vad du vill göra med pengarna, föra över dem till ditt bankkonto eller låta dem vara kvar på spelkontot. Vinner du så kallade varuvinster får du ett presentkort hemskickat inom 15-20 arbetsdagar.

Få ut fler vinster på samma lott

Har du skickat in en lott med fler än en vinst på får du dem utdelade vid ett och samma tillfälle. Det är samma tidsram för multipla vinster som för enkelvinster vilket innebär att du får dina vinster inom 15 -20 arbetsdagar.

Vinst över 50 000 eller finalspelet

Om vinstens värde överstiger 50 000 kronor eller om det är du som vunnit platsen i Finalspelet ring oss på 0771 – 440 440.

Bedrägeri vid vinstutbetalning

Det har förekommit bedrägeriförsök där bedragare via hembesök informerat om storvinster och bett den kontaktade ge ut sina kort- och kontouppgifter samt koder. Ibland har bedragaren hävdat att man kommer från ett lotteri så som BingoLotto. På förekommen anledning vill vi informera om att Folkspel och BingoLotto aldrig kontaktar sina vinnare på detta sättet genom hembesök och skulle man känna sig osäker på något sätt så vänligen kontakta vår kundtjänst på telefonnummer 0771-440 440.

Betalar jag skatt på mina vinster?

Nej! I Sverige behöver man inte betala skatt på lotterivinster. Men om du deltar i någon av våra tävlingar på webbsidan eller i våra sociala medier får du betala vinstskatt om vinstvärdet överstiger 1.320 kr. Vi skickar då in kontrolluppgifter till Skatteverket på så kallade högvinster i slutet på året.

Frågor och svar

Till startsidan för Frågor och Svar om BingoLotto

Öppna Frågor och svar