Vinster och vinstchanser

Måste jag se programmet för att ha chans på alla vinster?

De vinster som finns på lotten kan alla med en bingolott vinna, oavsett om man tittar på programmet eller inte. För att vara med på inringningsmomenten och få chansen att vinna, krävs det att man ser programmet då det sker i direktsändning.
Läs mer om hur det går till att ringa till programmet.

Hur funkar "VinstMagasinet"?

När du vunnit VinstMagasinet på raden får du som vinnare i BingoLotto själv välja din varuvinst. 

I BingoLottos VinstMagasin kan du se vilka vinster du kan välja emellan. 

  • Du kan välja vinster från en och samma leverantör eller från flera olika leverantörer.
  • Lägsta beloppet på presentkorten oavsett partner är 500 kr.
  • När du gjort ditt val kontaktar du oss och meddelar vilka vinster du vill ha.

Så här gör du ditt val!
Du kan göra ditt vinstval i samband med att du skickar in din vinstlott till oss. Bifoga dina val på angivet fält i lotten. Vid fler än två val, bifoga separat anteckning. Du kan antingen bifoga dina val eller kontakta vår kundtjänst.
Senast 15 arbetsdagar efter att du meddelat oss ditt vinstval landar dina vinster i brevlådan i form av presentkort. Gör du inget val inom en månad efter att du skickat in lotten till oss skickar vi hem den populäraste vinsten till dig.

Vinst på digital bingolott

Kontantvinster i BingoLotto sätts automatiskt in på ditt spelkonto inom ett dygn efter programmets slut. Pengarna går att ta ut eller så kan du låta dom vara kvar på ditt spelkonto för att köpa nya lotter eller bingospel.

Vinner du en ny bingolott sätts det in 60 kronor i form av en bonus på ditt spelkonto som du kan köpa en ny digital bingolott för.

Vinner du sverigelotter sätts det in 25 kronor per vunnen lott i form av en bonus på ditt spelkonto som du kan köpa digitala skraplotter för.

Vinner du FärgFemman skraplott sätts det in 30 kronor per vunnen lott i form av en bonus på ditt spelkonto som du kan köpa digitala skraplotter för.

Vinner du varuvinster så får du ett presentkort hemskickat inom 15-20 arbetsdagar.

Vinner du BingoLottos Julkalender sätts det in 100 kronor i kontanter på ditt spelkonto som du kan ta ut eller köpa andra spel och lotter för. 

Vinner du en ny lott på din uppesittarlott sätts det in:
- 60 kronor i form av en bonus på ditt spelkonto som du kan köpa en ny digital bingolott för om du vinner på en X1 lott.

- 120 kronor i form av en bonus på ditt spelkonto som du kan köpa en ny digital bingolott för om du vinner på en X2 lott.

- 180 kronor i form av en bonus på ditt spelkonto som du kan köpa en ny digital bingolott för om du vinner på en X3 lott.

Vinst på papperslott

Utbetalning av vinst upp till 1 000 kr: När du vinner nya lotter eller kontanter upp till och med 1 000 kronor kan du få vinsterna utbetalt på ditt Folkspelskonto via Rätta lotten, eller hämta ut dessa hos närmsta butik eller ombud. Detta gäller även om det är fler kontantvinster upp till och med 1 000 kr på samma lott och totalsumman överstiger 1 000 kronor.

Utbetalning av vinst över 1 000 kr: Vid presentkortsvinst från 1 000 kronor samt kontantvinst över 1 000 kronor och vinst av ”Finalspelet” samt spelet ”FärgFemman”, fyller du i dina personuppgifter på lotten. Ditt vinstbevis är sidan där serie-/lottnummer står angivet. På denna sida finns även formalia och del för att ange för- och efternamn, personnummer och e-postadress. Detta för att vi ska kunna verifiera lottens giltighet och möjlighet att koppla lotten till dig som vinnare. Skicka in den del av lotten där serie- och lottnummer framgår och behåll en kopia. Skicka med REK inrikes eller värdebrev till:

BingoLotto
Box 5
433 21 Partille

Fick du inte svar på din fråga? Läs mer om papperslotten här.

Vinst på X2 eller X3-lott

Har du en X2 eller X3-lott så vinner du vinsten gånger antalet på din lott. Det innebär att om du vunnit 100 kronor på bingoraden på en X2-lott blir är din vinst 200 kronor.

Få ut fler vinster på samma lott

Har du skickat in en lott med fler än en vinst på får du dem utdelade vid ett och samma tillfälle. Det är samma tidsram för multipla vinster som för enkelvinster vilket innebär att du får dina vinster inom 15-20 arbetsdagar från det att vi tagit emot och registrerat din vinstlott.

Vinst över 50 000 kronor eller Finalspelet

Har du vunnit över 50 000 kronor eller Finalspelet skickar du in din lott precis som vid en vanlig vinst. Pengarna kommer därefter sättas in på ditt folkspelskonto.

Vinster på Bingo Online

Vinner du i våra bingo onlinespel eller på våra digitala skraplotter så sätts vinsten automatiskt in på ditt spelkonto. Därefter kan du själv välja om du vill ta ut pengarna eller behålla dem på ditt spelkonto.

Bedrägeri vid vinstutbetalning

Det har förekommit bedrägeriförsök där bedragare via hembesök informerat om storvinster och bett personer att ge ut sina kort- och kontouppgifter samt koder. Ibland har bedragaren hävdat att man kommer från ett lotteri så som BingoLotto. På förekommen anledning vill vi informera om att Folkspel och BingoLotto aldrig kontaktar sina vinnare på detta sättet.

Känner du dig osäker på något sätt så vänligen kontakta vår kundtjänst.

Betalar jag skatt på mina vinster?

I Sverige behöver du inte betala skatt på lotterivinster. Men om du deltar i någon av våra tävlingar på bingolotto.se eller i våra sociala medier måste du betala vinstskatt om vinstvärdet överstiger 0,03 prisbasbelopp. Vi skickar då in kontrolluppgifter till Skatteverket på så kallade högvinster i slutet på året. Läs mer på skatteverket.se

Vinstplan för bingolotter

Varje bingolott är en ny chans till vinst och med en egen vinstplan. Hur dessa ser ut varierar från lott till lott. Säsongens vinstplaner hittar du här!

 

Tillbaka till vanliga frågor och svar