Vinster och vinstchanser

Måste jag se programmet för att ha chans på alla vinster?

De vinster som finns på lotten kan alla med en lott vinna oavsett om man tittar på programmet eller ej. Det går att rätta lotten i efterhand via hemsidan, SMS eller telefon (se insidan av lotten). För att vara med på inringningar och få chansen att vinna det som finns i de hemliga lådorna krävs att man ser programmet då det sker under direktsändning.

Du väljer vinsten

Med ”Du väljer vinsten” får du som vinnare i BingoLotto själv välja vad din bingovinst ska bestå av. Behöver du en ny TV eller nya möbler? Eller vill du hellre resa och njuta av en spaupplevelse? Du kan kombinera den bästa av världar med den vinstsumma du vunnit. Du väljer helt enkelt själv.

Bläddra gärna i BingoLottos vinstguide för att se vilka vinster just du kan välja emellan. 
Här finns vinstguiden!

Så här gör du ditt val!
Din vinst är unik just för att du själv kan välja vad du vill vinna. Du kan göra ditt val i samband med att du skickar in din vinstlott till oss och då meddela dina val på en bifogad lapp eller skicka in lotten som den är och meddela oss ditt val i efterhand. Senast 15 arbetsdagar efter att du meddelat oss ditt vinstval landar dina vinster i brevlådan i form av presentkort. Gör du inget val inom en månad efter att du skickat in lotten till oss skickar vi hem den populäraste vinsten till dig

Så här väljer du dina vinster:

  • Titta i vår Vinstguide för att se vad du kan välja mellan.
  • Du kan välja vinster från en och samma leverantör eller från flera olika leverantörer.
  • Lägsta beloppet på presentkorten oavsett partner är 500 kr.
  • När du gjort ditt val kontaktar du oss och meddelar vilka vinster du vill ha.

Meddela ditt vinstval genom att kontakta vårt Kundcenter via vårt kontaktformulär eller på telefon 0771-440 440.

 

Vinst på digital bingolott

Kontantvinster i BingoLotto sätts automatiskt in på ditt spelkonto inom ett dygn efter programmets slut. Därefter väljer du själv vad du vill göra med pengarna, om du föredrar att föra över dem till ditt bankkonto eller låta dem vara kvar på spelkontot. Vinner du en ny lott sätts det in 50 kr i form av en bonus som du kan köpa en ny digital bingolott för. Vinner du så kallade varuvinster får du ett presentkort hemskickat inom 15-20 arbetsdagar.

Vinst på vanlig bingolott

Nya lotter och kontantvinster på upp till 1.000 kronor löser du in hos återförsäljare av Bingolotter. Om du har lyckats pricka in flera kontantvinster på under 1.000 kronor, på en och samma lott, och den totala vinstsumman överstiger 1.000 kronor kan du ändå lösa in den hos din återförsäljare.

Det är sidan där serie-/lottnummer som är ditt vinstbevis. På denna sida finns även formalia och del för att ange personuppgifter. Allt för att vi ska kunna verifiera lottens giltighet och möjlighet att koppla lotten till dig som vinnare.

Överstiger vinstens värde 1 000 kronor så skicka vinstbeviset i ett kuvert som ESS-BREV Rek/värde till:

BingoLotto
Box 5
433 21 Partille

Det är viktigt att du skriver in ditt namn och din adress på lotten innan du skickar den så att vi kan kontakta dig. Kom ihåg att ta en kopia eller en bild på din lott innan du skickar in den.

Vinst på dubbellott

Har du en dubbellott har dina vinster fördubblats. Det innebär att om du vunnit 100 kronor på bingoraden är din faktiska vinst 200 kronor.

Få ut fler vinster på samma lott

Har du skickat in en lott med fler än en vinst på får du dem utdelade vid ett och samma tillfälle. Det är samma tidsram för multipla vinster som för enkelvinster vilket innebär att du får dina vinster inom 15 -20 arbetsdagar från det att vi tagit emot och registrerat din vinstlott.

Vinst över 50 000 eller Finalspelet

Har du vunnit över 50 000 kr eller Finalspelet skickar du in din lott precis som vid en vanlig vinst, men bifoga gärna ditt kontonummer för snabbare handläggningstid. 

Vinster på Bingo Online

Vinner du i våra digitala bingospel eller på våra digitala skraplotter sätts vinsten automatiskt in på ditt spelkonto. Där efter kan du själv välja om du vill ta ut pengarna eller behålla dem på ditt Folkspelskonto.

Bedrägeri vid vinstutbetalning

Det har förekommit bedrägeriförsök där bedragare via hembesök informerat om storvinster och bett den kontaktade ge ut sina kort- och kontouppgifter samt koder. Ibland har bedragaren hävdat att man kommer från ett lotteri så som BingoLotto. På förekommen anledning vill vi informera om att Folkspel och BingoLotto aldrig kontaktar sina vinnare på detta sättet genom hembesök och skulle man känna sig osäker på något sätt så vänligen kontakta vår kundtjänst på telefonnummer 0771-440 440.

Betalar jag skatt på mina vinster?

Nej! I Sverige behöver man inte betala skatt på lotterivinster. Men om du deltar i någon av våra tävlingar på webbsidan eller i våra sociala medier får du betala vinstskatt om vinstvärdet överstiger 1 320 kr. Vi skickar då in kontrolluppgifter till Skatteverket på så kallade högvinster i slutet på året.

Vinstplan för respektive bingolott

Varje BingoLott är en ny chans till vinst och med en egen vinstplan. Hur dessa ser ut varierar från lott till lott, men en sammanställning över säsongens vinstplaner hittar du här!

Frågor och svar

Till startsidan för Frågor och Svar om BingoLotto

Öppna Frågor och svar