BingoLottos programledare

Sedan starten 1989 har BingoLotto haft ett flertal olika programledare. Från BingoLotto-ikonen Leif "Loket" Olsson till den heta programledarduon Lotta Engberg och Stefan Odelberg.

Lotta Engberg

2008-2011, 2020-

Lär känna Lotta
Daniel Norberg

2023-

Lär känna Daniel
Stefan Odelberg

2020-2023

Lär känna Stefan
Casper Janebrink

Sommarkväll 2023

Lär känna Casper
Agneta Sjödin

Sommarkväll 2023

Läs mer

 

 

Att programleda BingoLotto

Att programleda BingoLotto är något alldeles speciellt. Inte nog med att programmet har hundratusentals tittare varje vecka, så är det direktsänt. Det betyder att den som leder programmet måste hålla många bollar i luften samtidigt för att allt ska fungera. Stefan Odelberg berättade i en intervju om hur detta kan se ut.

– Mitt under ett samtal med Jill Johnson säger producenten i min hörsnäcka: Stefan, vi måste korta tiden! Det är 30 sekunder kvar till nästa punkt som är en utlottning av sport och fritid för 20 000 kronor. Samtidigt har jag mitt manuskort, där det står att efter sport och fritid är det dags för spelmomentet Hjulia. Och samtidigt som detta sker så står studiomannen bredvid kameran och visar mig hur lång tid det är kvar. Och det är precis just det jag älskar med det här programmet!

Programledare genom tiderna

Sedan starten 1989 har BingoLotto haft flera folkkära personer i programledarrollen. Några har stannat länge, andra kortare och några har valt att komma tillbaka. Men alla har varit en viktig del i programmets utveckling! 

Leif "Loket" Olsson

Sportjournalist, handbollsdomare, radiopratare och dansbandssångare. Loket har många strängar på sin lyra, men han är trots allt mest känd för sin medverkan i BingoLotto. Han ledde programmet mellan 1989 och 1999, samt under våren 2004 och var tveklöst en stor anledning till programmets stora framgång.

Lasse Kronér

Sångaren och Triple & Touch-medlemmen Lasse Kronér tog över programmet efter "Loket" 1999 och det med bravur. Lasse var med och moderniserade programmet vilket resulterade i att världsartister som David Bowie och Robbie Williams gästade programmet.  

Gunde Svan

Längdskidåkningshjälten Gunde som tidigare programlett bland annat Fångarna på fortet programledde BingoLotto mellan 2004 och 2005, med ett tydligt fokus på just föreningslivet, som av självklara själ ligger honom varmt om hjärtat. 

Rickard Olsson

Radioprataren och programledaren Rickard Olsson ledde BingoLotto mellan 2005 och 2008, men gjorde senare en comeback mellan 2018 och 2020. Även han med ett stort hjärta och ett brinnande engagemang för föreningslivet. "BingoLotto är en insamlingsgala för idrotten och föreningslivet varje vecka" är en sägning som verkligen andas Rickard Olsson. 

Lotta Engberg

Glädjespridaren och tillika dansbandsdrottningen Lotta Engberg axlade programledarrollen mellan 2008 och 2011, och har därefter gjort flera inhopp i programmet. 2020 är hon åter som ordinarie programledare tillsammans med Stefan Odelberg

Jan Bylund

Jan "Janne" Bylund är stå-upparen från Norrland som ledde BingoLotto mellan 2011 och 2013. Under Jannes ledning lanserades ett nytt koncept som innebar bingospel, utlottningar och underhållning under en timme – helt utan avbrott. 

Marie Serneholt

Sångerskan och tv-profilen Marie Serneholt tog över programledarrollen mellan 2013 och 2014. Programmet hade då ett stort fokus på bingospelen och hade istället för livemusik en panel som diskuterade aktuella ämnen. Marie ledde också det helt nya frågesportprogrammet – BingoLottos upp till miljonen.

Ingvar Oldsberg

Sportjournalisten, fotbollskommentatorn och programledaren Ingvar Oldsberg, som lett några av Sveriges mest populära tv-program som exempelvis "På spåret" och "Sverigequizen", tog över programledarrollen för BingoLotto 2014 och ledde programmet framgångsrikt fram till 2017.

Stefan Odelberg

Magikern, eller entertainern som han hellre vill kallas, har en lång BingoLotto-historia, både som gäst där han bland annat trollat bort en tv för Lasse Kroner, och som vikarierande programledare för Rickard Olsson. Under hösten 2020 blev han dock en del av den ordinarie programledarduon tillsammans med Lotta Engberg