Sudoku

Gillar du att lösa Sudoku? Testa våra digitala Sudokun i din dator, surfplatta eller mobil. Perfekt när du har en stund över, eftersom de alltid finns tillgängliga när du är sugen på lite hjärngympa. Lycka till!

Man spelar Sudoku gratis på bingolotto.se!
UTMANA DIG SJÄLV OCH DINA VÄNNER I SUDOKU

Klicka här för spela Sudoku nu!

Sudoku på BingoLotto

Sudoku är ett av de mest populära pusselspelen genom tiderna. Målet med Sudoku är att fylla ett 9×9-rutnät med siffror så att varje rad, kolumn och 3×3-sektion innehåller alla siffror mellan 1 och 9. Sudoku är ett perfekt exempel på så kallad hjärngympa, olika sätt att träna hjärnan för att förbättra bland annat minnet och koncentrationsförmågan. Det är dessutom väldigt avslappnande och roligt!

Vi på BingoLotto tycker att det är viktigt att gnugga geniknölarna då och då. Därför hittar du alltid en massa härliga sudokun att lösa, spännande rebusar, gratis korsord och frågesporter här på bingolotto.se!

Så ta och brygg en god kopp te, kura upp dig i soffan och ge hjärnkontoret ett ordentligt träningspass!

Sudokuns historia

Sudoku i modern version uppfanns i USA i slutet av 1970-talet, men slog knappast igenom med bullar och brak. Större blev genombrottet i Japen 1984, där det också fick sitt namn, sū doku ("ensam siffra"). Därefter kom det klassiska spelet att blomma upp än mer i Storbritannien 2005, till stor del därför att nyzeeländaren Wayne Gould konstruerade ett datorprogram som snabbt alstrar nya pussel.

Den 2 juni 2005 började Sydsvenska Dagbladet och Svenska Dagbladet som första svenska tidningar publicera ett sudoku om dagen. I dag har de flesta svenska tidningar ett dagligt sudoku och det finns en rad specialtidskrifter som främst ägnar sig åt sudoku. Dessutom finns ett relativt stort antal sudokuböcker.