Eva Eastwood

I över 20 år har hennes toner ekat över vårt avlånga land. Idag är hon att betrakta som Sveriges okrönta Rockabillydrottning. Den 9 maj, kl. 18.00 i TV4, äntrar Eva Eastwood BingoLottos scen!

Eva Eastwood

Under hennes två decennier långa karriär som verksam i musiksveriges trogna tjänst har hon kryssat mellan 50-talsdoftande svensk rockabilly och rock´n roll med sådan framgång att hon idag är ett namn bland 50-talshjältar som Elvis Presley, Wanda Jackson och Carl Perkins på Rockabilly Hall of Fame i USA. Evas framgångar har alltså inte inte bara gjort henne till en av Sveriges mest älskade artister i den här genren – även internationellt är hon ett synnerligen respekterat namn, vilket inte minst tre framträdanden som huvudattraktion på den ledande engelska rockabillyfestivalen i Hemsby kan bekräfta. 

Som låtskrivare har hon komponerat över 800 melodier, bland annat till artister som The Boppers, Linda Gail Lewis, Lalla Hansson, Berth Idoffs, Jerry Williams och Larz-Kristerz.

"Eva en lyckost!"

Våren 2017 var det biopremiär för dokumentärfilmen ”Eva en lyckost!”. Våren 2018 gick filmen på SVT och responsen var minst sagt hjärtlig och varm. Filmen är ett porträtt av Eva och hennes musik, men också en berättelse om en mycket jobbig uppväxt i utsatthet och om att följa drömmen istället för strömmen. I filmen möter vi bland andra Jerry Williams, Peter Le Marc, Siv Malmqvist, Jill Jonsson, Boppers, Tomas Deutgen, Larz Kristerz, Cajsa Stina Åkerström och många fler.

"Candy"

Så sent som förra året firade Eva 20 år som skivartist med sitt tolfte studioalbumet ”Candy” – en fullmatad godispåse med nyskrivna hits för alla som älskar musiken från sent 50-tal och tidigt 60-tal. Albumet hyllades flitigt och tonerna hon här bjöd på fick en att vilja glömma allt som har med social distansering att göra och bara dansa.

Den 9 maj, kl. 18.00 i TV4, tar hon plats i rutan och bjuder på show från scenen i BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?