Martin Lundström & Jim Folsom

Eld, svärd, nålar och banjo. Det är Martin Lundströms, även kallad fakiren Orthaes eller Conny the Conmans, melodi. Den 6 februari 2022, kl. 18.00 i TV4, kommer Martin och den fiolspelande parhästen Jim Folsom till BingoLotto!

Martin Lundström

Med en arbetsdag som kan innefatta händelser som de flesta inte skulle utsätta sig för på en hel livstid har Martin Lundström milt talat valt ett ovanligt yrke. Idag finns endast omkring fem fakirer i Sverige – och Martin, eller Fakiren Orthae som hans artistnamn lyder, är en av dem.

Vad gör en fakir?

Enligt historian levde fakirer ursprungligen ett isolerat och spirituellt liv, men under 1900-talet blev det även ett begrepp för en slags cirkusartist som plågade sig själv på scen. Att plåga sig själv ingår som tur är inte i den moderna fakirens arbetsuppgifter – även om det helt klart ser så ut. Att spruta eld, sticka nålar genom kroppen och svälja svärd är nämligen det Martin huvudsakligen sysslar med som fakir.

Vägen till att bli yrkesfakir

Redan som 15-åring visste Martin att han ville bli artist, då han fått upp ögonen för att stå på scen under en amatörteaterkurs i Gävle. Efter att ha läst en artikel om fakiren Mr Barton kom det ganska snabbt att bli just fakir-konsten som lockade mest och efter sin första show inför publik stod det klart att detta var något Martin ville satsa på. Nu, omkring 30 år senare, förfogar han över en imponerande historik av såväl egna föreställningar som shower på konferenser, festivaler och privatfester med de bästa av hyllningar.

Depression Boys

Utöver sin oförklarliga förmåga att stoppa ner flertalet svärd i halsen, ligga på krossat glas, sluka eld och diverse andra till synes galna företeelser är Martin dessutom en stjärna på att spela banjo. 2020 startade han, tillsammans med Jim Folsom på fiol, tvåmannagruppen Depression Boys. Med en svängig och gammeldags stil har duon sedan dess försett Stockholms gator med äkta musikglädje. Den 6 februari, kl. 18.00 i TV4, kommer Martin Lundström och Jim Folsom till BingoLotto. Det vill du inte missa!

Du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Relaterade gäster i BingoLotto

Carl-Einar Häckner | Brynolf & LjungHåkan Berg

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?