Nassim Al Fakir

Nassim Al Fakir är idag, med sin lekfulla energi och kreativa begåvning, att räkna som en Sveriges absolut mest folkkära underhållningsprofiler. Den 23 december, kl. 19.30 i TV4, delar han med sig av sin autentiska värme i BingoLottos Uppesittarkväll!

Nassim Al Fakir

Nassim har de senaste åren, alltid med ett leende på läpparna, gått från klarhet till klarhet, i så gott som allt han tagit sig för. Med sprudlande energi, lekfullhet och passionerat engagemang bjuder han på uteslutande högklassig underhållning. I TV-rutan har han figurerat i produktioner såsom ”Retorikmatchen”, ”Bolibompa”, ”Femkampen” och ”Bäst i test”. Han har även dansat i ”Let’s Dance”, lett SVT Play-sändningarna för Idrottsgalan och ”Lilla Melodifestivalen”.

Musikern

Nassim är, förutom en självlysande tv-profil, även musiker. Den musikaliska talangen, ömsint vårdad sedan Nassim Al Fakir var fyra år, har öppnat för massa roliga möjligheter. Han har skrivit och släppt albumen ”Ute och cyklar” och ”Springer runt & säger hej”, som båda är familjealbum för alla åldrar, där Nassim delar med sig av sina musikaliska kvalitéer.

Skådespelaren

Nassim agerar även i filmer och scenföreställningar och har medverkat med sin röst i otaliga TV-serier och filmer. Till cv:t hör roller i långfilmerna om björnen ”Paddington” och megasuccén ”Frost”. I familjemusikalen ”Trazan & Banarne” axlar Nassim den ärofyllda rollen som Banarne. Han spelar också Dino Panini i filmatiseringarna av Martin Widmarks älskade barnböcker ”Lasse-Majas detektivbyrå”.

Författaren

Med sina många strängar på sin lyra har Nassim även skrivit böcker. Till de utgivna böckerna hör den svängiga barnboken ”Trudeluttbussen” och kokboken ”Galet god mat”.

Utmärkelser

Bland de hedervärda pris som Nassim tilldelats kan nämnas Stockholm Stads hederspris för Kulturarbete för barn och unga 2020. Han har även tilldelats Alfons-Bokalen.

 

Den 23 december 2020, kl. 19.30, välkomnar vi Nassim till BingoLottos Uppesittarkväll!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Electric Banana Band | Thor Guttormsen | Mustasch | Marianne Mörck & Tenori

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Söndagen den 30 juni klockan 19.30 i TV4 är det äntligen premiär för BingoLottos Sommarkväll! Visst hänger du med?

Nassim Al Fakir

En sockerbagare