Höstens trendigaste inredning

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2022-09-05

I takt med att hösten kryper sig närmare och luften blir svalare börjar vi också tillbringa allt mer tid inomhus. Nu är det perfekta tillfället att piffa till ditt hem och göra det mysigt inför hösten och vintern och alla de timmar som kommer tillbringas inomhus de kommande månaderna. Men vad är det egentligen för typ av inredning som gäller i år? Här nedan har jag sammanställt höstens hetaste inredningstrender som förhoppningsvis kan ge dig lite inspiration till hur du kan inreda ditt hem i höst.

Liva upp ditt hem med färg och pasteller

Trenden med mycket dova, naturnära toner står sig alltjämt stark men nu börjar vi faktiskt se att vi börjar våga ta in lite mer färg i våra hem. Det handlar främst om pastelliga toner av blått, lila, gult, rosa och grönt, vilket nästan tankarna tillbaka till 1980-talets färgglada inredning. Dessa färger gör sig väldigt bra i våra hem som ofta redan har många inslag av vitt, beige och andra ljusa toner. Pastellerna smälter in fint och skär sig inte mot vår befintliga inredning och passar därför perfekt när du inte vill göra alltför stora förändringar.

Du kan enkelt föra in mer färg i ditt hem genom att lägga till färgglada detaljer som vaser, ljusstakar, posters och lampskärmar. Varför inte prova att slänga en pastellfärgad filt över soffan eller köp ett gäng pastellfärgade stearinljus? Det finns det gott om i butikerna nu.

Ett vardagsrum med en ljusrosa soffa och spräcklig matta i ljusa pastellfärger.

Årets trendfärg: lila

På temat färg har lila varit den tveklöst trendigaste färgen 2022 och den tar vi gärna med oss in i hösten. Addera lite lila till ditt hem genom att köpa ett nytt lila bäddset till sängen eller kanske en pastelligt lila bordsduk.

Ge ditt hem värme med ökentoner

Är färg och pasteller inte helt din melodi? Då kanske höstens andra stora färgtrend, nämligen sandiga och brända toner, är något för dig. Här handlar det om varma och brända toner som går i orange, rött, terrakotta, beige och allt däremellan. Tänk dig vilka färger du skulle finna i en öken och vilka färger saker som stått i gassande sol länge hade fått och där har du denna trend. Med dessa toner skapar du lätt en värme och harmoni i ditt hem och färgerna är dessutom lätta att matcha med varandra.

En sandfärgad vägg med abstrakta tavlor i roströda nyanser.

Trendigt i trä

Är du på jakt efter en ny möbel, kanske ett bord eller en bänk? Då är ett hett tips att satsa på något i trä. Trenden med inspiration från naturen är stark även på möbelfronten och i höst ser vi mycket möbler av eller med detaljer av trä. Ett bord i mörkt trä ger en lyxig och stilren känsla, medan en snygg avlastningsbänk i ljust trä skapar en luftig och trendig look? Vill du inte göra en så stor förändring är ett tips att ta in mindre detaljer i trä. Kanske en fruktskål i trä att pryda köksbänken med eller varför inte testa att byta ut dina gamla svarta posterramar till träramar?

Ett modernt bord i mörkt trä med stolar runt

Lekfulla möbler i bubbliga former

Apropå möbler är en annan trend i höst är bubbliga och runda former, som till exempel på en soffa eller stol. Dessa ger en mjuk och lekfull känsla och är ett stilsäkert inslag i vilket hem som helst.

Speglar

En annan stark trend som håller i sig in i hösten är speglar. Det finns massor av sätt att inreda snyggt med speglar. Du kan till exempel få ett litet rum att upplevas större och ljusare med hjälp av en väl placerad spegel. Eller varför inte låta en spegel vara en del av en tavelvägg för en trendig och spännande look? Extra trendigt i år är asymmetriska speglar i mjuka, böljande former. En inredningsdetalj som garanterat kommer ge ditt hem ett lyft!

En byrå i mörkt trä med en spegel ovanpå som står lutad mot väggen.

Quiltat är tillbaka

Vi har sedan ett par säsonger tillbaka sett att den quiltade trenden har gjort comeback inom klädmode, och nu är det dags för det quiltade att göra entré även i våra hem. Är du sugen på att anamma trenden skulle jag rekommendera att du satsar på ett quiltat överkast till sängen eller quiltade kuddfodral till soffan. Med quiltade textilier kommer ditt hem kännas både trendigt och mysigt!

Hållbara material

Sist men absolut inte minst, har vi trenden med hållbart och klimatsmart tänk. Detta har varit på uppgång de senaste åren och är förhoppningsvis något som kommer att bli bestående och inte bara en trend. Tiden för masskonsumtion och slit och släng är förbi och nu gäller det att tänka mer långsiktigt och hållbart i våra inredningsval. En uppåtgående trend på temat hållbarhet är produkter i återanvända material. Second hand och loppis har också blivit alltmer populärt tack vare att det är snällt mot både plånboken och miljön. Så innan du köper nytt kan det vara värt att leta efter något begagnat först. Finns det ingen bra second hand-butik nära dig finns det massor av bra hemsidor som säljer second hand på nätet. På ställen som Tradera, Blocket och Facebook Marketplace kan du med lite tålamod och ihärdighet göra riktiga fynd!

Lycka till med ditt inredande i höst och glöm inte att trender ju faktiskt bara är trender. Det är du som bor i ditt hem som ska trivas där, så inred utefter vad du själv tycker om oavsett vad som är trendigt för stunden!

Vill du läsa mer om inredning? Då rekommenderar jag BingoAnnes inlägg om hur du bäst inreder ditt hemmakontor eller BingoMärtas artikel om hur du stylar din uteplats

malin-signatur-bingobloggen-412x195.jpg

Tillbaka till bloggen


Arkiv