Lisa Miskovsky om musiken, idrotten och BingoLotto

BingoLottos BingoLotta BingoLotta 2022-05-04

Inte nog med att hon är en oerhört uppskattad artist sedan många år tillbaka – hon har dessutom en bred bakgrund inom idrott. För Lisa Miskovsky, som gästade BingoLotto tidigare i vår, har föreningslivet varit en stor och viktig del av livet.

Internationell utövare i den akrobatiska och tekniskt utmanande snowboardsporten, ishockeyspelare iklädd Björklövens gröna färger, simmare – en populär sångerska och artist har även ett brett föreningsliv i sitt bagage med allt vad de innebär i form av solidaritet och gruppdynamik.

"Det var en väldigt fin tid"

– Föreningslivet har varit en stor del av ens liv då man har hållit på med så mycket idrott. Inom hockeyn exempelvis, var vi ute och samlade in pengar. Även under de nio år jag tävlade i simning gjorde vi mycket insamlingsarbeten tillsammans, det är stärkande för de som är med och bidrar men även för alla familjer som engagerar sig. Det var en väldigt fin tid, berättar Lisa Miskovsky.

Kan inte välja mellan sporten och musiken

Fortfarande har idrotten och föreningslivet en stor plats hos Lisa och att välja mellan den och musiken landar i – om vi ska prata sportspråk – ett oavgjort resultat.
– Ah, den är svår och jag kan inte riktigt välja för båda har gett mig det jag behöver. Det är precis som att välja mellan sina barn, så jag har aldrig kunnat svara på det.

Lisa Miskovsky uppträder på scen i BingoLotto

Från programledare under OS till tävlande i Melodifestivalen

Den sportsliga karriären innehåller även uppdrag som reporter och programledare under två olympiska spel, vinter-OS i Sotji 2014 och sommarspelen i Brasilien två år senare. I dag handlar dock yrkeslivet om den musikaliska karriär som tog ordentlig fart i början av 1990-talet. Vi såg bland annat Lisa i årets upplaga av Melodifestivalen, en tävling hon deltog i första gången 2102, då med ”Why start a Fire”, som tog sig hela vägen till final. Försök nummer två, tio år senare, ledde till semifinal med låten ”Best to Come”.

Uppskattar BingoLottos atmosfär 

Ännu fler framträdanden har det blivit i BingoLotto. Då vi träffar Lisa i studion är det femte gången en av landets mest etablerade artister och låtskrivare gästar Göteborg och Gamlestadens fabriker. Hon uppskattar miljön och atmosfären i det program som sänts sedan 30 år tillbaka och som har i uppgift att underhålla tittare och stärka det svenska föreningslivet.

BingoLottos programledare Stefan Odelberg och artisten Lisa Miskovsky i BingoLottos studio under direktsändning

– Jag gillar så mycket att alla känner sig så trygga i det som görs. Det är väldigt välplanerat men det känns också så där spontant program där allt kan hända. Det tycker jag är skönt för då blir det inte överpretentiöst. Det kan bli lite så där ”stifft” ibland där allting är repat i förväg.  Jag gillar ändå det här att det måste kunna få sticka ut ibland och det gör det här. Dessutom så är alla verkligen trevliga. Och min syrra bor här, jag är glad över att jag kan få träffa henne.

Framöver väntar mer musik

– På svenska som jag har skrivit tillsammans med Annika Norlin från gruppen ”Säkert”. Den kommer att släppas någon gång under 2022 förhoppningsvis. Det blir en del nya singlar och förhoppningsvis ett EP- album.

Artisten och låtskrivaren Lisa Miskovsky i gråmönstrad skjorta

Snabbfakta om Lisa Miskovsky

Född 1975 i Holmsund, Västerbotten.
Sålt över 200 000 album.
Vunnit två Grammisar och fem Rockbjörnar.
Låtskrivare på Backstreet Boys dunderhit “Shape of My Heart”.
Samarbetat med namn som Max Martin och Joakim Berg.
Sommarvärd i P1 2019.

Läs mer Om Lisa Miskovsky och hennes imponerande karriär här!

Läs om Anna och Emil som också stöttar och älskar föreningslivet.

Tillbaka till bloggen


Arkiv