Semestra i stuga i sommar

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2023-05-15

Vill du leva campinglivet i sommar men inte nödvändigtvis bo i tält eller husvagn? Då kanske stugsemester kan vara något för dig! I det här inlägget tipsar vi om några av Sveriges bästa campingstugor som passar alla typer av semesterfirare.

Att camping är en av svenskarnas semesterfavoriter är nog inget som förvånar. I Sverige finns det över 1000 campingplatser och bara under 2021 övernattades det drygt 15 miljoner gånger på dessa. Fördelarna med att campa är många; du får stor frihet och flexibilitet i din semester och du kan komma undan billigt jämfört med om du hade bott på hotell. Jag skulle gissa på att de flesta tänker på husvagn eller tält i första hand när de hör ordet camping, men låt oss inte glömma att du på väldigt många campingplatser också kan bo i stuga. Perfekt för dig som önskar lite mer bekvämlighet än den som husvagn och tält kan erbjuda. Campingstugor kommer i många olika former och med olika bekvämlighetsgrad – allt från små, små stugor med bara sängplatser till lyxstugor som är riktiga små hus. I det här inlägget får du tips på några av Sveriges bästa campingstugor, perfekta för sommarsemester i Sverige!

Bo i stuga på Hafsten Resort i Bohuslän

Precis vid havet en liten bit utanför Uddevalla ligger Hafsten Resort, en femstjärnig camping med två egna stränder i direkt anslutning till campingen, nybyggt poolområde med vattenrutschkana och massor av olika aktiviteter att välja mellan. Här finns 60 campingstugor av olika modeller, allt från enklare stugor för övernattning till den exklusiva strandvillan med sovplats för 12 personer. Perfekt för det stora sällskapet som vill bo bekvämt tillsammans och avnjuta middagar tillsammans på den soliga altanen!

Skymning över hav och klippor

Campingstugor på Böda Sand på Öland

Böda på Öland är en av Sveriges största campingar med över 1000 campingtomter och 159 stugor. Det finns massor av aktiviteter att prova på medan man bor här, allt från vattenaktiviteter till cykling och golf. Resorten har också ett eget vattenland och ligger i anslutning till en av Ölands finaste sandstränder. Vill du bo i stuga här finns det flera olika storlekar att välja mellan, från mindre stugor men pentry till stugorna i Strandbyn med sovloft, plats för 9 personer och fullt utrustat kök. Alla stugor, oavsett storlek, har en mysig liten uteplats med loungemöbler under tak och är utrustade med kuddar, täcken och andra bekvämligheter.

Campa i Kneippbyn på Gotland

Vi stannar kvar i Östersjön, närmare bestämt på Gotland för här ligger Kneippbyn, en semesterresort med både sommar- och vattenland – perfekt för familjer med andra ord! Resorten ligger bara tre kilometer från Visby, så att bo här kan vara ett alternativ även för dig som vill upptäcka andra delar av Gotland. Den stora campingen erbjuder flera olika typer av stugor som alla är utrustade med kök eller pentry och toalett. Du kan till exempel bo i villavagn med havsutsikt, kök och altan. Perfekt för dig som vill kunna laga mat och rå om dig själv!

Takåsar i Visby med rosa himmel i bakgrunden

Mötesplats Borstahusen i Skåne

I den gamla fiskebyn Borstahusen, en liten bit utanför Landskrona på Skånes västkust ligger den femstjärniga campingen Mötesplats Borstahusen. Här bor du ett stenkast från stranden med utsikt över Ven och Öresund och närhet till allt vad Skåne har att erbjuda. Även här finns olika typer av stugor att välja mellan, men gemensamt är att alla har egen toalett och de flesta dusch, kök eller pentry och fritt internet. Stugorna ligger lummigt bland träden en liten bit in från stranden och har egen uteplats men möjlighet att hyra grill och närhet till morgondopp i havet.

Flygfoto över ön Ven i solnedgångsljus

Lev stuglivet på Sommarvik i Årjäng

Djupt inne i de värmländska skogarna, en liten bit utanför Årjäng närmare bestämt, ligger Sommarvik, en femstjärnig camping som erbjuder det mesta man kan önska sig. Omgiven av skog och sjöar ligger campingen vacker belägen på en sluttning, vilket gör att de flesta campingstugorna har sjöutsikt. Här finns en rad olika stugvarianter, som ”Sommartorpet”, en lite avlägset belägen sommarstuga för 5–6 personer med egen terrass och trädgård, eller ”Solsidan” som har terrass med kvällssol och utsikt över sjön. Den största stugan, ”Älgen”, har hela 18 bäddar om ni skulle vara ett riktigt stort sällskap. Anläggningen och omgivningarna har massor att erbjuda – allt från poolhäng och äventyrsgolf till kanotpaddling och utflykter.

Fören på en kanot ute på en spegelblank sjö omgiven av skog

Vill du ha fler tips på var du kan semestra i Sverige i sommar? Då rekommenderar jag att du klickar dig in till BingoLottos campingspecial eller pärlor i Sverige du måste besöka i sommar.

Jag hoppas att det här inlägget har gett dig lite inspiration och tips på var du kan semestra i sommar, och att du kanske kan hitta en ny favoritcamping. Trevlig semester önskar vi på BingoLotto!

Bild och namnteckning på Malin

Tillbaka till Bingobloggen


Arkiv