Vårens viktigaste inredningstrender 2022

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2022-03-07

Ljusare tider kallar och det är dags att blicka framåt mot vårens trender – och den här gången tänkte jag att vi skulle fokusera på hur vi gör oss riktigt trendiga i hemmet! Många av trenderna jag tar upp här kommer du faktiskt att känna igen från mitt inlägg om vårens modetrender 2022, då vissa gäller även för ditt hem.

Visst är det så att trender inom inredning hänger sig kvar längre än vad trender inom mode gör och därför kan vi med gott samvete behålla favoriterna från förra säsongen. Tillsammans med ett par väl valda av vårens trender kommer ditt hem få en härlig mix; och därtill den personlighet som man så ofta eftersöker.

Trendig soffa i grön sammet i vardagsrum med stuckaturer

Men nog pratat om det, låt oss sätta tänderna i de viktigaste trenderna för dig att hålla koll på i vår!

Trend i vår: Speglar i böljande former

Under 2022 kommer vi gå in stenhårt för att pynta våra väggar med speglar i böljande, udda och runda former. Att hänga upp speglar på väggarna är också vedertaget knep för den som vill skapa illusion av större rymd i rummet och ge sina väggar ett rejält statement. Det är ingen slump att speglar har dominerat våra instagramflöden det senaste.

Trendig rund spegel över byrå

BingoAnnes trendbarometer: 9/10

Alla som känner mig vet att jag har överdimensionerat mycket speglar på mina väggar. Och jag fullkomligen älskar sättet de kompletterar mina tavlor på!

Trend i vår: Quiltat tyg

Vill du investera i nya hemtextilier till våren? Då är det du som satsar stenhårt på quilt! Quiltat passar perfekt för soffkuddarna – eller varför inte lyxa till sovrummet med ett stort lyxigt quiltat överkast… Mmm… Och du, den quiltade trenden hittar du även i modet. (Läs mer om vårens modetrender 2022 här!)

BingoAnnes trendbarometer: 6/10

Jag måste erkänna att jag hoppat på trenden quiltat när det kommer till överkastet på sängen, men jag vet inte om jag helt är med på quiltat för soffkuddarna ännu. Fråga mig igen i april, så får vi se om jag övertygats då.

Trend i vår: Lila

Ja, på BingoLotto älskar vi ju lila av fler anledningar än en – men nu i vår kommer vår favoritfärg även att vara riktigt trendig såväl i våra hem som i våra garderober. Mitt tips är att du inte springer iväg och köper lila möbler det första du gör, men testa gärna att hotta upp hemmet med lila detaljer i form av kuddfodral, vaser eller små ljusstakar och andra inredningsdetaljer.

Lila blomma i tranparent vas

BingoAnnes trendbarometer: 10/10

Ord är överflödiga. Lila är VERKLIGEN en favoritfärg för mig!

Trend i vår: Hållbarhet

I år är det hetare än någonsin att gå all in på hållbarhet och använda möbler och inredning man redan har, återanvända och fynda pre-loved på loppmarknad. Planeten kommer tacka dig och dessutom tenderar loppisfynd att ge hemmet den där personliga touchen som annars kan vara svår att få till.

Trendiga möbler till hemmakontoret

BingoAnnes trendbarometer: 10/10

Ja, att vi alla behöver tänka mer hållbart är ju ingen direkt nyhet. Därtill är det ofta också snällt mot plånboken. Vad finns det inte att gilla med det? Jag kan till exempel varmt rekommendera att leta efter begagnade kontorsmöbler såhär i hemmakontorstider där man kanske behöver rusta upp med nytt skrivbord. Här bjuder vi på fler tips för ditt hemmakontor.

Trend i vår: Transparenta inredningsdetaljer

Transparent belysning, glas och vaser och ja, till och med möbler, är något utav det trendigaste våren 2022. Det är något riktigt exklusivt med krispigt transparenta detaljer och det här är något vi kommer att ta fasta på i inredningsdetaljer, exempelvis genom transparenta vaser och ljuslyktor.

Transparenta matbordsstolar som är trendiga våren 2022

BingoAnnes trendbarometer: 8/10

Älskar! Jag önskar att jag hade modet att byta ut mina matbordsstolar till nya i transparent polykarbonat som på bilden ovan men… Jag är nog inte tillräckligt vågad ännu. Plus att jag försöker tänka på trend nummer 4. Däremot ska jag gå all in på transparenta detaljer!

Vinn homestyling från Homeroom!

Känner du dig överväldigad av alla trender som man behöver hålla koll på? Lugn! Jag har ett tips som passar perfekt för dig... Just nu är vår specialvinst en homestyling från Homeroom värde hela 10 000 kronor. Det enda som krävs för chansen att vinna är en lott till veckans BingoLotto. Vad hade suttit bättre än det, såhär i vårfix-tider?

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen


Arkiv