Rätta lotten

Hur du rättar din lott och löser in din vinst digitalt med nya rätta lotten

Vad är nytt med rätta lotten?

Med nya rätta lotten kan du själv lösa in kontantvinster på upp till 1000 kronor. Vinstpengarna sätts då in på ditt Folkspelskonto där du kan välja att antingen köpa nya lotter för dina pengar eller att få dem utbetalda till ditt bankkonto.

Du kan fortfarande se om du vunnit på din bingolott som vanligt genom att fylla i serie- och lottnummer och sedan lösa in den eventuella vinsten i butik eller hos ombud.

Vill du kontrollera bingoutropen, alltså vilka bingonummer som ropades ut ett specifikt program? Klicka på länken Aktuella utrop eller skrolla längst ner på sidan.

Hur löser jag in min vinst digitalt?

För att kunna lösa in din lott digitalt behöver du en mobiltelefon med kamera och ett Folkspelskonto. Du går in på rätta lotten som vanligt på din mobiltelefon, och där kommer du få två alternativ; skanna och få din vinst direkt på Folkspelskontot eller rätta och lös in i butik.

Om du vill få din vinst insatt direkt på ditt Folkspelskonto väljer du det alternativet och följer instruktionerna som visas på skärmen. Skrapa kontrollrutan som finns längst uppe på lotten, till vänster om serie- och lottnummer, och skanna koden. Om du har vunnit får du information om det efter att du skannat koden, och vinsten sätts automatiskt in på ditt Folkspelskonto. Om du inte har vunnit registreras din lott automatiskt för Extrachansen.

Notera att ovan endast gäller vinster upp till 1000 kronor. Vinster över 1000 kronor ska fortfarande sändas in med rekommenderad post till BingoLotto:

BingoLotto
Box 5
433 21 Partille

Kom ihåg att ta en kopia på lotten innan du skickar den.

Kan jag få ut min vinst digitalt från alla lotter?

Till en början fungerar det att skanna och lösa in vinst på ett urval av Folkspels lotter, men efter hand kommer det bli möjligt på fler produkter.

Just nu kan du lösa in din vinst digitalt på alla bingolotter från och med vecka 19 2023 och BingoLottos julkalender 2023.

För Sverigelotten gäller Sverigelotten 2022, Sverigelotten sommar 2023 och Sverigelotten rosa 2023.

Vad händer med Extrachansen?

Extrachansen finns kvar, men förändras lite. För att registrera en fysisk lott för Extrachansen behöver du vara inloggad på ditt Folkspelskonto och skanna kontrollkoden på lotten.

Prenumerationslotter och digitala bingolotter registreras fortfarande automatiskt för Extrachansen.

Var ser jag mina vinstlotter?

Du hittar dina vinster på ditt Folkspelskonto under ”Mina sidor” och ”Transaktionshistorik”. Inskannade nitlotter syns inte här.

Digital bingolott

Lotten rättas automatiskt. Du kan se om du har vunnit genom att logga in på ditt spelkonto och välj "Mina digitala lotter" för att komma till en översikt över dina köpta lotter. Klicka sedan på "Rätta lott" för aktuell omgång. Din digitala lott registreras automatiskt för Extrachansen.
Läs mer om hur du löser ut dina vinster här.
Läs mer om digitala bingolotter här.

Dragningslista saknas

Folkspels lotterier har ett sista datum då vinsterna ska vara uthämtade enligt Spelinspektionens beviljade spellicens. Normalt är den sista dagen för vinstinlösen 3 månader efter sista dag för försäljning. Sista datum för vinstinlösen hittar du på baksidan av själva lotten.

Aktuella utrop

Vill du själv kontrollera vilka bingoutrop som gjordes ett aktuellt Bingolottoprogram hittar du tillgängliga utrop i den lila rutan nedan. Välj önskat datum i listan nedan.

Tillbaka till vanliga frågor och svar