André Nylén

André Nylén har värmt publiken i BingoLotto med både applåder och charm sedan 2013. Nu står han inför en helt ny utmaning då han programleder BingoLottos nya storsatsning – BingoLotto Express som hade premiär i mars 2021.

andre-nylen-programledare-2021-03-bingolotto-express-450x300.jpg

André Nylén föddes den 6 juli 1989 i Olofstorp strax utanför Göteborg och har sedan ung ålder haft ett ben i både musik- och underhållningsbranschen. I listan av meriter finns bland annat en julshow som skrevs och framfördes tillsammans med BingoLotto-producenten Jesper Lögdahl och Barbro ”Lill-Babs” Svensson och han har även varit programledare för Sverigelottens högvinstdragningar mellan 2017 och 2019. Och är sedan mars 2021 programledare för BingoLotto Express.

Hittade hem i BingoLotto-studion

2013 började André att arbeta som applådör för BingoLotto och har med sin charm, värme och smittsamma leende skapat en härlig gemenskap och skön känsla hos BingoLottos publik. När publiken under 2020 inte längre kunde fylla BingoLotto-studion till följd av coronapandemin tog André ett kliv in framför kameran för att sprida glädje bland tv-tittarna istället. Han har bland annat framfört två duetter tillsammans med Lotta Engberg och lekt lekar med Stefan Odelberg.

Arbetet bakom kameran

Utöver detta har han haft en stor del i arbetet med programmet, även utanför sändningstid, då han under 2018, 2019 och 2020 arbetat som redaktör och researcher inför BingoLottos Uppesittarkväll. Det är dessutom André som skrivit låttexten som framfördes av Lotta Engberg och Stefan Odelberg under inledningen av BingoLottos Uppesittarkväll 2020.

Förebilder inom musikvärlden

Redan som tolvåring föll André pladask för storbandsmusik och i synnerhet Frank Sinatra. Och den kärleken håller i sig än idag, något som bland annat visar sig genom det Sinatra-porträtt som André har tatuerat på bröstet. En annan stor förebild är ingen mindre än Lill-Babs som han arbetade med 2016.
– Hennes sätt att trollbinda sin publik, att arbeta och behandla människor i sin närhet inspirerade mig djupt. Jag tänker ofta på henne och vem jag än möter som träffat henne delar min känsla. Hon var helt otrolig!

12 snabba frågor med BingoLotto Express programledare André Nylén

1. Hur känns det att leda BingoLottos nya storsatsning BingoLotto Express? 
Det är otroligt roligt och det känns ärofyllt att få dela vardagskvällarna med de spelare som är med oss. Jag gillar enkelheten, spänningen och framförallt chatten. Att få direktkontakt med spelarna är helt unikt i detta projekt. Sen är bingo som spel väldigt roligt att leda i sig. För varje siffra jag ropar ut, så kommer alla ett steg närmre en vinst och det känns verkligen i pulsen.

2. Om du inte lyssnar på Frank, vad spelas i dina högtalare då?
Allt möjligt, jag kan hitta något vackert och fascinerande i det mesta och i mina spellistor finns allt från Olle Adolphsson till Bon Iver.

3. Är du sportintresserad?
Jag tycker det är kul att utöva sport, men jag följer inte något speciell lag eller så. Jag älskar dock att gå på hockey; stämningen och spänningen i Scandinavium är otrolig. Ska jag själv sporta är det oftast badminton eller barfotafotboll en sommarkväll på ett daggvått gräs.

4. Har du någon koppling till föreningslivet?
Föreningslivet är något som verkligen utmärker Sverige. Jag var väldigt aktiv i elevrörelsen både i skolan och efter, då jag arbetade med att utveckla elevkårer med aktiva föreningsliv på gymnasieskolor i Västsverige. Det finns en sådan kraft när ideella krafter arbetar tillsammans mot gemensamma mål. Den stämningen har jag inte mött någon annanstans i samhället.

5. Vi vill bjuda dig på middag, hur vinner vi ditt hjärta?
Farmors portvinskyckling med pressad potatis väcker något speciellt hos mig. Lika så mammas Flygande Jacob. Fortfarande lika barnsligt god idag som när jag var barn.

6. Hur är du själv i köket?
Min sambo gillar det jag lagar och jag blir ofta nöjd, så jag är inte förlorad i köket och tycker att det är superkul. Sen hämtar jag mycket inspiration från ett Instagramkonto som heter @1000smårätter. Genom det har jag provat mycket och lärt mig massa nya spännande saker. Sen har svärfar lärt mig att slå en äkta bearnaise, det var stort för mig!

7. Vilken film är den enda vi borde se?
Svårt, det finns så mycket som är bra. Bästa svenska film tror jag är Gentlemen. Men internationellt så håller fortfarande Forrest Gump.

8. Du får bara välja en serie, vilken får vi inte missa?
"The morning show" som kom 2019. Helt otroligt bra. Se den!

9. Det bästa du vet med BingoLotto?
Helheten. Kombinationen av spänning, förväntan, vinster, värme, musik och gäster. Men det viktigaste av allt är magkänslan, att överskottet går till föreningslivet.

10. En händelse som tog sig rakt in i ditt hjärta?
Jag var på den absolut sista scenföreställningen av Galenskaparnas ”Macken” på Lorensbergsteatern i Göteborg. Det var otroligt känslosamt att se ensemblen, som underhållit i generationer, leverera med sådan värme, glädje och värdighet. Applåderna ville aldrig ta slut. Det var stort!

11. När du är ledig, vad gör du då?
Jag har en gammal och liten segelbåt som heter Eloise. När sommaren kommer, åker jag och min sambo ofta ut i skärgården med den. Annars sjunger jag mycket och spelar ofta musik med nära och kära.

12. Sist men inte minst André, vad har du själv för lyckonummer?
Tretton! Tro det eller ej, men när jag som grabb spelade fotboll hade jag nummer 13 på ryggen och trots att jag spelade i backposition så lade jag mål på en match. Sedan dess är 13 mitt förstahandsval!

Tillbaka till BingoLottos programledare