Casper Janebrink

Partillepojken Casper Janebrink har fått många hjärtan att brinna på dansgolven i och med sin framgångssaga i Arvingarna. Nu är han redo att fira sommaren med dig i BingoLottos Sommarkväll 2023! Tillsammans med programledarkollegan Agneta Sjödin bjuder Casper på bingo och underhållning direkt från Askims Camping åtta söndagskvällar i sommar.

Casper Janebrink fotograferad utomhus vid havet

CASPER JANEBRINKS KARRIÄR – STÄNDIGT I RAMPLJUSET

Med en något självklar väg i livet föddes Casper 1970 rakt in i dansbandsvärlden. Som son till Dennis Janebrink, Flamingokvintettens basist sedan bandets start 1960, är det kanske inte så förvånande att Casper, tillsammans med bandet Arvingarna skulle ta den svenska dansbandsscenen med storm.

Casper har varit programledare för BingoLottos sommarkväll både 2021 och 2022, båda gångerna tillsammans med Agneta Sjödin. Sommaren 2023 tar duon åter över rodret och bjuder in dig till en härlig bingosommar, direkt från Askims Camping.

ARVINGARNA – STARTSKOTTET TILL ATT BLI FOLKKÄR

Att namnet på dansbandet som startade 1989 blev just Arvingarna är ingen slump. Samtliga bandmedlemmars fäder var medlemmar i dansbanden Streaplers och Flamingokvintetten, och Arvingarna blev då ett perfekt namn på gruppen.

Arvingarna blev ett vinnande koncept som under åren har blivit ett utav våra mest folkära dansband genom tiderna! Casper har tillsammans med Arvingarna en gedigen meritlista efter ett helt liv i rampljuset som resulterat i 18 album, ett 20-tal låtar på Svensktoppen, tre Grammisar, Diggiloo-turneér och egna krogshower. Till det kan adderas ett femfaldigt medverkande i Melodifestivalen, och en vinst med låten ”Eloise” 1993 som samma år ledde bandet rakt in på en sjundeplats i Eurovision Song Contest. 

2019 gjorde Arvingarna comeback i Melodifestivalen efter en lång paus med låten "I Do" som är skriven av inga mindre än Nanne Grönvall, Mikael Karlsson, Casper Janebrink och Thomas Johansson. Och 2021 sjöng Arvingarna sig fram till en nionde placeringen med "Tänker inte alls gå hem".

Våren 2022 fick vi se Casper och resten av Arvingarna i "Arvingarnas sommar - Fest på Lassemans altan" där de fick besök av profiler som Kalle Moraeus, Nanne Grönvall och Chris Kläfford med flera. Programmet beskrevs som "Sveriges största hemmafest" och det bjöds på musik, skratt och en stor portion göteborgshumor på Lassemans altan utanför Göteborg.

CASPERS ÄVENTYR

Mannen med ständig full fart framåt har tidigare vikarierat i BingoLotto och kan dessutom stoltsera med att ha medverkat i ”Fångarna på fortet” hela fyra gånger. Vi har även sett honom som körledare i tv-programmet ”Körslaget” 2011 och som vinnare av programmet ”Stjärnornas stjärna” 2018. Det är inte konstigt att Casper har blivit en stor favorit hos publiken med 19 album, guld- och platinautmärkelser, och dessutom tre Grammisvinster i ryggen tillsammans med Arvingarna - den senaste 2022 för Årets dansband.

UNDERHÅLLAREN SOM BJUDER PÅ SIG SJÄLV

Casper är numera bosatt i Floda utanför Göteborg, och är nu, precis som då, en riktig entertainer! Det är föga förvånande att han har nästan 50 000 följare på Instagram. Här får du följa med Casper på semester, i köket och på gymmet. Och som följare av Casper kan vi lova att du alltid kommer att ha en underhållande stund, för Casper är en man som verkligen bjuder på sig själv och älskar en fredagsbeer!

Tillbaka till BingoLottos programledare