Agneta Sjödin

Agneta Sjödin debuterade som programledare för BingoLotto den 6 november 2004 tillsammans med sin tidigare programledarkollega Gunde Svan. Sommaren 2023 leder Agneta för tredje året i rad BingoLottos Sommarkväll tillsammans med Casper Janebrink!

Agneta Sjödin fotograferad utomhus vid havet

Agneta föddes den 20 juli 1967 i Norrbo socken i Hälsingland. Hon har kanske främst gjort sig ett namn som en utav Sveriges mest folkkära programledare, men har även skrivit ett flertal böcker. Agneta har tidigare varit gästprogramledare i BingoLotto, och sommaren 2023 tar hon tillsammans med Casper Janebrink återigen över rodret för BingoLottos Sommarkväll.

Agneta Sjödin – programledare

Agneta dök upp som programledare i tv-rutan första gången 1991 i programmet Tur i kärlek som hon ledde tillsammans med Adam Alsing. Därefter ledde hon och Gunde Svan tv-succén och långköraren Fångarna på fortet. Efter framgångarna på Fort Boyard har hon programlett tv-program som Sikta mot stjärnorna, Fröken Sverige, Agnetas nyårskarameller, Gladiatorerna och Let’s dance.

Under 2020 ledde Agneta tillsammans med Stefan Holm Sverigelottens högvinstdragningar för de lyckliga vinnare som skrapat fram tre högvinstsymboler på sin Sverigelott.

Sedan premiären 2021 har Agneta lett BingoLottos Sommarkväll, ett program som i år består av hela åtta somriga bingokvällar med bingospel, gäster och underhållning driekt från Askims Camping utanför Göteborg. Med sig har hon programledarkollegan Casper Janebrink.

Agnetas böcker

2005 debuterade Agneta som författare med boken Vändpunkter: Människor som vågat möta livet och har efter det givit ut ett tiotal böcker. Allt från romaner till inspirationsböcker kring hälsa och välmående. Agnetas senaste bok, Våga välja nya vägar: Så in i själen kom ut i slutet av 2022. 

Podcasten Så in i själen

Agnetas podcast Så in i Själen hade premiär den 14 december 2020. I varje avsnitt möter hon intressanta personer som artisten Charlotte Perrelli, rallyföraren Tina Thörner och författaren, advokaten och tidigare justitieministern Thomas Bodström.
– De samtalen jag har i ”Så in i Själen” känns så fina och nära och det känns som att ni som lyssnar är med hela vägen in i studion. Det är iallafall så jag vill ha det, personligt, nära och äkta, skriver Agneta själv om podden på sin Instagram.

Tillbaka till BingoLottos programledare