Agneta Sjödin

Agneta Sjödin medverkade första gången som programledare för BingoLotto den 6 november 2004 tillsammans med hennes tidigare programledarkollega Gunde Svan. Sommaren 2022 kommer Agneta att programleda BingoLottos Sommarkväll efter debuten förra året tillsammans med Casper Janebrink.

agneta-sjodin-sommarkvall-2021-programledare-bingolotto-450x300.jpg

Agneta föddes den 20 juli i Norrbo socken i Hälsingland 1967. Hon har kanske främst gjort sig ett namn som en utav Sveriges mest folkkära programledare, men har även skrivit ett flertal böcker. Agneta har tidigare varit gästprogramledare i BingoLotto, och sommaren 2022 tar hon tillsammans med Casper Janebrink över rodret igen för BingoLottos Sommarkväll.

Agneta Sjödin – programledare

Agneta debuterade som programledare för första gången 1991 i programmet Tur i kärlek som hon ledde tillsammans med programledarkollegan Adam Alsing. Därefter ledde hon tillsammans med Gunde Svan tv-succén och långköraren Fångarna på fortet. Efter framgångarna på Fort Boyard har hon programlett tv-program som Sikta mot stjärnorna, Fröken Sverige, Agnetas nyårskarameller, Gladiatorerna och Let’s dance.

Under 2020 ledde Agneta tillsammans med Stefan Holm Sverigelottens högvinstdragningar för de lyckliga vinnare som skrapat fram tre högvinstsymboler på sin Sverigelott. Sommaren 2021 och 2022 kommer hon att leda BingoLottos Sommarkväll, ett program som består av hela sju somriga bingokvällar med bingospel, gäster och underhållning. Med sig kommer hon att ha programledarkollegan Casper Janebrink. Inför debuten av BingoLottos sommarkväll sa Agneta:
– Senast vi sågs var det när vi tävlade tillsammans i ”Så ska det låta”. Vem vet, jag kanske kan övertala honom om att vi kan sjunga en duett ihop, skev Agneta om Casper den stundande sommaren på sin Instagram @agnetsjodin.

Agnetas böcker

2005 debuterade Agneta som författare med boken Vändpunkter: människor som vågat möta livet och har efter det givit ut ett tiotal böcker. Allt från romaner till inspirationsböcker kring hälsa och välmående. Hon planerar också för ytterligare ett boksläpp under hösten 2021.

Podcasten Så in i själen

Agnetas podcast Så in i Själen hade premiär den 14 december 2020. I varje avsnitt möter hon intressanta personer som artisten Charlotte Perrelli, rallyföraren Tina Thörner och författaren, advokaten och tidigare justitieministern Thomas Bodström.
– De samtalen jag har i ”Så in i Själen” känns så fina och nära och det känns som att ni som lyssnar är med hela vägen in i studion. Det är iallafall så jag vill ha det, personligt, nära och äkta, skriver Agneta själv om podden på sin Instagram.

Tillbaka till BingoLottos programledare