Dansband Deluxe

Drifters, Matz Bladhs, Grönwalls, Wizex och BlackJack. Dansbandsstjärnorna Erica Sjöström, Göran Lindberg, Monia Sjöström, Paul Sahlin, Lena Pålsson och Tony Ljungström hör alla hemma i olika dansband med stora framgångar. Den 10 oktober, kl. 18.00 i TV4, utlovas en riktig dansbandsfest då de gästar BingoLotto med dansbandsprofilen Thomas Deutgen i spetsen!

Dansband Deluxe

Den 21 september var det premiär för dansbandsturnén med stort D – Dansband Deluxe! Med originalartister som varit med och byggt upp den svenska dansbandskulturen, hitlåtar som legat etta på Svensktoppen samt Sveriges dansbandsexpert nummer ett som turnéledare är Dansband Deluxe definitivt ett måste för alla dansbandsdiggare där ute!

Thomas Deutgen

Dansarrangör, reporter, redaktör och programledare för dansprogram som ”I aftons dans” och P4 Dans I Sveriges Radio P4. Thomas Deutgen har bevisligen många strängar på sin lyra, men det var hans medverkan som juryordförande i underhållningsprogrammet ”Dansbandskampen” 2008 som gjorde honom rikskänd. Idag är han chefredaktör för dansbandsmagasinet ”Får Jag Lov” och värd för podden ”Deutgens Dansbandspodd”. Utöver Dansband Deluxe har han varit involverad i ett flertal olika turnékoncept – däribland som producent för Lasse Stefanz konserthusturné.

Erica Sjöström 

Med sina ljuva stämband och fantastiska energi är Erica Sjöström sedan lång tid tillbaka en av Sveriges mest folkkära dansbandssångerskor. Hon har bland annat verkat som showartist, arbetat som musikpedagog, medverkat i musikaler inför fullsatta salonger och spelat tenorsaxofon på jazzklubbar och andra konsertsammanhang som en del av kvartetten ”Saxette”. Detta till trots är Erica för de flesta känd som framstående sångerska i det prisade dansbandet Drifters, där hon medverkade från 1999 och fram till bandets sista spelning i fjol. 

Läs mer om Drifters här!

Paul Sahlin 

70-talets stora tonårsidol, Paul ”Paljett” Sahlin, var en av Bert Karlssons första artister. Han är rösten bakom låtar som ”Flyg min fjäril flyg”, ”Oh Baby”, ”Ingen vind, ingen våg” och ”Guenerina”, som idag har hela 5 miljoner spelningar på Spotify. Utöver solokarriären har Paul varit sångare i dansbanden Säwes och Matz Bladhs. 

Tony Ljungström

1991 startade han tillsammans med Torbjörn Eriksson ett av Sveriges största dansband genom tiderna – BlackJack. Bandet är baserat på det dansband som Colin Nutleys dramakomedi ”BlackJack” från 1990 handlar om. Tony har sammanlagt agerat sångare i bandet i hela 25 år och har därmed bidragit till att en mängd av deras låtar har hamnat på Svensktoppen. BlackJacks största hit, med otroliga 38 miljoner spelningar på Spotify, är helt klart ”Inget stoppar oss nu”. Andra framgångsrika låtar som bandet står bakom är ”Corrine, Corrina”, ”Sista dansen” och ”Får jag låna din fru ikväll”.

Monia Sjöström 

Hon har både blivit korad till ”Sveriges bästa dansbandsröst” i dansbandstidningen ”Får jag lov” och fått en Guldklave i kategorin ”Årets sångerska”. Att Monia Sjöström är ett av Dansbandssveriges största namn är det inget snack om. 1991 var hon med och bildade dansbandet Grönwalls, där hon sedan starten varit aktiv som sångerska från och till. Med en historik av flera låtar på Svensktoppen och en vinst i Dansbands-SM 1992 har även Grönwalls en given plats i dansbandselitens centrum. Till deras musiksamling hör bland annat den stora hiten ”Varje litet ögonkast”, med närmare 14 miljoner spelningar på Spotify.  

Läs mer om Grönwalls här!

Göran Lindberg

Listan med etablerade dansbandsprofiler som gör oss sällskap denna gnistrande dansbandskväll fortsätter! Näst ut är ingen mindre än nestorn Göran Lindberg – låtskrivaren, gitarristen och sångaren som medverkat i de kända dansbanden Matz Bladhs och Tonix samt i Göran Lindbergs Orkester, som han satte upp efter sina första åtta år med Matz Bladhs. Under sin gedigna dansbandskarriär har Göran bland annat fått fem guldskivor tillsammans med Matz Bladhs, tagit emot Guldklaven för Årets sångare 2005 och haft flera låtar på Svensktoppen.

Lena Pålsson

Som 21-åring tog hon över som sångerska i Wizex efter att Kikki Danielsson bestämt sig för att satsa på bandet Chips parallellt med en solokarriär 1982. Med en underbar utstrålning kombinerat med en sångröst av högsta kvalitét gjorde hon ingen besviken – inte minst då hennes första LP tillsammans med bandet, Julie, sålde guld. Framgångarna stannade inte heller där. Under Lenas femton år tillsammans med Wizex blev det både guldskivor och flera placeringar på Svensktoppen – däribland Mjölnarens Irene som låg kvar hela 16 veckor! 1992 var bandet med och tävlade i Melodifestivalen med låten ”Jag kan se en ängel”, som slutade på sjätte plats. 1993 ställde Lena dessutom upp i Melodifestivalen på egen hand. Då med låten ”Sjunde himlen”, med vilken hon landade på tredje plats.

Polera dansskorna och repetera buggsnurrarna – den 10 oktober, kl. 18.00 i TV4, är det alltså dags att svänga sina lurviga till ett par härliga medleyn med dessa dansbandsstjärnor!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Arvingarna | Drifters | Sannex | Vikingarna | Henrik Åberg | Wizex & Git Persson | Donnez | Pia Pihlgrens | Voize | Danne Stråhed | Lasse Stefanz | Larz-Kristerz | Sven-Ingvars | Blender | Streaplers | Grönwalls | Casanovas | Titanix | Martinez | Barbados | Framed | Scotts | Black Jack 

Tillbaka till artistsidan