Lasse Stefanz

Lasse Stefanz är rutinerade rävar i BingoLotto-sammanhang. Med över 50 år i musiksveriges tjänst och fler än 40 utgivna studioalbum, har man etablerat sig som ett av landets mest rutinerade och uppskattade dansband – eller Nordens största, i egen utsago. Söndagen den 8 december, kl. 18 i TV4, gästar de BingoLotto!

LASSE STEFANZ

Framgångssagan Lasse Stefanz fick sin början så tidigt som år 1967, då tvillingbröderna Hasse och Lasse Sigfridsson, tillsammans med Olle Jönsson, tillsammans beslutade om en gemensam målbild – att bli det bästa dansbandet i Sverige! Med en gitarr på postorder, några grytlock och en gammal rörförstärkare slog de tillsammans an bandets första toner. Resten är historia.

Premiärspelningen blev i en bingopaus. Och betalningen? Jo, i form av bingobrickor.

Lägger vi Lasse Stefanz mångåriga karriär under luppen idag, så kan vi enkelt konstatera att meritlistan ter sig längre än de flestas och att man i flera avseenden har levt upp till sin tidigt uttalade vision om att bli störst i sin genre.

Till bandets fullspäckade CV hör miljontals skivor, fyra Grammisar och ett flertal Guldklavar (dansbandsbranschens stora pris). 2011 medverkade bandet i Melodifestivalen med melodin "En blick och nånting händer".

Med lite drygt 300 000 lyssningar på Spotify varje månad kan vi enkelt konstatera att bandets dansanta ton minst sagt går hem ute i stugorna. Lika enkelt blir det att förstå varför den svenska publiken tycks vallfärda till folkparkerna runtom i Sverige, om och om igen, för att få uppleva Lasse Stefanz dansbandsmagi. Den 22 ton tunga turnébussen står sällan still, och för det är dansbandssverige evigt tacksamma.

SVENSKTOPPEN

Att bandet, i och med sitt otroliga publikstöd, även förfogar över en otrolig låtskatt, är inte särskilt svårt att lista ut. Detta blir särskilt tydligt om man ser antalet gånger som man figurerat på Svensktoppen. Totalt har dansbansgiganterna Lasse Stefanz, under sin mångåriga musikkarriär, haft hela 12 melodier på Svensktoppen:

 • "Oh, Julie", från 1982 (i 10 veckor & som bäst 1:a).
 • "Oklahoma", från 1986 (i 14 veckor & som bäst 1:a).
 • "Nere på Söder", från 1987 (i 3 veckor & som bäst 8:a).
 • "Världens lyckligaste par" med Lotta Engberg, från 1987 (i 17 veckor & som bäst 1:a).
 • "Det här är bara början", från 1988 (i 9 veckor & som bäst 4:a).
 • "De sista ljuva åren" med Christina Lindberg, från 1989-1990 (i 65 veckor & som bäst 2:a).
 • "Mot nya mål", från 1989 (i 1 vecka & som bäst 9:a).
 • "En gång är ingen gång", från 1992 (i 3 veckor & som bäst 8:a).
 • "Stanna kvar", från 1992 (i 1 vecka & som bäst 10:a)
 • "Jag väntat många dagar", från 1993 (i 6 veckor & som bäst 7:a).
 • "Du försvann som en vind", från 1994 (i 16 veckor & som bäst 1:a).
 • "Jag kommer hem igen", från 1994 (i 3 veckor & som bäst 7:a).

LASSE STEFANZ I BINGOLOTTO

Den 8 december, kl. 18 i TV4, gästar Lasse Stefanz BingoLotto!

Vill du se Lasse Stefanz live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här. 

Tillbaka till artistsidan

Lasse Stefanz

Elaine