Katrina Leskanich

Katrina Leskanich hade i mitten av 80-talet en världshit med ”Walking on Sunshine” tillsammans med bandet Katrina and the Waves, och 1997 vann hon och bandet Eurovision Song Contest. Den 10 september 2023, klockan 18:30 i Sjuan och på TV4 Play, gästar hon BingoLotto!

Katrina föddes i Kansas i USA 1960. Hennes pappa jobbade inom flygvapnet vilket ledde till att hela familjen flyttade till England när Katrina var i tonåren. När Katrina var 18 år gammal var hon med och startade coverbandet Mama’s Cookin’ där hon var sångerska och spelade keyboard. 1981 fick bandet nya medlemmar och bytte namn till The Waves, som senare blev Katrina and the Waves.

Bandet fick själva bekosta sin första LP med egna låtar, som de skickade runt till olika skivbolag. Attic Records i Kanada var det enda skivbolaget som var intresserade, och Katrina and the Waves första album, Walking on Sunshine, släpptes därför endast i just Kanada. Albumet gick bra och bandet fick göra en turné och släppa ett andra album, Katrina and the Waves 2. Bandet blev alltmer populärt och 1985 blev de erbjudna sitt första internationella skivkontrakt.

Walking on sunshine

Bandets första internationella album gjorde succé och Katrina and the Waves fick en världshit med Walking on Sunshine. Låten klättrade till nionde plats på den amerikanska topplistan och åttonde på den brittiska och gav bandet en Grammynominering för bästa nya artist.

Eurovision Song Contest

1997 tävlade Katrina and the Waves i Eurovision Song Contest för Storbritannien med låten Love Shine a Light och vann hela tävlingen med en rekordmarginal på 70 poäng ner till andraplatsen. Låten klättrade till en tredjeplats på den brittiska topplistan och blev bandets största hit.

Melodifestivalen 2005

Efter bandets uppbrott 1999 inledde Katrina en solokarriär som tog henne till den svenska melodifestivalen 2005. Där tävlade hon tillsammans med bandet The Nameless och låten As If Tomorrow Will Never Come. Bidraget tog sig till andra chansen och slutade där på en sjätteplats.

Greatest 80’s – En julshow med bara hits

Inför julen 2023 ser vi Katrina i showen Greatest 80’s – En julshow med bara hits, som är precis vad det låter som. En julshow fylld med 80-talets bästa hits, framföra av de artister som toppade listorna. Tillsammans med profiler som Dan Hylander, Sha-Boom, Tone Norum och Mikael Rickfors ger sig Katrina ut på en turné genom hela Sverige, med start i Visby den 18 november.

Men först väntar ett besök i BingoLotto! Den 10 september 2023, klockan 18:30 i Sjuan och på TV4 Play, gästar Katrina Leskanich oss i BingoLotto, missa inte det!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Secret Service | Nick Borgen | Kikki Danielsson | Nanne Grönvall | Return to the 90s | De' e' det här vi kallar kärlek 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 2 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Katrina Leskanich

Walking on Sunshine