Magnus Carlson

Med sin magiskt autentiska röst och uppriktiga låtar om brustna hjärtan har han trollbundit sin publik i närmare 30 år. Nu är Magnus Carlson, tillsammans med Jesper Lindell och hans band, aktuella med en turné där nya, fantastiska låtar blandas med gamla mästerverk. Den 12 november, kl. 18.30 i Sjuan och på TV4 Play, får vi det stora nöjet att se Magnus Carlson på BingoLottos scen!

Magnus Carlson

År 2017 rosades han i media och gick raka vägen in på topplistorna. Näst på tur väntade en utsåld klubbturné och en utsåld sommarturné genom hela Sverige. Att han dessutom frontat succégruppen Weeping Willows i decennier är det nog få som missat. Nu, efter ett noggrant urval av de rätta musikerna, är han åter aktuell med ny musik i form av EP:n ”Din tid är nu” samt en höstturné med stopp i städer som Nyköping, Örebro, Trollhättan, Kristianstad och Göteborg. Både EP:n och turnén är ett samarbete tillsammans med Jesper Lindell och hans band, som i skrivande stund är på god väg att etablera sig som några av Europas hetaste på rock- och soulscenen.

Weeping Willows

Framgångssagan Weeping Willows grundades 1994, då Stefan Sundströms kompband ”Apache” slog sig samman med coverbandet där Magnus Carlson var sångare. Tillsammans bildade de då Weeping Willows, som till en början också var ett coverband med fokus på amerikansk rockabillymusik. Närmare 30 år senare, och med ett välfyllt bagage av enorma publikframgångar, tio hyllade album, femton singlar och åtskilliga konserter, räknas Weeping Willows idag som ett av Sveriges mest framstående band. 

Eternal Love

Weeping Willows musik må ha förändrats genom åren rent genremässigt då både pop, country, indie och 50- och 60-talsrock varit förekommande i de olika albumen – men Magnus Carlsons förmåga att träffa sin publik rakt i hjärtat har varit ett bestående faktum från start. Ett specifikt tillfälle då hans otroliga sångröst resulterade i jubel från publiken var i "Så mycket bättre" 2016, då han framförde "Eternal Love", som är en cover av Lisa Nilssons "Kärleken är". Idag har låten nått närmare 14,5 miljoner streams på Spotify!

Den 12 november, kl. 18.30 i Sjuan och på TV4 Play, äntrar Magnus Carlson BingoLottos scen!

Och du, du vet väl om att du kan se artistuppträdanden från programmet när du vill på BingoLottos YouTube-kanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt, så du kan återuppleva dina favoritframträdanden när du vill!

Relaterade artister i BingoLotto

Weeping Willows | Eric Gadd | Joshua Radin | Lisa Nilsson | Eric Bibb | Bo Kaspers Orkester | Martin Stenmarck | Patrik Isaksson

Tillbaka till artistsidan