Patrik Isaksson

Han har de senaste 20 åren varit en av våra mest uppskattade artister och försett musiksverige med en riktig låtskatt. Nu är han äntligen aktuell med sitt första nya album på 12 år. Den 27 maj 2023, klockan 18:00 i Sjuan och på TV4 Play, välkomnar vi Patrik Isaksson upp på BingoLottos scen!

Patrik Isaksson slog igenom 1999 med låten Du får göra som du vill från debutalbumet När verkligheten tränger sig på. Låten blev en stor hit och belönades med en Grammis för ”Årets låt” 1999. Isaksson följde upp succén med albumet Tillbaks på ruta 1 som släpptes 2001, och sedan dess har det blivit ytterligare fyra album varav det senaste släpptes 2011.

Isaksson i Melodifestivalen

Patrik ställde upp i Melodifestivalen första gången 2006 med bidraget Faller du så faller jag, men lyckades inte ta sig hela vägen till finalen i Globen. Två år senare var han tillbaka med Under mitt tunna skinn, och 2016 ställde han upp i tävlingen som en del av en trio tillsammans med Tommy Nilsson och Uno Svenningsson och bidraget Håll mitt hjärta hårt. Isaksson har även tävlat i den danska Melodifestivalen en gång, år 2012 med bidraget Venter som han framförde tillsammans med vännen Christian Brøns.

Mellan hopp och förtvivlan

I vår har det äntligen blivit dags för ett nytt album från Patrik Isaksson – albumet Mellan hopp och förtvivlan, Isakssons första på 12 år, släpps den 12 maj 2023. Albumet beskriver Patrik själv som det mest personliga han gjort. Det är en resa, en bergochdalbana och en utmaning där Patrik har närmat sig kärnan i det som han förmedlat genom sin musik ända sedan debuten.

– Den största skillnaden den här gången är att jag har mer kontroll över musiken. Att jag känner att jag har mognat så pass att jag törs ha kontrollen. Innan har man fått lita på sin producent, men den här gången har jag haft så lång tid på mig att tänka: vad vill jag göra och hur vill jag sjunga. Så sjunger jag ännu bättre än jag brukar göra. Det är en del av skivan där jag faktiskt ger tillbaka till mig själv lite grand, säger Patrik om det nya albumet.

Det nya albumet är det första i en kommande trilogi som sammanfattar en period i Isakssons liv.

I samband med det nya albumet kommer Patrik ge sig ut på en sommarturné runtom i Sverige. Men innan dess väntar ett besök i BingoLotto! Den 27 maj 2023, klockan 18:00 i Sjuan och på TV4 Play, välkomnar vi Patrik Isaksson upp på BingoLottos scen.

Relaterade artister i BingoLotto

Thomas Järvheden | Samuel Ljungblahd | Rickard Söderberg | Chris Kläfford | Maja Kristina Strömstedt | John Lindberg Trio | Tommy Nilsson | Chris Kläfford | Danne Stråhed 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Patrik Isaksson

Bortom rop, bortom skratten