Almgren & Biejbom

Martin Almgren är bergslagensonen med den gudabenådade rösten. Johanna Beijbom är skövdedottern med den sagolika karisman. Tillsammans skapar de nu julmagi – med den rykande aktuella singeln ”En julsaga”. Söndagen den 15 december, kl. 18 i TV4, sprider de fullkomlig julstämning från scenen i BingoLotto!

MARTIN ALMGREN

Framgångssagan Martin Almgren tog vid då han 2015 medverkade i och vann TV4:s musiktävling Idol. Med en sällsynt varm ton sjöng snabbt till sig en definitiv plats i den svenska publikens hjärtan. Samma år utgav han även sitt debutalbum ”Can't Hold Me Down”. Titelspåret skördade stor framgång och har idag uppemot 6 miljoner lyssningar på Spotify.

Därefter följde albumet ”Changing Street” från 2017, som även det mottog varma hyllningar från såväl kritiker som publik.

2018 tog Martin plats på melodifestivalens scen, med låten ”A Bitter Lullaby”, och tog sig där till final. Låten blev snabbt en hit och har idag spelats fler än 4 miljoner gånger på Spotify. 

JOHANNA BEIJBOM

Inofficiellt sett är hon känd som en missbrukare av ”snooze”-knappen under tidiga mornar eller som ”Lillkalven” till följd av en klar förkärlek till mjölk, i dryckesväg. Officiellt sett är hon en välanlitad sångerska och artist i såväl Sverige som internationellt. Johanna förfogar över en oerhörd begåvning och det är därför enkelt att förstå varför hon alltjämt tar stora kliv mot att så småningom etablera sig som en av våra klarast lysande stjärnor på den svenska musikhimlen.

Musikkarriären tog fart i synnerhet då hon gavs möjligheten att köra bakom Loreen på vinnarlåten Euphoria i Eurovision Song Contest 2012. Rollen som körsångare på den internationella musikscenen har hon därefter axlat ett flertal gånger, inte minst i Eurovision-sammanhang.

I februari 2017 tog Johanna däremot ett karriärens kanske klart största steg, då hon själv tävlade som artist i Danmarks Melodifestival, Melodi Grand Prix. Hon gick direkt till final med låten A.S.A.P. och slutade på en hedersam tredjeplats.

Johanna har genom åren samarbetat med några av Sveriges mest framgångsrika låtskrivare som Thomas G:son, Lars “Dille” Diedricson, Peter Boström och Erik Bernholm. Hon har även samarbetat med namn såsom Lasse Holm, Jessica Andersson, Magnus Carlsson, David Lindgren, John Lundvik, Tommy Nilsson, Orup, Sanna Nielsen, Kalle Moraeus, Lena Philipsson, Markoolio och Lasse Berghagen

Sommaren 2019 gav hon sig dessutom ut på vägarna tillsammans med det mycket uppskattade Diggiloogänget.  

"EN JULSAGA"

Vänskapen Martin och Johanna emellan växta inledningsvis fram under klart märkliga förhållanden. Det var under invigningen för Borgunda Bygghandel, där de båda hade spelat, som olyckan missödet ägde rum. När de båda kom ner från sina loger var alla borta, dörren låst och larmet på. Det hela resulterade i ett nattligt äventyr, som blev början på en fin vänskap. När Johanna sedan fick frågan om att spela in en jullåt rådde inga tvivel kring vem hon skulle ingå i konstellation med – Idolvinnaren Martin Almgren!

Den 29 november släpptes låten "en julsaga" och inspelningen är en ny version av Josefin Nilssons och Håkan Hemlins tjugo år gamla översättning av klassikern "Fairytale of New York". 

Söndagen den 15 december 2019, kl. 18.00, framför de tillsammans denna julpärla på BingoLottos scen!

Vill du se Martin Almgren och Johanna Beijbom live i BingoLotto? Boka plats i BingoLottos publik här.

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna på Spotify nu!

Tillbaka till artistsidan

Almgren & Beijbom

En Julsaga