Thomas Järvheden

Thomas Järvheden har under sin mångåriga karriär vuxit fram som en ikon inom svensk populärkultur. Ett oersättligt unikum, om man så vill, med en makalös känsla för såväl komik som musik. Den 20 maj 2023, klockan 18:00 i Sjuan och på TV4 Play, välkomnar vi honom upp på BingoLottos scen!

Thomas Järvheden

Järvheden har turnerat som ståupp-komiker sedan 1998 och under åren har han därtill synts till i otaliga tv-sammanhang. Thomas signum är att blanda humor med musik. En ytterst förfinad konst, som få behärskar som Thomas. Han har under sin mångåriga karriär vuxit fram som en ikon inom svensk populärkultur. Ett oersättligt unikum, om man så vill. På Spotify spelas hans humoristiska och melodiska låtar uppemot 300 000 gånger per månad, men han har också släppt allvarliga låtar under pseudonymen ”Kärvheten”.

På senare tid har musiken gått från att vara bisyssla till huvudsyssla. Under 2020, innan pandemin bröt ut, påbörjades hans första renodlade konsertturné ”FÖRFEST med Järvheden”.

Multibegåvning

Men att uteslutande klassa Thomas som antingen komiker eller artist vore trots allt att förringa hans begåvning. Till cv:t hör nämligen även musikalroller, programledarskap och filmroller. 2017 gjorde Järvheden rollen som Donald Trump i den musikaliska komedin ”De Trumpna fruarna” på Mälarhöjdens friluftsteater. 2018-2019 spelade han manlige huvudrollen i musikalen ”Annie” på Nöjesteatern i Malmö och Lorensbergsteatern i Göteborg. 2021 spelade han manlige huvudrollen i ”Glada Änkan”, på Nöjesteatern i Malmö. Thomas är även en av solisterna i den turnerande Musikalshowen ”Absolut musikal”. 

Nu senast är Thomas aktuell med en av huvudrollerna i musikalen "We will rock you" som sätts upp våren 2023 på Playhouse Sthlm. 

Som programledare har Thomas varit verksam i produktioner såsom ”Äntligen fredag” (2011), ”Bobster” (2006), ”Stå upp” på SVT (2007), ”Victoriadagen” på SVT (2008) och ”Grillad” (2009). Han har därtill medverkat i produktioner såsom ”Sommartider”, ”Raw Comedy”, ”Extra! Extra!”, ”Morgonsoffan”, ”Comedy Fight Club” (2009, där han korades till Sveriges roligaste ståuppare i den tv-sända tävlingen), ”Stockholm Live”, ”Räkfrossa” och ”Släng dig i brunnen”.

"Rövåret 2020"

En av Thomas senaste låtsläpp är singeln ”Ful i DNA:t”, som släpptes den 21 januari 2021. Denna följdes upp av albumet "Rövåret 2020" som släpptes senare samma vår.

Nu har det återigen blivit dags för oss att välkomna Thomas Järvheden till BingoLotto. Den 20 maj 2023, klockan 18:00 i Sjuan, gästar han programmet. Missa inte det!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Roger Pontare | Drängarna | Svenne Rubins | Anders & Putte | Torsson | Brandsta City Släckers | Markoolio | Nordman

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Thomas Järvheden

Idioter