Thomas Järvheden

Thomas Järvheden har under sin mångåriga karriär vuxit fram som en ikon inom svensk populärkultur. Ett oersättligt unikum, om man så vill, med en makalös känsla för såväl komik som musik. Den 21 februari, kl. 18.00 i TV4, bjuder han ny musik i BingoLotto!

Thomas Järvheden

Järvheden har turnerat som ståupp-komiker sedan 1998 och under åren har han därtill synts till i otaliga tv-sammanhang. Thomas signum är att blanda humor med musik. En ytterst förfinad konst, som få behärskar som Thomas. Han har under sin mångåriga karriär vuxit fram som en ikon inom svensk populärkultur. Ett oersättligt unikum, om man så vill. På Spotify spelas hans humoristiska och melodiska låtar uppemot 300 000 gånger per månad, men han har också släppt allvarliga låtar under pseudonymen ”Kärvheten”.

På senare tid har musiken gått från att vara bisyssla till huvudsyssla. Under 2020, innan pandemin bröt ut, påbörjades hans första renodlade konsertturné ”FÖRFEST med Järvheden”.

Multibegåvning

Men att uteslutande klassa Thomas som antingen komiker eller artist vore trots allt att förringa hans begåvning. Till cv:t hör nämligen även musikalroller, programledarskap och filmroller. 2017 hade Järvheden rollen som Donald Trump i den musikaliska komedin ”De Trumpna fruarna” på Mälarhöjdens friluftsteater. 2018-2019 spelade han manlige huvudrollen i musikalen ”Annie” på Nöjesteatern i Malmö och Lorensbergsteatern i Göteborg. 2021 Spelar han manlige huvudrollen i ”Glada Änkan”, på Nöjesteatern i Malmö. Thomas är även en av solisterna i den turnerande Musikalshowen ”Absolut musikal”.

Som programledare har Thomas varit verksam i produktioner såsom ”Äntligen fredag” (2011), ”Bobster” (2006), ”Stå upp” på SVT (2007), ”Victoriadagen” på SVT (2008) och ”Grillad” (2009). Han har därtill medverkat i produktioner såsom ”Sommartider”, ”Raw Comedy”, ”Extra! Extra!”, ”Morgonsoffan”, ”Comedy Fight Club” (2009, där Järvheden korades till Sveriges roligaste ståuppare i den tv-sända tävlingen), ”Stockholm Live”, ”Räkfrossa” och ”Släng dig i brunnen”.

Nya låtar och nytt album

Thomas är i skrivande stund rykande aktuell med nya singel ”Ful i DNA:t”, som släpptes den 21 januari 2021. Därtill beräknas hans nästa album, med titeln ”Rövåret 2020”, ha release under februari månad.

Den 21 februari, kl. 18.00 i TV4, bjuder Thomas på ny musik i BingoLotto! Missa inte detta.

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Relaterade artister i BingoLotto

Roger Pontare | Drängarna | Svenne Rubins | Anders & Putte | Torsson | Brandsta City Släckers | Markoolio | Nordman

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

På lördag den 11 februari har vi laddat upp för ännu en kväll med BingoLotto Lördag Live. Spela till dig en bil, drömresan eller kanske en hög med kontanter! Blir det din tur på lördag?

Thomas Järvheden

Ful i DNA:t