Stjärnspelet i fokus för Bengt

På söndag ska Bengt spela Stjärnspelet i BingoLotto – med chans att vinna 3 miljoner. Men det är ingenting som Bengt funderar särskilt mycket på. Han är glad hur det än går. Det viktiga för Bengt är att överskottet från BingoLotto går till barn och unga.

Bengt är långtifrån nervös inför söndagens medverkan i BingoLotto. Vardagen lunkar på som vanligt och Bengt funderar inte nämnvärt på en eventuell vinstsumma.

– Tankarna snurrar ingenting, det är bara siffror för mig. 3 miljoner är mycket pengar, men det är 100 000 kronor också. Det får bli som det blir. Det är inte mycket som förvånar mig, säger Bengt.

Bengt har spelat BingoLotto ända sedan Lokets tid och är även ofta på besök i studion. Dottern bor i Göteborg och det är hon som brukar dra med föräldrarna till inspelningen. Just den aktuella söndagskvällen när dragningen av Stjärnspelaren genomfördes satt Bengt och hustrun framför TV:n.

– Hustrun kontrollerade numret och konstaterade snabbt att lyckan varit framme. Men herregud, det är ju vår lott, utbrast hon. Och så var det inget mer med det, säger Bengt.

Vardagen fortsätter precis som vanligt för Bengt och hustrun. Någon resa kanske det blir, men paret har precis varit i Moseldalen och eftersom ryggen krånglar blir det ingen mer bussresa för Bengt på ett tag.

– Vinsten kommer nog att spilla över på barnbarnen, det är väl dom som mest behöver, säger Bengt.

Det stora värdet av BingoLotto för Bengt är att pengarna går till ett välgörande ändamål. BingoLotto gynnar idrotten är det viktigaste. Att man vinner någon gång ibland är bara en bonus.

– När jag köper lotter och spelar BingoLotto då ser jag att det fostrat många unga genom åren. Och knutit dem till idrotten istället för att bli ligister eller vad de nu annars hade sysslat med, säger Bengt.

Överskottet från Bengts prenumeration på Bingolotto går till IFK Nord. Bengt har tidigare stöttat Skara HF, Skara FC och Masthuggets BK.